Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

MiraR 17:30, 21 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Niesamowite Ciurkadełko też dopasowane do rabat,Ty to masz pomysły
Donia72 17:39, 21 cze 2015

Ja też uwielbiam kwiaty i kolory na rabatach
Iwk4 17:48, 21 cze 2015

Mira napisał(a)

No tak..to nie była pora tak jak napisałaś na sadzenie roślin kopanych,tym bardziej że miały całkiem osypane i golusieńkie korzenie (wypłukane z ziemi). Przyznam,że pierwszy raz widziałam by sadzić iglaki z tak gołym korzeniem (dosłownie). Moja mina też była bezcenna jak zobaczyłam ile sztuk było w tej małej paczce.Zachodziłam w głowę jak to możliwe Dobrze,że masz obiecane przysłanie tujek na jesień.A poprzedniczki wykopane z tej rabaty przyjęły się w nowym miejscu?
Pozdrawiam

Mirko, no cóż, najlepiej byłoby podjechać do szkółki wielkim samochodem i zapakować ładne tuje w doniczkach. Mieliśmy zamówione 10 sztuk, był problem z transportem, a pan nam nie chciał ich podrzucić po drodze, mimo, ze jeździł niedaleko zawozić hurtem roślinki. Dał do zrozumienia, ze dla 10 tuj nie warto. A nie były tanie, bynajmniej dla nas. Wtedy byłam rozżalona na takie traktowanie klienta detalicznego. Na dodatek nie mieliśmy nikogo, kto by przywiózł nam na przyczepce tujki. Do naszego auta się nawet dwie nie chciały zmieścić. Dlatego stało się, jak się stało.
Te od nas się przyjęły. Dają radę.

Iwk4 17:52, 21 cze 2015

Mira napisał(a)

Podobnie u mnie..wody sporo poszło na rabaty ale to chyba u wszystkich..
Iwonko tutaj też szykują się zmiany? Rabaty na prosto? Kółeczko z kostki zostaje czy do likwidacji?
Spore zagęszczenie masz na rabatach,to zamierzone? Chwasty pewnie omijają Twoje rabaty,u mnie prześwity to pchają się w każde wolne miejsce

To zagęszczenie trochę specjalnie, mam mało miejsca, roślinki się rozrosły ładnie. Tam, gdzie gęsto, słońce nie doprowadza do wysuszenia podłoża, lepiej roślinki trzymają wilgoć, rosną też większe
Na wyprostowanie rabat jeszcze nie mam pomysłu, kostka zostaje tak, jak jest, obiecałam to Zbyszkowi. Tej zmiany by mi nie wybaczył. Tą rabatę zaplanuję jesienią albo na przyszłą wiosnę. Jeszcze mam co robić. Pracuję nad inną rabatą teraz.
Ewa777 17:52, 21 cze 2015

Iwonko, dużo tych stron u Ciebie do nadgonienia Współczuję problemów z tujami. Zachwycam się Twoimi nowymi rabatkami, które ślicznie Ci się rozrastają Wszystko u Ciebie rośnie jak na drożdżach
Iwk4 17:59, 21 cze 2015

Przy okazji mam pytanie, czy pod magnolią mogę wysypać żwirek? Teraz wygląda na niedokończone cosik. Obwódka z bukszpanu jeszcze malutka, wolałabym wysypać po całości, tylko, co magnolia na to?

malgorzata_s 18:18, 21 cze 2015

Moi rodzice mają 2 magnolie obie od lat rosną na żwirowych rabatach i nic im się nie dzieje.
MiraR 18:28, 21 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Mirko, no cóż, najlepiej byłoby podjechać do szkółki wielkim samochodem i zapakować ładne tuje w doniczkach. Mieliśmy zamówione 10 sztuk, był problem z transportem, a pan nam nie chciał ich podrzucić po drodze, mimo, ze jeździł niedaleko zawozić hurtem roślinki. Dał do zrozumienia, ze dla 10 tuj nie warto. A nie były tanie, bynajmniej dla nas. Wtedy byłam rozżalona na takie traktowanie klienta detalicznego. Na dodatek nie mieliśmy nikogo, kto by przywiózł nam na przyczepce tujki. Do naszego auta się nawet dwie nie chciały zmieścić. Dlatego stało się, jak się stało.
Te od nas się przyjęły. Dają radę.

To faktycznie niemiło ze strony tamtego szkółkarza.Co mu szkodziło zabrać parę tujek więcej..U nas troszkę inaczej dbają o klienta,nie spotkałam się z odmową przywiezienia roślin.Może przez to,że u nas jest bardzo dużo szkółek i każdy klient na wagę złota.

Miłej niedzieli
MiraR 18:29, 21 cze 2015

A magnolii kamyczki nie zaszkodzą
Iwk4 18:36, 21 cze 2015

To w takim razie dosypię kamyczki do końca. Jednolicie lepiej to będzie wyglądać. Dziękuję za opinie