Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:34, 16 cze 2015

I jedzonko bób zżera mszyca

popcorn 12:35, 16 cze 2015

Tyły

do roboty
jankosia 12:44, 16 cze 2015

Karolina, a ja z mało ogrodowym pytaniem. Podobał mi się twój podjazd. Granit, ale nie równa kostka tylko tak jakby ... odpad? Pamiętasz po ile takie coś za tonę było? I miałaś to po jakiejś rozbiórce czy normalnie w składzie kamienia dostałaś? Sami to układaliście?
jankosia 12:45, 16 cze 2015

No i kwiatki pikne
popcorn 12:48, 16 cze 2015

Monika, tani odpad granitowy, ze Strzegomia. Nie do dostania u nas nie pamiętam już, 40 zł/tonę? Koszt transportu większy niż kamienia ale ciężarówa przytargała. Układał majster od wszystkiego (nie polecam, choć blisko Zd. Woli mieszka). Źle ułożył, są koleiny, chyba trzema umieć... chociaż (po Twoim bruku sądzę) pewnie byście dali radę
jankosia 12:57, 16 cze 2015

No właśnie wczoraj przeczytałam o podobnej cenie i aż mnie szczykło. Myślę, po tyle to jeszcze byłoby nas stać. Nam kostkę układała też firma i też spid zduńskiej i też bym nie poleciła Pan na "B" Ale miedzy domem a garażem byśmy sami układali. To trudna robota i nigdy nie wyjdzie idealnie tak jak przy jednakowych kawałkach więc nie masz ich co winić. Dla mnie ma to swój urok. Kurde, czasem ludzie po rozbiórkach dróg dostają za psie pieniądze ale zanim my się o tym dowiadujemy to już jest pozamiatane Dla nas zostaje beton- ble
U mnie w tym roku wylot chrząszczy majowych Codziennie z paletką wieczorem chodzę. Dziadostwo.
beta 12:57, 16 cze 2015

Karola...ile u Ciebie kwiecia...gdzie to mieścisz?...ogród masz z gumy czy co?...róże cudnej urody...wszystkie bez wyjątku...ostrogowca też mam...lubię go choć miejsca jeszcze dla niego nie znalazłam

pozdrawiam
popcorn 13:04, 16 cze 2015

Moniko, ja też nie chciałam betonu. A granitowa kostka w cenie 400 zł/tonę była za droga.. weszło nam sporo tego, 35mb o szerokości ok 3m? Nie pamiętam wagowo, ale przyjechały 2 wywrotki, za drugim razem z big bagiem grysu (do uszczelnienia podjazdu, no i na rabatę mi zostało).
Ale teraz zła jestem, chyba wolałabym równy ale beton... Młoda miałaby gdzie na rowerku jeździć i na rolkach, i grać w klasy i rysować kredą. No ale powoli z tego wyrasta ale krzywy granit nam został urok ma, ale krzywy niemiłosiernie i zła jestem jak patrzę i widzę że kałuże się robią po większym deszczu. Pan na "L", więc inny, ale też piprak hehe

Beta, no gumowy mam, a co No właśnie wszystkie róże ładne, żal się z którąś pożegnać, a wybrać jakąś coby jej więcej egzemplarzy posadzić też nijak nie mogę trudno

pozdrawiam!
Kasya 15:21, 16 cze 2015

Karola, pokaz ten podjazd..
popcorn 15:23, 16 cze 2015

na tych fotach ciut widać; pokażę pod wieczór, bo teraz jeszcze praca, a potem będem na zebranie do szkoły, dobrze że blisko

i tu może lepiej: