Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

gabriela_kra... 08:30, 18 cze 2015

Witam serdecznie,

mam pytanie o oddzielenie trawnika od rabaty "podwójną" kostką, czyli pierwsza większa wyżej,druga niżej aby spokojnie jechać kosiarką. Jak to się sprawdza w praktyce,w koszeniu,w użytkowaniu?
W tym roku będziemy w końcu siać trawnik i mamy wszędzie przy rabatach wyżej krawężnik,i albo go zerwiemy a jest tego od groma, albo nawieziemy 100 ton ziemi albo położymy niżej pasek kostki przy krawężniku.
Będę wdzięczna za odpowiedź, zapraszam do mojego wątku, tam są zdjęcia rabat i krawężników i planowanego trawnika.

pozdrawiam serdecznie
Enya73 12:59, 18 cze 2015

Witaj Gabrysiu

Dzięki za przypomnienie jak ogród wyglądał 3 lata temu, teraz widać jak urósłJeszcze wtedy nie było tarasu nad wodą i rosła tam wierzba Iwa, którą musiałam niestety stamtąd eksmitować.

Już odpowiadam. Oczywiście, że takie rozwiązanie jest bardzo funkcjonalne i bardzo jestem z niego zadowolona. A mój mąż jeszcze bardziej, bo to on lub syn koszą trawnik.

Tak więc polecam

Jednak i tak nie unikniesz wycinania kancików, bo trawa lubi zarastać na kostkę Ale można to robić takich specjalnych radełkiem z WOLF-a

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny oraz zaproszenie do Twojego wątku

gabriela_kra... 13:10, 18 cze 2015

Enya73 napisał(a)
Witaj Gabrysiu

Dzięki za przypomnienie jak ogród wyglądał 3 lata temu, teraz widać jak urósłJeszcze wtedy nie było tarasu nad wodą i rosła tam wierzba Iwa, którą musiałam niestety stamtąd eksmitować.

Już odpowiadam. Oczywiście, że takie rozwiązanie jest bardzo funkcjonalne i bardzo jestem z niego zadowolona. A mój mąż jeszcze bardziej, bo to on lub syn koszą trawnik.

Tak więc polecam

Jednak i tak nie unikniesz wycinania kancików, bo trawa lubi zarastać na kostkę Ale można to robić takich specjalnych radełkiem z WOLF-a

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny oraz zaproszenie do Twojego wątku

Dziękuję za szybką odpowiedź

Wizualnie podoba mi się to bardziej niż sama kostka i wrastająca w nią trawa, wyższy krawężnik podtrzymuje też troszkę w ryzach korę lub kamień na rabatach. Moje rabaty są wyżej i boją się,że bez tych krawężników kora czy kamień będzie spływać w trawę

Anusia 18:49, 18 cze 2015

Enya73 napisał(a)
Mój ulubiony zakątek

I różanka w tym roku mnie zaskoczyła ilością kwiatów

[/quote
Ja się nie dziwię. Jest cudownie! I w dodatku mega hosty jak w buszu.
Anusia 18:49, 18 cze 2015

Pięknie u Ciebie.
Cleo 00:40, 22 cze 2015

Zaznaczam, że mus tu wrócić za dnia! Cudnie!
Pozdrawiam!
Juzia 15:49, 22 cze 2015

Anitko ile czasu masz lilaka Palibin?
Chodzi mi o to czy on długo rośnie?

Twój już słusznych rozmiarów widziałam...

malkul 17:12, 26 cze 2015

wracaj
Enya73 22:35, 28 cze 2015

Kochani, pojawiam się i znikam Jestem na forum obecna od czasu do czasu, na tyle ile pozwala mi czas. Dziękuję serdecznie za Wasze odwiedziny i pozostawione miłe komentarze.

Enya73 22:36, 28 cze 2015

Anusia napisał(a)
Pięknie u Ciebie.

Dziękuję Cieszę się, że roślinki znalazły u Ciebie stałą miejscówkę Pozdrawiam