Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:38, 28 wrz 2018

Do góry

Ptasi gaj 22:36, 28 wrz 2018

Do góry
Cd

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:35, 28 wrz 2018

Do góry

Moja "żarówa" Green Carpet już powolutku zaczyna zmieniać kolor na rudy...

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:34, 28 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

Twoje czerwone cynie nieodmiennie mnie zachwycają
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:31, 28 wrz 2018

Do góry
Coś tam jeszcze kwitnienie, coś już nie...trawy dają czadu a las w tle zaczyna przyjmować jesienne kolory...jeżówki już kończą kwitnienie i dochodzę do wniosku że warto mieć nich dużo dużo więcej bo są naprawdę cudne

No i wciąż jeszcze czarują mnie róże, choć już ich coraz mniej - za to że względu na chłodne noce kolory róż nabierają intensywności. To tak jak bym miała zupełnie różne odmiany - tą letnią czerwcową, delikatną w kolorze i tą ciemniejszą nasyconą jesienną - fajnie to natura wymyśliła

Wśród brzóz i dębów 22:20, 28 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Co Ty opowiadasz za bajki Zdjęcie to tylko wycinek, chwila, czasem oddaje klimat, nastrój panujący ale dopiero na żywo przekonałam się jak u Ciebie klimatycznie. Pracujesz jak mróweczka, zagospodarowałaś wielki teren wg własnych upodobań ale i dostosowałaś się do panujących warunków. Tworzysz piękne dzieło.

Renatko, największą radość sprawia mi nie tyle dążenie do stworzenia pięknego ogrodu, co sama praca w nim, to taka, można powiedzieć, moja glebo terapia. Gdyby jakimś cudem ogród był już pięknie skończony, a ja ograniczyłbym się tylko do utrzymania go w jako takim stanie, to stałabym się, jak to pięknie określiła szefowa Danusia, kustoszem własnego ogrodu. A gdzie wtedy radość z przesadzania, dosadzania, z nowych nabytków, z nowych pomysłów na zagospodarowanie jeszcze tej, albo tamtej przestrzeni...?
Świadoma wszystkich braków i niedociągnięć działam sobie we własnym tempie i bez pośpiechu, bo pośpiech w ogrodowych pracach zabija całą przyjemność ich wykonywania.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:20, 28 wrz 2018

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 22:11, 28 wrz 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Ależ u Ciebie kolorowo! Super

Ja tak lubię i to bardzo jak są jakieś kolorki
Dziękuję

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:01, 28 wrz 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Na zachętę - Munstead Wood do tej pory świeci z daleka purpurą na rabacie

Piękny dorodny krzak tej MW. Też mam, ale posądzony w maju tego roku jak tylko się przyjęła kwitnie bez przerwy a jaki zapach. Mój krzaczek jeszcze mały, zdrowy, ciemne lśniące liście. Bardzo jestem zadowolona z jej kupna.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:00, 28 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Dorota,ta gipsòwka u Ani i mnie tak się spodobała,że jak tylko taką zobaczyłam w Alb....to od razu zamòwiłam.Obawiałam się , że z nasionka trudno ją będzie wyhodować.Ale Tobie życzę powodzeniaA na wszelki wypadek piszę gdzie bywa

Aniu, może i tak z nią być,że z nasionka trudno .A może na wiosnę już lepiej ?
Ale przyznam,ze nie zauważalnym,żeby się ona mi wysiała gdzieś obok . ?

Kaczuszka się cieszy bo dostała trawkę.I chyba trawka do niej pasuje ?

Dalie zostaną wykopane.I chyba tam jeszcze inną , nie za wysoką trawkę dam
Tak,żeby nie zasłaniała rabaty z tyłu.Jak to teraz jest.Dalie piękne,Ale te są wysokie i średnie i trochę zasłaniają trochę rabatę z tyłu.

Wśród brzóz i dębów 21:58, 28 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basieńko, ale i jest się czym cieszyć. Przepięknie masz i gdy słonko wyjdzie i bez słonka. Cudnie. Zawsze.
Ale i prawdę mówisz, na brak zajęcia nie można narzekać. Chyba i koszenia trawy też jest trochę? Ale przecież ruch to zdrowie.
Pozdrawiam.

Kosimy tylko ogrodzony fragment przy domu. Pozostała część miedzy ogrodem a laskiem to dzika, trawiasta łąka, w której wykaszamy tylko tunele, żeby dojść do rzeczki. Nie wiem co to za trawa, ale jest wysoka na ponad metr i późnym latem jej kłosy przebarwiają się na różowo.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:53, 28 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aniu u mnie cynie lepiej rosną jak wysieję prosto do gruntu. W moim piachu rośliny źle znoszą przesadzanie.
Bukiecik bardzo fajny, a lampiony to jedne z moich bardziej ulubionych dekoracji. Te Twoje białe są bardzo ładne.
Jak dostałam od Ciebie nasionka gipsówki połowę od razu wysiałam, a resztę zostawiłam na wiosnę. Niestety nic nie wzeszło. Tą drugą połowę podzielę jeszcze na pół. Jedną część przemrożę, a drugą wsieję w doniczkę. Ciekawe czy coś mi wyrośnie?

Dorotko, takie masz ładne cynie, tak nimi mnie kusiłaś,że spróbuję na drugi rok je wysiać.A jak piszesz,że lepiej prosto do gruntu, to i lepiej.Bo wiesz na wiosnę miejsca na parapetach brak.
Dziękuję za pochwalę mojego bukieciku.Z twojej strony, takiej artystycznej duszy, to bardzo przyjemnie mi takie słowa czytać.
Lampiony i ja lubię.
Oj,,, przykro mi czytać,że na razie się nie udało z gipsową.Może na wiosnę lepiej ??Ja ją mam już kilka lat ale z sadzonki
Powodzenia życzę z nią.

Jeszcze niektóre powojniki sobie jakimiś kwiatkami zakwitły
JP II

Trójsklepka - żabia lilia
Moja działka na Dębowym Lesie 21:38, 28 wrz 2018

Do góry
sylszu napisał(a)

Rzeczywiście potrafią. Chyba muszę się im bardziej przyjrzeć. Dopiero Trafiłam do Twojego ogrodu, ale myślę, że zagoszczę tu n długo...tym bardziej, że mam braki - ponad 1000 stron - czekają mnie zachwycające zimowe wieczory

Sylwio cieszę się ,że do mnie zaglądasz.
Oczywiście zapraszam i na bieżąco i do takowej lektury wątku.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:28, 28 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I z kąta na całość

Kasia, ale Ty sobie mały raj stworzyłaś! Zachwyciłam się po prostu!
W cieniu - zacieniona 21:06, 28 wrz 2018

Do góry
Joku napisał(a)
Napisz coś więcej o uprawie malin w donicach. Też się nad takim sposobem uprawy zastanawiałam, z braku miejsca i strachu przed rozpanoszeniem się po okolicy. Pierwszy sezon u ciebie? W jaką ziemię sadziłaś? Jak z nawożeniem?

Miałam kiedyś szpaler malinowy...po latach wyrodziły się i zaczęły się panoszyć.
Sadziłam do donic w ub.roku,ładnie przezimowały i było bardzo dużo zdrowych i dużych owoców.Jednym słowem był to strzał w dziesiątkę...trudno wygospodarować miejsce ,Zacieniona nie jest z gumy.
Mam donice z odmianą letnią nn,Poranną rosą{bardzo smaczna}i Polaną.Dobrałam tak,żeby owocowały aż do jesieni.
Pojemniki są bardzo duże.Posadziłam w ziemię z kompostu,miałam o.koński,dałam go na dno.Trzeba pilnować podlewania.Teraz obsypałam obornikiem granulowanym i przysypię ziemia,bo trochę jej ubyło.Nawozów sztucznych nie stosowałam.
Dodatkowa zaleta to ,że można je przestawiać...wiosną w mniej atrakcyjne miejsce,gdy zaczynają owocować przestawiam ,żeby były na wyciągnięcie ręki.Zawsze miejsca się znajdą...u mnie stały nawet wśród rh.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:44, 28 wrz 2018

Do góry
Witam,

dopiero dzisiaj odkrylam twoj piekny ogrod i mam pytanie do roz.

Jeszcze nigdy nie mialam roz w ogrodzie i sie nie znam. Szukam biala lub kremowa roze ale zalezy mi na tym, zeby jak najprezej i jaknajdluzej kwitla.

Szukajac w internecie znalazlam wlasnie aspirine, artemis i tez schneewittchen.

Schneewittchen ponoc dlugo kwitnie ale i czesto choruje.

Czy mogla bys mi doradzic, ktora odmiane kupic? Aspirine i czy artemis?

pozdrawiam.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:43, 28 wrz 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
muszę pomyśleć o odpoczynku od mojego ogrodu, mam na niego nerwa. Może bym się do ciebie wybrała na kawkę... a kocię jest cudne

Jak zobaczysz mój ogród to Ci nerw przejdzie
Kocię macha łapką
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:28, 28 wrz 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Twoja hortensja ma ochotę byś niebieską, chyba coś na niebieskość trzeba podsypać, też mam taką i jeszcze nie wiem czego jej potrzeba.

Kocio piękny i zapewne cieplutki, jak znalazł na jesienne chłody

Nie bardzo wiem co podsypać tej hortensji więc niech może zostanie jednak różowa.
Kiciuś rośnie jak na drożdżach i strasznie rozrabia

Podwórkowa rehabilitacja 20:25, 28 wrz 2018

Do góry
Żurawina w tym roku obrodziła. Szykuje nam się kolejny zbiór w ilości szklanki ale to nie byle jaka szklanka. Usmażone z cukrem owocki są doskonałe w smaku i nieporównywalne z kupnymi. Do konsumpcji na bieżąco, jako rarytas.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:17, 28 wrz 2018

Do góry
Doranma napisał(a)

A tutaj takie niby nic, trzy latarenki, a tak pięknie wykańczają rabatę, dodając jej elegancji. Brawo!
Dorotko jak na pewno zauważyłaś u mnie jest sporo różnych dekoracji w ogródku, czasem zastanawiam się czy nie za dużo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies