Mam kilka 2-metrowych. Zaczynałam od jednej, a potem dzieliłam, rozdawałam i "zalesiłam" wolne miejsca. Ładne są żywopłoty przycinane i wolno rosnące fontanny. Twój szpaler podglądałam i z pewnością wiosną sprawia Ci wiele przyjemności, tawuły są piękne.
Sylwia, a guzik I to taki z petelka Stoje w miejscu...Mam taka gline w ogrodzie, ze bez koparki jej nie rusze... Natomiast malowanie...tak, po dziurki w nosie
I mam moja wyczekiwana HYSTAWKE...Jak mowi Sylwia z Rodos inaczej...Tak tak, mam Hystawke
Fotka dla Sylwii. Zobacz, to ta sciana
I takie hortki
Mazan,znowu mam do ciebie pytanie i prośbę o pomoc:na zdjęciach liście mojego buka Purpurea pendula... liscie mają ciemne plamy,zasychają od brzegów i skręcają się... co to jest?co mogę zrobić?z góry dziękuję za pomoc!
Jest to największy historyczny park w Gdańsku, powstał w XVII w.
W ubiegłym roku zakończono prace odnawiania parku. Rezultat jest zadowalający.
Jest to miłe miejsce na odpoczynek. Cisza, spokój, wytchnienie. Zimą jeździmy tu na sankach, a latem spacery i zabawy na dużym placu zabaw
i inne kwiatki
Pięknie u Ciebie, kibicuję systematycznie A tej jeżówki ciągle szukam (i jeszcze kilku innych różowych) W ostatnią sobotę byłam w Duchnicach, ale też nie było żadnej z tych, które chciałabym mieć
Gosiu, ciągle coś dłubię żeby zapaść w sen zimowy i obudzić się wiosną na zmiany. Bo ogólnie to czarna rozpacz mnie nieraz ogarnia. Pogoda na szvzęścoe sprzyja robótkom i podlewa niebo moje setki sadzonek
Werbena hastata z nasion od Laurowiśni udana za rok będzie więcej.
Park jest trzecim co do wielkości miejskim parkiem w Gdańsku. Zajmuje 19ha. Położony jest nad potokiem Oruńskim. Wokół znajdują się wzgórza: Góra Łez, Gliniana Góra i Góra Pięciu Braci.
Leje od kilku dni i roślinki są tak zmaltretowane przez deszcz że nie ma co nawet pokazać. Jak dłużej popada to grzyby zjedzą ogród
Parę fotek zostawiam.
Hortensje Phantom