Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

Pszczelarnia 16:56, 16 paź 2018

Jakie wysokości osiągnęły dalie z siewu?

I tutaj dalie zachwycają.
GorAna 20:03, 16 paź 2018

yolka napisał(a)
Anno, koper to wiem, że z nasion, ale dalie też? bukiet piękny

edit, doczytałam

Miały być pomponowe, ale są tez pojedyncze. Tak czy siak cieszą oko

GorAna 20:06, 16 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Jakie wysokości osiągnęły dalie z siewu?

I tutaj dalie zachwycają.

Ewo, różne są, od 60 do 90cm.
Cieszą mnie bardzo
BASIA8 20:14, 16 paź 2018

GorAna napisał(a)
Jesienne widoki

[/quote

Ależ pięknie Aneczko na polach
GorAna 20:18, 16 paź 2018

BASIA8 napisał(a)

Basiu, pięknie, lecz brakuje wody

Alicja169 21:38, 16 paź 2018

Bukiet dali z koprem świetne, oryginalne połączenie nie wpadłabym na taki pomysł.
Pięknie też wygląda Twoj aster wrzosolistny, pamiętam, że ubiegłym roku chyba wylewał się z dzbana i bardzo mnie zachwycił.
Poszukiwałam go w wielu dostępnych źródłach, w końcu wpadłam na pomysł aby poprosić o nasiona tam skąd on pochodzi (USA), ale córka mi powiedziała, że tam u nich jest uznawany za roślinę inwazyjną i w niektórych stanach jest zabroniona jego sprzedaż
Poddałam się, zrezygnowałam i .... w czasie wojaży po Podkarpaciu trafiłam do szkółki gdzie m.in. znalazłam właśnie tę odmianę
A więc mam i ja... 3 doniczki dorodnego asterka już jest na mojej rabacie, nie wiem czy zakwitnie w tym roku, na razie ma się dobrze, jakieś pąki kwiatowe są ale czy zdążą się rozwinąć? zobaczymy
Pozdrawiam Aniu z Mazowsza
PS jak tam akcja "cebule"? Ile w tym roku zasadzisz?
BASIA8 15:11, 17 paź 2018

Anusia rok faktycznie teraz mamy suchy, a w Waszym rejonie w szczególności widać braki wody. Pozdrawiam Serdecznie i pytam o cebulowe tak samo jak Alicja wcześniej
AgataM 15:25, 17 paź 2018

Witaj Aniu Podziwiam otoczenie Twojego pięknego ogrodu. Przepiękne krajobrazy rolne. Podziwiam również to, że pola są tak wspaniale zagospodarowane, nie ma ugorów i chaszczy.
Pozdrawiam
GorAna 16:15, 17 paź 2018

Alicja169 napisał(a)
Bukiet dali z koprem świetne, oryginalne połączenie nie wpadłabym na taki pomysł.
Pięknie też wygląda Twoj aster wrzosolistny, pamiętam, że ubiegłym roku chyba wylewał się z dzbana i bardzo mnie zachwycił.
Poszukiwałam go w wielu dostępnych źródłach, w końcu wpadłam na pomysł aby poprosić o nasiona tam skąd on pochodzi (USA), ale córka mi powiedziała, że tam u nich jest uznawany za roślinę inwazyjną i w niektórych stanach jest zabroniona jego sprzedaż
Poddałam się, zrezygnowałam i .... w czasie wojaży po Podkarpaciu trafiłam do szkółki gdzie m.in. znalazłam właśnie tę odmianę
A więc mam i ja... 3 doniczki dorodnego asterka już jest na mojej rabacie, nie wiem czy zakwitnie w tym roku, na razie ma się dobrze, jakieś pąki kwiatowe są ale czy zdążą się rozwinąć? zobaczymy
Pozdrawiam Aniu z Mazowsza
PS jak tam akcja "cebule"? Ile w tym roku zasadzisz?
Alu, co do astra, to trzeba było szepnąć mi słowo, a miałabyś sadzonki.
Muszę przyznać, że jest dość ekspansywny. Obdarowałam już kilka osób sadzonkami, a on wcale na tym nie ucierpiał
Rozrasta się prawie jak perz
Potrzebuje stanowiska słonecznego, najlepiej na jakimś murku, wtedy zwiesza się i wcześniej zakwita. Mojemu muszę zmienić stanowisko.
GorAna 16:24, 17 paź 2018

Alu, Basiu, co do tulipanów, to jestem właśnie w trakcie przygotowań do sadzenia.
Siedzę i selekcjonuję i coraz bardziej jestem na nie zła
W ubiegłym roku miałam 174 odmiany....w tym roku zmarzło mi 50 odmian
Myślałam, że te które w maju wykopałam będą dobre do jesiennych nasadzeń. Niestety większość z cebul zmumifikowała się i pozostały ilości prawie śladowe
Zatem nie będzie już tak cudnych kompozycji jak w poprzednich latach.

2013

2014

2015

2016