To z prywatnego zbioru nasiona. Dziś sprawdziłam że 5 szt.jest to może sie jeszcze rozkręcą choć zapowiadają 4 dniowe ulewy i nie wiem jak to na nie wpłynie.
Znam te przestoje w kwitnieciu, u mnie najgorsza była wiosna więc cebulowe musiałam wrzucić, potem łysy był maj i nagromadziłam orlików. Potem dopiero kwitły róże i następnie hortensje z trawami. Z każdym rokiem będzie lepiej
Róża Chopin u mnie pokazuje swoje możliwości przerosła mnie i przycięte tuje, ale ona tak lubi i kwitnie zawsze na czubku.
Bogdziu, my "wypadliśmy" jak na okres "ogórkowy" i bez wody... całe szczęście , że żywi, a do tego mało zmartwieni, że co było do pokazania, to przekwitło albo jeszcze nie zakwitło. Koloru najwięcej było uschniętej trawy. Jesteś jak zawsze uprzejma i miła. A Twoja hortensja ratowała sytuację, a mnie co dzień zachwyca. Buziaki z Twoimi podarkami,
i cząstką naszego nieba.
Witam Was,
Zakupilam oststnio lawendy w hurtowni. Chciala bym sie dowiedziec co to za rodzaj lawend i co robic dalej z nimi zeby jak najdluzej byly takie ładne. Przycinac je? Kiedy najlepiej i jak? I co zrobic z nimi na zime? Te wysokie mam na parapecie na zewnatrz. Okno mam od strony najbardziej słonecznej. Czy to nie szkodzi roslinkom?
Te wysokie trzymane na zewnątrz wydaja sie juz przekwitac... Tak mi sie wydaje. Troche szybko bo kupilam je kilka dni temu liczylam ze postoja troszke dluzej.
Dziękujemy w imieniu "Mai". Szkoda, że nie trafiła do nas w czasie kwitnienia róż np. Pozdrawiamy.
Nie miała też okazji widzieć zachodu słonka za naszym lasem.
W ostatnim tygodniu zauważyłem, że na mojej Glicynii żółkną liście, czym to może byc spowodowane, szkodnik? niedobór czegoś? może słoneczne stanowisko powoduje żółknięcie?
Gdziekolwiek będziesz, cokolwiek się stanie,
Będą miejsca w książkach i miejsca przy stole.
Kasztan kiedy kwitnie lub owoc otwiera
Będą drzewa, ulice, ktoś nagle zawoła.
Ktoś do drzwi zapuka, pamięć przyniesie
Z kwiatem, z godziną, z kolorem.
Gdziekolwiek będziesz, cokolwiek się stanie.
Gdziekolwiek będziesz...
Gdziekolwiek będziesz, cokolwiek się stanie,
Będą miejsca w książkach i miejsca przy stole.
Kasztan kiedy kwitnie lub owoc otwiera
Wciąż będzie początek, bo wszędzie są mosty
Prawdziwe jak powietrze, ode mnie do ciebie,
Gdziekolwiek będę, cokolwiek się stanie.
Gdziekolwiek będę....
Aniu jeszcze wtedy ta jeżówka nie była posadzona i czkała na swoją kolej obok irgi, i to własnie ona jest na ziemi.
A jeszcze mam całego żółtego dzielżana, powoli bierze się za kwitnienie