Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

mirkaka 17:02, 14 paź 2018

Piękny masz ogród, w barwach jesieni cudny Zachwycam się klonem, ale też liatrami, że też ja pościnałam ich nasienniki
malgorzata_s... 17:20, 14 paź 2018

Szklarni szkoda ale jesień bajecznie kolorowa
Anitka 08:53, 16 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Glediczja cudnaa moja ta z nasion wyhodowana w tym sezonie prawie nie podrosła mimo podlewania, może się w grunt korzeni?
Normalnie mord w biały dzień, a może ten książe samobójca
Pietruszka u mnie urosła tylko naciowa, korzenna, dwa razy siana raczyła wzejść w ilości szt kilka i korzonka nie rozwinęła wcale, a nać słabo

Muszę kiedyś u ciebie zobaczyć tą glediczje. A wiesz już czy te nasionka od tej z kolcami czy bez?
Zazdroszczę Ci, że możesz w ogrodzie buszować. Ja rano w przelocie zerknę lub przez okno.

A zapowiada się kolejny słoneczny dzionek

Anitka 08:59, 16 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Spaceruję i podziwiam. Niewiele kwiatów, a ile kolorów. Piękna jesień. Szklarni szkoda. Mi by się przydała taka na balkonie, a raczej jakiś inspekt na sadzonki.

Jeszce coś kwitnie, ale i tak teraz kwiaty mniej zwracają na siebie uwagę.
Bodziszek 'Rozanne' nieprzerwanie kwitnie jeszcze.

Anitka 09:05, 16 paź 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Anitko, co dalej zamierzasz ze szklarnią na zimę? Ja stoję przed tym samym dylematem...

Debatujemy z eMem. eM ma w planach ją reanimować, ale te płyty z poliwęglanu, które są u nas strasznie cienkie. W markecie są, ale grubsze i w profilu się nie mieszczą.
Em kombinuje, żeby w dachu dać szyby, a ja techniczna bardziej i rozważna mówię, że konstrukcja nie wytrzyma. Obawiam się, że szyby też się nie zmieszczą w tych profilach. Chyba lepiej jak by cała odleciała, bo tak to nie wiadomo czy reanimować

Jak coś zadecydujemy to napisze. Zima długa to może coś wymyślimy.
Anitka 09:08, 16 paź 2018

Zana napisał(a)

No piękny on. Ja to lubię takie dziwaki Już sobie zapisałam. Jakoś do tej pory astry były całkowicie poza obszarem mojego zainteresowania, ale teraz się trochę naoglądałam w różnych wątkach i chyba nabiorę ochoty.

Ja też dopiero od tego sezonu bliższy kontakt z nimi mam Tak to jest jak się człek naogląda Tu co wątek to jakieś pokuszenie
Anitka 09:11, 16 paź 2018

mirkaka napisał(a)
Piękny masz ogród, w barwach jesieni cudny Zachwycam się klonem, ale też liatrami, że też ja pościnałam ich nasienniki

Ja zostawiam - trochę z braku czasu nieraz. Wole hurtowo wycinać to co przekwitnięte. Wiec takie "zasuszone widoki" u mnie to normalka

Anitka 09:15, 16 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szklarni szkoda ale jesień bajecznie kolorowa

Gosiu szkoda, tylko teraz nie wiadomo czy reanimować. Na razie kalkulujemy
Coraz więcej roślin jesienne ubranka przyodziewa - żywopłocik bukowy w trakcie wymiany garderoby

Kasia_CS 10:21, 16 paź 2018

Anitko rozmnażałaś może kiedyś Rozanne? Bo ja kiedyś próbowałam ukorzenić kawałki, podzielić, to niestety jakoś bez powodzenia
anabuko1 12:20, 16 paź 2018

Anitka napisał(a)

Gosiu szkoda, tylko teraz nie wiadomo czy reanimować. Na razie kalkulujemy
Coraz więcej roślin jesienne ubranka przyodziewa - żywopłocik bukowy w trakcie wymiany garderoby

Piękny jesienny widoczek

Co to za roslinka na pierwszym planie ?I w czym ona jest posadzona ?