Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 23:22, 25 wrz 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Piękny jesienny obraz

Pogoda sprzyja pięknemu przebarwianiu się liści.

Za drzwiami do ogrodu... 23:16, 25 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)

Piękna kobea i ten kolor... . U mnie jakieś takie wypłowiałe.
Sumak zaczyna cudnie się przebarwiać. Jak zwykle pięknie u Ciebie.

Kwiaty kobey jakoś tak szybko płowieją...i jakoś mało tych kwiatów jest mimo, że ładnie się rozrasta.
A sumaka uwielbiam mimo wszystko...,właśnie ze względu na te przebarwienia jesienne.
Mam jednego ,ale za płotem na ugorze sąsiedzkim trochę się rozszalały...
ale pięknie wyglądają jak się przebarwią ...czekam
Za drzwiami do ogrodu... 23:02, 25 wrz 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Czy ja kiedyś osiągnę taką perfekcję? - nigdy, bo nie mam takiego zmysłu artystycznego.
Ale brunerę podpatrzyłam i ją sobie zafunduję
Pozdrawiam cieplutko (bo w domu grzejemy)

Oj tam,oj tam...ja tylko experymentuję z nasadzeniami i podpatruję u innych
Wiele zawdzięczam innym ludziom,którzy postanowili podzielić się swoim kawałkiem świata.I strasznie się cieszę jeżeli ktoś podpatrzy coś u mnie dla siebie
My też grzejemy,ale każde ciepełko dla serca się przyda,bo niektórzy tak potrafią ranić cudze serca...

Przedziwny Ogród 22:58, 25 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)

Takimi ścieżkami można się przechadzać bez końca.

Basiu, ścieżek u mnie jest dostatek. A obsadzić je to nie lada wyzwanie.
Pozdrawiam cieplutko

Przedziwny Ogród 22:52, 25 wrz 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Piękne kolory jesieni

Masz rację Basieńko, jesień jest niesamowita w intensywności kolorów

Wśród brzóz i dębów 22:51, 25 wrz 2018

Do góry
Zoju, Moniko, Aniu, Anko, Gosiu, Elu, bardzo się cieszę, że Wam się podoba. To zasługa popołudniowego słońca, które upiększyło obrazki w kadrze.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 25 wrz 2018

Do góry

wystarczy takie nogi do stołu pozyskać ....

koniec stołów - przeglądam zdjęcia z Anglii i śmiać mi się chce bo tam zupełnie inne - ja potrzebuję i chyba do mojego ogrodu i wystarczy no i będzie pasowało - poszukać nóg i na to dechy a na to moje doniczusie
Przedziwny Ogród 22:49, 25 wrz 2018

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:48, 25 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu i znowu po obejrzeniu zdjęć nasuwa mi się pytanko Który to miskant tak Ci pięknie miotełkami srebrzy przy tarasie? Dojrzewam do kupna któregoś i znowu zbieram typy
Zawilce są piękne. Zdobią całe lato intensywnie zielonymi, pięknymi liśćmi, a kwiaty mają urocze. Miałam bladoróżowego, a w tym roku nabyłam białego Whrilwind i karminwego Margarete - i ten skradł moje serce
P.S. Ach, jak ja lubię dyniową...Tylko niestety w moim domu tylko ja..więc rzadko się pojawia
Ogród Małej Mi 2017 22:46, 25 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale dogadzasz trawniczkowi... dobrze, że mój nie jest człowiekiem bo by teraz na mnie focha strzelił A jakby był kobietą to rozwód murowany

Ja swój trawnik zakładałam w częściach. Za dużo by ogarnąć na raz... i najładniejszy jest ten założony jako pierwszy w 2009 roku ..w dodatku nie pamiętam jaki gatunek trawy posiałam (wiem, że był pierwszy lepszy z pierwszego lepszego sklepu). Drugi gatunek był przemyślany, działka pusta, słońce pali, wiec kupiłam na stanowiska suche i słoneczne. Najgorszy pomysł w życiu (żartowałam, gorsze tez miałam). Trawa z roku na rok jest wypierana przez trawę kępiastą, brzydką ... trawnik mnie przez to denerwuje.... i jak tylko będę mieć czas, siłę i środki to ją zrobię na nowo. Tak jak i trzecią część, którą po posianiu zlał deszcz i wszystkie nasiona popłynęły ze spadkiem w dół . Oczywiście został się najwięcej tej kępiastej brzydkiej. Ładna trawa jest z ostatniego kawałka, siany w 2012, ale tam nie mam nawadniania i nigdy nie podlewam, nawet jak w tym roku było 3 miesiące bez deszczu a temperatury sacharyjskie. Mimo to odbija zawsze ładnie. A ma trudno bo rosną tam drzewa.
Mój trawnik ma na części nawadnianie które włączam jak już patrzeć na niego nie mogę.. powiedzmy że ze skąpstwa A nawóz dostaje najtańszy z wiejskiego sklepu dla rolników, jakaś azofoska, a później polifoska, kupuję w workach po 25 kg. Worek na sezon wystarczy mi i sąsiadom (bo bierzemy na spółkę). Acha i jeszcze mocznik sypiemy. W tym roku z braku czasu trawnik dostał tylko raz nawóz!!! Siejemy zawsze przed deszczem, by rozpuściło, a w tym roku deszczu po prostu nie było i nie było jak rozsiać
Jakbym swojemu trawniczkowi tak maściła jak Ty swojemu to byłby może lepszy.. niestety dla kobiety pracującej i już nie pierwszej młodości .. są inne priorytety niż dogadzanie trawie. Moja natura techniczna od razu przeliczyła ile bym musiała mieć kompostu do pokrycia trawnika i rabat tylko 1 cm warstwą (co to jest ten centymetr)!!!! To musiałabym użyć 4 kamazów (ładowność takiej wywrotki to ok. 6 m3) ... moja wyobraźnia pracuje.. ręce już wiszą do ziemi... Ani fizycznie, ani czasowo, ani mentalnie nie byłabym w stanie poświecić się tak dla trawnika.. Po prostu brakłoby mi życia..
Tak wygląda kamaz.. o ładowności 6 metrów sześciennych.. wyliczyłam że mi potrzeba by było 25m3 na raz... na jeden centymetr.... zaorałabym ogród i to od razu..

Działamy w innej przestrzeni Jednak jak na brak zabiegów to i tak trawnik wygląda.. przestaję na niego narzekać.. bo nie ukrywam że to robię.. ale co wymagać, raz najtańszy nawóz i kilka razy podlewanie z kranu.. bo z nieba to w tym roku nic nie pada

Hihi, Aniu. Moja natura techniczna też od razu zaczęła przeliczać. Mój trawnik ma niecałe 100m2, ale i tak otrzymany wynik bardzo mnie zaskoczył. Jak wyprodukować taką ilość kompostu???
Szmaragdowy Zakątek 22:44, 25 wrz 2018

Do góry
Krysiu, już można !!!

Ogród pod lasem 22:34, 25 wrz 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

A co to za piękne drzewko, które się od góry zaczyna przebarwiać?
Za drzwiami do ogrodu... 22:32, 25 wrz 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 22:30, 25 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Takimi ścieżkami można się przechadzać bez końca.
Przedziwny Ogród 22:23, 25 wrz 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 22:20, 25 wrz 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:18, 25 wrz 2018

Do góry

Iza taki będę /podobny/ mieć tylko nie wiem jaki kolor zrobić no i stół bez krzesełek....

Przedziwny Ogród 22:15, 25 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów.
Nie mów, że chaotyczna, tylko artystyczny nieład. A tak naprawdę to przesadzasz. Ja tam chaosu nie widzę.... Gdybyś widział początki mojego ogrodu.... to Twój jest idealny. W tym roku poznałeś możliwości glebowe i teraz będziesz wiedział co sadzić i w jakiej kolejności. Pozdrawiam i zapraszam częściej

Przedziwny Ogród 22:14, 25 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Agato,
wciąż zachwycam się Twoim ogrodem. Pięknie
U mnie też rośliny wciąż żywe jednak moja kompozycja nieco chaotyczna.

Dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów.
Nie mów, że chaotyczna, tylko artystyczny nieład. A tak naprawdę to przesadzasz. Ja tam chaosu nie widzę.... Gdybyś widział początki mojego ogrodu.... to Twój jest idealny. W tym roku poznałeś możliwości glebowe i teraz będziesz wiedział co sadzić i w jakiej kolejności. Pozdrawiam i zapraszam częściej

Wśród brzóz i dębów 22:11, 25 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)
Dziś na chwilę zza ciężkich chmur wyszło słońce.

Jejku, jak pięknie!
Zazdroszczę widoku (nie roboty)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies