Iwonko ze względu na sunię nie możemy sobie pozwolic na dłuższy wyjazd, ale nadrabiamy weekendowo bo wtedy córka może się nią zaopiekować. Na ostatni weekend lipca już mamy zarezerwowany Sandomierz.
Nie wszystkie hortki w takim rozkwicie. Najpóźniej zaczyna Polar Bear, Limelight i Candlelight.
Limki w takiej fazie rozkwitu
Dziękuję, staram się żeby był kwitnący, zadbany nie na "5". Ale czas kradnie, jak internet czy telewizja. Trudno mieć wszystko, ale trzeba zachować umiar i znaleźć czas na wszystko, i to sobie wciąż obiecuję.
Hortensje i róże muszą być u mnie ale sto innych skromniejszych też, a peonie koniecznie, też są.
Mam kilka 2-metrowych. Zaczynałam od jednej, a potem dzieliłam, rozdawałam i "zalesiłam" wolne miejsca. Ładne są żywopłoty przycinane i wolno rosnące fontanny. Twój szpaler podglądałam i z pewnością wiosną sprawia Ci wiele przyjemności, tawuły są piękne.
Sylwia, a guzik I to taki z petelka Stoje w miejscu...Mam taka gline w ogrodzie, ze bez koparki jej nie rusze... Natomiast malowanie...tak, po dziurki w nosie
I mam moja wyczekiwana HYSTAWKE...Jak mowi Sylwia z Rodos inaczej...Tak tak, mam Hystawke
Fotka dla Sylwii. Zobacz, to ta sciana
I takie hortki
Mazan,znowu mam do ciebie pytanie i prośbę o pomoc:na zdjęciach liście mojego buka Purpurea pendula... liscie mają ciemne plamy,zasychają od brzegów i skręcają się... co to jest?co mogę zrobić?z góry dziękuję za pomoc!
Jest to największy historyczny park w Gdańsku, powstał w XVII w.
W ubiegłym roku zakończono prace odnawiania parku. Rezultat jest zadowalający.
Jest to miłe miejsce na odpoczynek. Cisza, spokój, wytchnienie. Zimą jeździmy tu na sankach, a latem spacery i zabawy na dużym placu zabaw
i inne kwiatki
Pięknie u Ciebie, kibicuję systematycznie A tej jeżówki ciągle szukam (i jeszcze kilku innych różowych) W ostatnią sobotę byłam w Duchnicach, ale też nie było żadnej z tych, które chciałabym mieć
Gosiu, ciągle coś dłubię żeby zapaść w sen zimowy i obudzić się wiosną na zmiany. Bo ogólnie to czarna rozpacz mnie nieraz ogarnia. Pogoda na szvzęścoe sprzyja robótkom i podlewa niebo moje setki sadzonek
Werbena hastata z nasion od Laurowiśni udana za rok będzie więcej.