Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

gogo 00:33, 24 wrz 2018

Dzięki za nazwę krzewu.
Podoba mi się właśnie za ten nietypowy kształt, ja bym już go taki zostawiła, skoro nie chce być kulą. I fajnie wygląda na tle kulistego derenia?, o biało- zielonych liściach.
Doranma 21:53, 24 wrz 2018

anpi napisał(a)

Zawedrowałam dziś w Twoim ogrodzie dość daleko wstecz, bo chciałam popatrzeć na taras z cudnym kredensem, na drzwi, kącik ze stolikiem i hamaczek wśród roślin- prawdziwa przyjemność ☺ I nasunęło mi się kilka pytań. Czy kredens będzie stał na zewnątrz także zimą? Jaki napis zamiesciłaś na deseczce do krojenia? Fajny pomysł ☺ I jak się nazywa róża z powyższego zdjęcia? Wydaje mi się znajoma, ale nie mogę skojarzyć jej imienia.
Pozdrawiam ☺
anpi 23:30, 24 wrz 2018

gogo napisał(a)
Dzięki za nazwę krzewu.
Podoba mi się właśnie za ten nietypowy kształt, ja bym już go taki zostawiła, skoro nie chce być kulą. I fajnie wygląda na tle kulistego derenia?, o biało- zielonych liściach.

Tego berberysa muszę trzymać w ryzach bo zjadłby mi pół rabatyTnę go przynajmniej dwa razy w sezonie,ale właśnie dzięki temu trochę jest kulką a potem wygląda tak jak Ci się podobaInaczej byłby czochratym krzaczkiem.
Derenia też ciachnęłam w celu odmłodzenia...
W ogóle zrobiłam kilka zmian w tej rabacie bo kilka krzewów się za mocno rozpanoszyłowyleciała np. budleja ...mam nadzieję że przyjmie się jeszcze w nowym miejscu
Na pamiątkę przed ścięciem i przesadzeniem :

Tu z hibiskusem:
anpi 23:57, 24 wrz 2018

Doranma napisał(a)

Zawedrowałam dziś w Twoim ogrodzie dość daleko wstecz, bo chciałam popatrzeć na taras z cudnym kredensem, na drzwi, kącik ze stolikiem i hamaczek wśród roślin- prawdziwa przyjemność ☺ I nasunęło mi się kilka pytań. Czy kredens będzie stał na zewnątrz także zimą? Jaki napis zamiesciłaś na deseczce do krojenia? Fajny pomysł ☺ I jak się nazywa róża z powyższego zdjęcia? Wydaje mi się znajoma, ale nie mogę skojarzyć jej imienia.
Pozdrawiam ☺

Doroto miło mi,że zostałaś na dłużejMój kredensik zimował już na tarasie i dalej tam zostajeZ tym że mój taras oprócz tego, że zadaszony to jest zabudowany pleksą , a w miejscu okna i wejścia ma to są okiennice ,które w zimie są stale zamknięte.Tworzy się taki pokój zimowy ,po którym nie hula wiatr i nie dolatuje śnieg
Zdjęcie z tamtego roku:

Róża o którą pytasz to Pashmina.A napis na deseczce jest zaproszeniem do ogrodu:
anpi 21:46, 25 wrz 2018

Cóż, pogodę mamy jesienną to i zdjęcia takie będą chociaż zrobione jeszcze przed deszczem i wichurą i tym zimnem które tak nagle przyszło

anpi 21:50, 25 wrz 2018

Bluszcz od Danusi ruszył po pniu nowymi przyrostami
Adela 21:58, 25 wrz 2018

Czy ja kiedyś osiągnę taką perfekcję? - nigdy, bo nie mam takiego zmysłu artystycznego.
Ale brunerę podpatrzyłam i ją sobie zafunduję
Pozdrawiam cieplutko (bo w domu grzejemy)
marba 22:06, 25 wrz 2018

anpi napisał(a)

Piękna kobea i ten kolor... . U mnie jakieś takie wypłowiałe.
Sumak zaczyna cudnie się przebarwiać. Jak zwykle pięknie u Ciebie.
anpi 22:32, 25 wrz 2018

anpi 23:02, 25 wrz 2018

Adela napisał(a)
Czy ja kiedyś osiągnę taką perfekcję? - nigdy, bo nie mam takiego zmysłu artystycznego.
Ale brunerę podpatrzyłam i ją sobie zafunduję
Pozdrawiam cieplutko (bo w domu grzejemy)

Oj tam,oj tam...ja tylko experymentuję z nasadzeniami i podpatruję u innych
Wiele zawdzięczam innym ludziom,którzy postanowili podzielić się swoim kawałkiem świata.I strasznie się cieszę jeżeli ktoś podpatrzy coś u mnie dla siebie
My też grzejemy,ale każde ciepełko dla serca się przyda,bo niektórzy tak potrafią ranić cudze serca...