Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:10, 10 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ana (o jejku, jaki wyrazisty Awatar ), jest problem z żurawkami. Ja też coś wyciągnęłam spod jednej. U mnie nie rosną one w większej masie a tylko po kilka ale zasięg działania opuchlaków może być duży. Przecież dawniej nikt nigdy nie słyszał o opuchlakach? Co robić? Nie sadzić żurawek?

Mnie opuchlaki prztargane w skomasowanej ilości do ogrodu przez zurawki i laurowisnie, kupowane od jednego dostawcy,... ma zainfekowaną szkolkę i roznosi się to cholerstwo po swiecie...
A juz niemal wszystkie metody z zurawkami przetestowalam, wybijanie, wtykanie, ukorzenianie, podlewanie trucizną ....prędzej czy później i tak wszystkie pójdą do kosza.... dlatego teraz ostatnia sznasa z nicieniami , jesli nie przeżyją pozegnam się z zurawkami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:04, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dziękuję , poszło na pw

To ja tes poproszę o szczegóły na prive
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:32, 10 mar 2014

Do góry
Makkasia wspolczuje choroby, Margaret życzę cudownego słońca
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:31, 10 mar 2014

Do góry
Mira widzę, że lawenda mloda więc wszystkie sadzonki cielabym bez zamiłowania. Jesli ja teraz przytniesz na 10-15 cm to ci sie ładnie rozkrzewi. Przytnij jq w ladne polkole tak jak na moim zdjeciu z lawenda viva, zrob tylko mniejsze półkole.nie obawiaj si3 pieknie sie zagesci ibedzie cudownie kwitla, jesli ja teraz kszcsedzisz juz nigdy nie bedzie miala ladnego pokroju.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:26, 10 mar 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Nie załamuj kobieto
Dobrze, że mieszkam od Ciebie 178 km...
może nie dojdzie

Do Ciebie jeszcze nie dotarła nasza wiosna wiec zimą sie nie martw
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:25, 10 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Zdrówka Marzenko i dobrego tygodnia bez bółu głowy !
Pozdrawiam !

Poszlam spac o 21:30 i juz jest ok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:24, 10 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak myślisz nicieniami polecieć po wszystkich rabatach czy tylko tam gdzie żurawki i rh?

Ana z tego co czytałam ważne jest odpowiednie stezenie nicieni, jesli kupie opakowanie na 50 m2 to wystarxzy mi mi na same rh i zurawki, jesli na 250 m2 to polece jeszcze po laurowisniach trzmielinach i innych wygryzionych roslinach. Jesli polejesz za mala dawke moze nie pomoc. Prawdopodobnie zamowie za tydzien , popatrze jeszcze jakie sa prognozy. Mysle jednak o dawce na 250 m2....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:26, 09 mar 2014

Do góry
Zagalądającym odpowiadam zbiorowo - co ma być z pogodą to będzie, albo lato albo przymrozki, przezyjemy i my i rośliny
Nie mam jelitowki ale straszna migrenę wiec sie nie bede dzisiaj eksploataowac tylko Was poczytam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 09 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Powiedzcie kochani kiedy moge spodziewać się młodych pedów trawkowych (miskanty i rozplenice) pomiędzy przyciętymi szczecinkami? Czy wasze już ruszyły? Bo moje nie reagują , nie wiem czy żyją.

Moje wszystkie trawy jeszcze śpią więc bez obaw.
Mirkowy ogród (początki) 16:43, 09 mar 2014

Do góry
A teraz roślinki które dostałam od Irenki z Miłkowa w zeszłym roku: lawenda ładnie się ukorzeniła i żurawki lawenda przycięta jak Madżenka doradziła.Lawenda do rozsadzenia.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:43, 09 mar 2014

Do góry
Lawendę NN, czyli łysa zimą a za to piękna latem. Ponieważ sie poklada tnę ostrzej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:32, 09 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Dzięki za info! Ja swoją przytnę radykalnie bo zdrewniała..
No i chwalę za piękne kulki wszelkie u Ciebie! Ładniutkie

Kiedyś gdy przycielam zdrewniała nie odrosla ....
Viva

Zdjęcia z komórki wiec być moze do góry nogami ...
Ogród w skali mikro :) 06:56, 09 mar 2014

Do góry
Ela z tymi krokusami to wtopa, poczekaj jeszcze może wylezą? U mnie też jeszcz edurne się zatanawiają na rabacie!!!
Miejsko & sielsko 06:47, 09 mar 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A ja myślałam,że kulki już posadzone
Ja mam dwie kulki te średnie nowe , żona naciągnęłam

Jak ma sadzić skoro caly czas z Aga dyskutuje ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 09 mar 2014

Do góry
Składam meldunek poogdowy. Nie zapowiadano przymrozków a teraz jest -4, całe szczęście że tylko tyle to rośliny nie ucierpią.
Przydałoby się jednak trochę deszczu bo rośliny mimo ciepła , które u nas panuje nie wychodzą z ziemi. Tylko magnolis świruje, kolejne pąki pekają. O matko co to będzie jeśli zakwitnie w marcu? Tego nawet najstarsi górale nie pamietają.

Ps zapowiadaja pod koniec marca , że pogoda nas nie będzie rozpieszczać +4 do 8 we Wroclawiu, toć to prawiezima Cieszmy sie zatem pięknymi kolejnymi, słonecznymi dniami.
Nasz przydomowy ogródek 06:42, 09 mar 2014

Do góry
Zbysiu u nas piekna wiosna od miesiąca, wczoraj pogoda już przesadziła
Gdy uruchomiłam zraszacze dla tarwnika (po wertykulacji i nawożeniu) sąsiedzi patrzyli się dezaprobatą....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:39, 09 mar 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Hejka dziewczyny. Wartujecie już. U na s wreszcie też zapowiadają słoneczko od dzisiaj. Na 6. 30 wybieram się do Bozi a potem spacerek z piesem. Pozdrowienia.

Zbysiu do Bozi to ja chodzę o 18:00 bo rano w niedzielę lubię pospać, ptem delektować sniadanko, Ogrodowisko itp. Ale czasami jak widać wartę pęłnię od rana!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:38, 09 mar 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
O!...widzę,że i ty nie umiesz spać

Dolegliwosci żoładkowo-jelitowe mnie obudziły... Tragedia w niedziele obudzić się o 3:48!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 05:13, 09 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Marzenko pokaż jak przyciełaś lawendy- bo ja nie wiem jak je ciąć...

Moje tnę zgodnie z deklaogiem lawendowym w półkole. Ponieważ mam jeszcze młode, malo zderwniale roślinki, półkole ma promień ok 10 -15 cm w górę a średnica łacznie 20 cm. Dosadzane w ubiegłym roku jeszcze ciut nizej przycięłam aby się zagęszczaly. Podpytaj Agnieszkę z Jurajskiego o jej technikę cięcia.
Taka technikę stosuje wobec lawendy ktora całkiem łysieje zimą i jest relatywnie rzadka i sie pokłada. Lavenda viva, silver, ktora jest piekna zima, ma pokrój kulisty zostala przeze mnie przycię mniej, gdyż jest tak gęsta i gruba, że nizej juz mocniej drewnieje. Zdjęcia pokazywałm w ubiegły tydzień
Najważniejsze wg mnie jest systematyczne dosyć radykalne cięcie lawendy aby się ładnie zaszęszczala.
Irenka z. Milkowa pokazywała jak swoją co roku od wielu lat radykalnie tnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 05:08, 09 mar 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Marzenko, do jakiej wysokości dorastają u Ciebie turzyce Ice Dance (bo je masz, o ile się nie mylę)? Zastanawiam się, czy będzie je widać zza żurawek Obsidian.

Dekoracje wiosenne i krokusiki piękne.

Potwierdzam, że po kilku latch carexy morrowi dostarstają do 30-40 cm, będzie je bez problemu widać zza żurawek, zwłaszcza że obsidian jest niską zurawka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies