Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Paulaa 09:42, 06 mar 2014

Witam,

Zbyszku pospacerowałam po Twoim ogrodzie, cudnie jest u Ciebie, tak kolorowo, tyle kwiatów, ślicznie

Od razu humor lepszy po obejrzeniu takiego pięknego ogrodu

Pozdrawiam
hanka_andrus 17:52, 06 mar 2014

Podobno u Was pada? Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 21:55, 06 mar 2014

Jagódko u nas od kilku dni też ziąb ale na szczęście bez śniegu. Może to i dobrze że trochę wegetacja wstrzymana.

Aniu tłusty czwartek minął a wczoraj posypali nam główki popiołem i przypomnieli co nas wszystkich czeka niestety.

Paulo dzięki, nasz ogródek jest mały- ale w sam raz aby cieszyć się tym co jest. Nie wyobrażam sobie dużego ogrodu i ogromu pracy. Tyle jest innych dodatkowych zajęć i przyjemności. Muszę zaraz odwiedzić Twoje królestwo.

Haniu u nas pada nie tak bardzo ale na tyle że już kilka razy dobrze podlałem złapaną deszczówką rabatkę pod świerkiem gdzie rośnie pachysandra, krokusy, tulipany, hortensje, bluszcz i hosty. Musi być ulewny deszcz aby tam podlało. Przy okazji zdobyłem nowe doświadczenie a mianowicie że krokusy i tulipany powinny mieć wilgoć. Po podlaniu pięknie rosną. Jak się ociepli i wypogodzi to będą foty.
hanka_andrus 22:29, 06 mar 2014

No właśnie. Z tą wilgocią masz rację. U mnie śniegu było mało, a teraz deszczu od tygodni niema.
Tulipany ledwie głowy wystawiają, a i inne kwiatuchy też. Musi być woda. A najbliższa jej zapowiedź dopiero za tydzień.
Za oknem mgła i już tylko ZERO, Ciekawe do ilu spadnie do rana.
Paulaa 23:06, 06 mar 2014

Zbyszek mam doła normalnie po zdjęciach z Twojego ogrodu, ale pocieszam się że nie od razu świat zbudowano, a tu jest tyle wspaniałych osób, że na pewno dam radę
i u mnie kiedyś na moich hektarach będzie też tak ślicznie
jotka 06:30, 07 mar 2014

Zbyszku, wiesz, że podziwiam Twoją ketmię
Mam swoje 3, ale gdzie im tam do Twojej piękności ...
Nie mniej jednak chciałabym cieszyć ich kwiatami. Postanowiłam w tym sezonie szczególnie o nie zadbać.
Proszę napisz, czy Ty swoją przycinasz, jeśli tak to kiedy i jak.
Nie wiem, kiedy dostrzeżesz moje zapytanie, bo wysyłam je w okrutnej mgle.
Miłego dnia i sprzyjających warunków atmosferycznych

pozdrowienia dla Ciebie i Krysi
jotka 13:51, 07 mar 2014

Zbyszku, dziękuje za rady w sprawie ketmii Jutro postaram się wcielić je w życie jeśli pogoda i zdrowie pozwolą... Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku
Madzenka 06:42, 09 mar 2014

Zbysiu u nas piekna wiosna od miesiąca, wczoraj pogoda już przesadziła
Gdy uruchomiłam zraszacze dla tarwnika (po wertykulacji i nawożeniu) sąsiedzi patrzyli się dezaprobatą....
zbigniew_gazda 10:40, 09 mar 2014

Haniu cicho bo słoneczko wylazło nieśmiało.

Paula dasz radę, tylko stopniowo bez nerwów i przemyślanie. A i tak później ciągle zmieniamy i poprawiamy.

Jolu tnij śmiało a ketmie się nie pogniewają bo to bardzo lubią.

Marzenko widzę właśnie na prognozach pogody co sie dzieje w Twoim rejonie. Toż to normalna pełnometrażowa wiosna. Przed deszczami była szansa na zagrabienie i uporządkowanie ogrodu. Niestety wstrzymałem się ze względu na ludzkie oczy i teraz mam. Trzeba czekać aż podeschnie.
hanka_andrus 10:56, 09 mar 2014

Zbyszku, nie trzeba patrzeć na to,co ludzie powiedzą. Zawsze znajda się wątpiący w sens działań naszych. Na pytanie po co, zawsze daję głupią odpowiedź: bo nie mam innego zajęcia

Moje deszcze mają być za tydzień, spieszę więc z robota, o tyle jednak wolno, żeby nie nadwyrężyć ścięgien. Grządki zrobione, teraz tylko posadzić dymkę i posiać groch. Dymka dlamnie, groszek dla wnuczków Reszta później