6 wątków jak 6 flag otwarte mam zawsze na komputerze.... tylko nie zawsze mam czas zajrzeć.. chociaż pracuję na komputerze
Tzn mam jak zajrzeć, ale jak zajrzę to już przepadłam..... do siebie zaglądam co jakiś czas.. ale są wątki gdzie nie mogę wpaść i wypaść.. przelecieć ble ble.... i minuta i załatwione.. Są wątki gdzie albo są ciekawe treści, albo ciekawe obrazki, albo jedno i drugie.. i do tych flagowych zaglądam na spokojnie
Artykuł z ogrodem tropikalnym jeszcze nie ruszony.. czekam na wole na dłużej.. bo tam mogę się zatracić Nawet nie próbuję zajrzeć, bo wiem że się nie da na raz dwa..
Nareszcie są...długo czekałam na buki i nie obyło się bez problemów ze strony sprzedawcy..ale cieszę się,że dotarły;już posadzone i teraz czekanie na wiosenne przyrosty
jutro muszę jeszcze wykopać RH i rozgarnąć kompost na rabatę warzywną...;
Zajrzyj do innych wątków, te stroiki akurat nie są najładniejsze, bo to początki były, można zrobić lepiej i ładniej, co udowodnili forumowicze na warsztatach wiankowych
Każdą nowo nawiezioną warstwę gleby trzeba połączyć i wymieszać z już istniejącą.
Można przerobić glebogryzarką czy broną rotacyjną i pociąć wszystko dokładnie, dopiero przykryć kolejną glebą i wymieszać. Ale najpierw usunąć chwasty wieloletnie, bo wyjdą spod ziemi. Na klepisko nie można nasypać ziemi nic nie robiąc.
Danusiu miło mi że znalazłaś czas by luknąć......niestety moje chłopaki w wieku dorastania i nie udało mi się ich przekonać do fajnego sympatycznego imienia.
Redzia też Im proponowałam to się tylko ośmiali - chcą , żeby się imię kojarzyło z miejscem i sytuacją w jakiej został znaleziony..... ale powiem Ci ,że on jest straszny pieszczoch jak się go na ręce weźmie i pomizia za uchem to się rozpływa , a jak mruczy i dlatego jest problem z imieniem , żeby wszystkich domowników zadowoliło i do kota pasowałoMoże coś fajnego uda się wymyślić.
Podoba mi się Irys kojarzy się z cukierkiem mordoklejką , a on się tak do nas przykleił
Dobrze zniosą takie stanowisko z krzewów liściastych derenie białe np. 'Sibirica Variegata', albo 'Elegentissima' - mają białe listki, rozświetlą cień.
Kazali we wrześniu, ale niezależnie ode mnie nie poszło we wrześniu jesiennego tylko normalny NPK 5/10/25. Teraz wykonawca był na kontroli i kazał dać nawóz jesienny i tyle powiedział
No to syp i nie pytaj czwartego
A co jest takiego w tym nawozie że aż trzech fachowców każe sypać teraz? Podaj skład nawozu przede wszystkim.
A może kazali we wrześniu, tylko tobie się zeszło z decyzją.
To ja mam nie najgorzej.... eMuś dobrowolnie oddał mi kawałek trawnika pod cebulowe Po prostu szok.. i sam nawet darń zdjął
A w listopadzie ogladam stare foty.. potem patrzę inne foty... no i wszytko jasne
No i wiem co to "Stalking"... i nawet też mam taką jedną co to uprawia namiętnie za moją dupcią. Ale jak go zwał tak zwał... są ludzie i ludziska i z ich powodu nie będę sobie humoru psuć .
Złapałam oddech to dziś nadrabiam zaległości na moich flagowych wątkach.