Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Pszczelarnia 10:16, 03 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ewciu zielona kreska by nie była sama bo boki są szmaragdem i zebrinami, ale chyba wolę tam liściasty bo mimo , że żywopłot to nie ma nadać bardzo formalnego charakteru, grab się ładnie jesienią przebarwia a zimą jest schronieniem dla ptaków......głóg u mnie bardzo wolno rośnie, buki mi się podobają ,ale nie wiem jeszcze jak im u mnie będzie mam jeden malusi 10 cm i zobaczę jak za rok ruszy..........ale realizować ten pomysł w ogóle?

Oczywiście, że realizować. Ładnie podzielona przestrzeń to atut dla ogrodu.
Przejścia prowadzące spacerującego do jakiegoś punktu, etc.
Tak!
Tesska 10:20, 03 lis 2015

a ja kotka nazwała bym Garfild
sylwia_slomc... 10:31, 03 lis 2015

Gardenarium napisał(a)
Takiego kota pozostawić nie można, ale imiona takie "piekielne" jakoś, wymyślcie mu wesołe Irys, Chaber, Kosmos.

Rudy to "red" to może "Redzio" "Redek" ?? Dlatego tak się angażuję bo kocham rude koty, miałam 3 plus kotkę Ale odeszły w wieku 18 lat.

Danusiu miło mi że znalazłaś czas by luknąć......niestety moje chłopaki w wieku dorastania i nie udało mi się ich przekonać do fajnego sympatycznego imienia.
Redzia też Im proponowałam to się tylko ośmiali - chcą , żeby się imię kojarzyło z miejscem i sytuacją w jakiej został znaleziony..... ale powiem Ci ,że on jest straszny pieszczoch jak się go na ręce weźmie i pomizia za uchem to się rozpływa , a jak mruczy i dlatego jest problem z imieniem , żeby wszystkich domowników zadowoliło i do kota pasowałoMoże coś fajnego uda się wymyślić.

Podoba mi się Irys kojarzy się z cukierkiem mordoklejką , a on się tak do nas przykleił
sylwia_slomc... 10:32, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)
ale propozycji

żywopłot jakbym miała robić to taki żeby ograniczyć cięcie ...cały czas idę w stronę ograniczenia pracy ...a ty sobie dokładasz

cisowy nie pasuje u ciebie ....grabowy może ...ale trzeba go ciąć ....ja tam bym robiła jakiś swobodny ...który też czasem możesz cięciem poskromić

przemyśl to ...choć od myślenia głowa boli

Już wczoraj tabletki brałam....spać nie mogę bo myślę... a jak usnę to mi się śni
sylwia_slomc... 10:34, 03 lis 2015

bdan napisał(a)

Ja tez już powoli jak Justyna staram się myśleć. Ostatnio Maja w ogrodzie pokazywała ogród który było otwartą przestrzenią. a gdyby przesłonić jakimiś dwoma rabatami z nasadzonymi w jakieś kompozycji np. serbami?

serby już są posadzone po obu stronach ścieżki po 3 szt w luźnych nasadzeniach....plan jest taki , że te po lewej będę ciąć z wysokości , a po prawej niech sobie rosną
sylwia_slomc... 10:37, 03 lis 2015

07_Rene napisał(a)

To też pomysł warty przemyślenia

Widziałam jak na groby jechałam żywopłot z dwóch gatunków pęcherznicy śliczny czerwono zielono żółty, ale ja w moim chcę bramę wyciąć, a gdzieś na O...czytałam , że pęcherznica jak się zestarzeje to brzydka się robi???
sylwia_slomc... 10:38, 03 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Oczywiście, że realizować. Ładnie podzielona przestrzeń to atut dla ogrodu.
Przejścia prowadzące spacerującego do jakiegoś punktu, etc.
Tak!

Dzięki Za konkret....będę się go trzymać
sylwia_slomc... 10:39, 03 lis 2015

Tesska napisał(a)
a ja kotka nazwała bym Garfild

Nawet chyba ciut podobny muszę chłopakom powiedzieć jak wrócą ze szkoły
sylwia_slomc... 10:41, 03 lis 2015

Kociak spał chyba nie na podusi tylko w donicy przy schodach pod kosodrzewiną. a jak mu poszłam dać jeść i nie mogłam znaleźć wołam i wołam ....już myślałam , że gdzieś wybył, a on się przeniósł do altany na stół do słoneczka
AnnaCh 11:17, 03 lis 2015

Sylwia nie nadążam za Twoim wątkiem, niestety. Mogę tylko powiedzieć, że pomysł z bramą wycięta mi się podoba