Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 12:06, 17 lip 2018

Do góry
witam...udało mi sie wygospodarowac miejsce na ognisko..zrobione..ale teraz moze podpiwiecie jakie zagospodarowac teren w koło...myslałam zaby posadzic jakies trawy ozdobne patrzac tak po lawej i prawej i w ten wąski pasek .

Moze poradzicie jakie gatunki

ta beczka i ziemia oczywiscie bedzie zebrana..
tak myslalam aby od kostki ktora otacza drzewko pociagnac kostke - zrobic łuk do obwodu ogniska .i z drugiej strony podobnie za ta gorka ziemi.
wysypac wszystko korą bo kamieni juz za duzo..i teraz co dalej co wsadzic ???
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:00, 17 lip 2018

Do góry
Witam wszystkich. Proszę o identyfikację mojej hortensji, kupionej w tym roku jako Vanilla Fraise. Wygląda inaczej niż w ofercie szkółki, kwiat jest jasno różowy na całej powierzchni a powinien być bardziej różowy i mieć białe wierzchołki.

, , ,
Bajkowy ogród Weroniki 11:57, 17 lip 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Wspaniale wypadliście Wy i Wasz ogród w Mai w ogrodzie. Jesteście niesamowicie ciepłymi i pogodnymi ludźmi. Nic więcej dziwne ze ogród też jest przyjazny i kolorowy. Nie zapomnę tego odcinka bo emitowali go w moje urodziny, podobnie jak finał piłki nożnej

To jeszcze kwiaty i najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie. Podobają mi się Twoje tabliczki opisujące kwiaty. Pozdrawiamy.

LeŚnicZaNka 11:55, 17 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Kasiu, pamiętasz może nazwę tej jeżówki? Właśnie wróciłam z Mazur i tam widziałam dokładnie taką i zamarzył mi się ten nieoczywisty kolor. Już zaczęłam poszukiwania. Wchodzę do Ciebie, a tu Jest! No piękna! Ile tu masz sadzonek?
Kwiaty we włosach 11:51, 17 lip 2018

Do góry
Elu róże z drugiego kwitnienia, czekam teraz na pozostałe, pada u nas już od tygodnia i te z różanki się ociągają.Te co teraz ponownie kwitną są w donicach i innych miejscach.

Olu dzięki, u Ciebie też mnóstwo kwiecia,byłam, widziałam, podziwiałam i pozdrawiam.

tutaj zmoknięty Chopin

Pomponella

i jeszcze inne

Ogrodowe szaleństwo ... 11:49, 17 lip 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Bonica

Raz podpisane i wiadomo co mamy, i co inni chcą mieć.
Szybko połknęłaś bakcyla ogrodowego (poczytałam u Ciebie) i dobrze. Ludzie kochający naturę są inni, wrażliwi, rozumiejący i dobrzy. Zauważyłaś? Pozdrawiamy i lizaczki dla pieska od naszego Kajtka,
Ogród z łezką II 11:41, 17 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No moze wsatwią...ja mam tylko z telefonu

Jak juz widac z powyzszego zdjecia udalo nam sie odwiedzic słynny ogród z łezką
i chociaz ogród cioci do nas nie przyjechał to przyjechała Ciocia Gosia osobiscie
Kasiu, bylo nam strasznie milo i dziekujemy za wspaniala goscine
Ogrod tak czysciutki i zadbany ze nie wiem czy u mnie w domu tak wysprzatane
Ale najwieksze wrażenie zrobili panowie ktorzy w 10 min posadzili i podlali roslinki w czasie kiedy gospodyni zabawiala gosci
Pozdrowienia dla wszystkich

i zobaczcie jak pieknie prowadzone jeżyny troche za wczesnie bylysmy

Kto Was zna to wie że to normalne. A goście zrobili błąd że przyjechali bez eM-ów

A co sadziłaś
Bajkowy ogród Weroniki 11:39, 17 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Piękny ogród i wspaniali Gospodarze, prawdziwi pasjonaci. Z przyjemnością obejrzałam Maję z Waszym udziałem. Gratuluję

Myślę, że i do Twojego ogrodu zawita Maja,jest tego wart, piękny i zadbany. Pozdrawiamy z tulipanami dla Ciebie.

Tajemniczy Ogród 11:37, 17 lip 2018

Do góry
Basiu, Ewo, Haniu,Anulko, Kasiu, Wiklasiu i Kasiolko, Baaardzo Wam Dziewczyny dziękuję za Wasze wspierające słowa. Naprawdę dziękuję. Były potrzebne. Trzy dni po pogrzebie Babci pojechaliśmy na zaplanowane żagle na Mazury. To też byl potrzebny czas, trochę pozbierałam emocje, poukładałam wspomnienia, odpoczęłam. Teraz na chwilę wracam i zaraz znów wyjazd. Tym razem w góry. Z racji posiadania gromadki dzieci, nasze wakacje w dużej mierze spędzamy poza domem. Uwielbiają wyjeżdżać. Ja chyba jednak wolałabym w ogrodzie
Od soboty leje, ledwie zdążyłam w przerwach odchwaścić rabatki. Nic nie sadzę do sierpnia. Tylko chodzę i wzdycham. I podglądam sobie po cichu niektóre ogrody na O.

Do raju daleko - u Ewy 11:32, 17 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zdjęcie pawi w słońcu

fajne te ptaszorki tak dyskretnie wkomponowane, mi sie podoba, ozywiają zielony aktualnie zakątek
W ogródku Iwony 11:30, 17 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
A teraz troche wiosny w moim ogrodzie.

Pięknie pokazujesz swój ogród, zadbany, przemyślany i piękny.
Dzięki za odwiedzinki i pochwały z okazji "Mai". Pozdrawiamy.
Walczę z ogrodem :) 11:29, 17 lip 2018

Do góry
mirela napisał(a)
na szybko kilka fotek

Ale Ty masz wielkie trawiszcza i hortki!

Miłkę mam od ubiegłego roku i bardzo mi się podoba teraz zanim jeszcze wypuszcza kwiatostany, choć widze, że u Ciebie już zaczyna.
Ogród z łezką II 11:25, 17 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No moze wsatwią...ja mam tylko z telefonu

Jak juz widac z powyzszego zdjecia udalo nam sie odwiedzic słynny ogród z łezką
i chociaz ogród cioci do nas nie przyjechał to przyjechała Ciocia Gosia osobiscie
Kasiu, bylo nam strasznie milo i dziekujemy za wspaniala goscine
Ogrod tak czysciutki i zadbany ze nie wiem czy u mnie w domu tak wysprzatane
Ale najwieksze wrażenie zrobili panowie ktorzy w 10 min posadzili i podlali roslinki w czasie kiedy gospodyni zabawiala gosci
Pozdrowienia dla wszystkich

i zobaczcie jak pieknie prowadzone jeżyny troche za wczesnie bylysmy

Bardzo mi było miło, że odwiedziłyście moje progi Szkoda tylko, że za krótko...

Krzysiu z moim Emem dobrze się rozumieją, to pokrewne dusze. I Szybkie Bille. Nawet zaczynam mieć wyrzuty sumienia...Krzyś ostatnio u mnie ciągle coś sadzi...

Teraz to pojechałaś po bandzie...wcale nie mam czyściutko. Ogród jeszcze nie oporządzony po moich ostatnich rozrywkach. Może teraz się uda, jeżeli przestanie padać. Bo leje z nieba jak ta lala.

Dziękuję za miłe słowa, dodają siły
Miejski ogród w wersji mini 11:23, 17 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Pod rozplenicami znalazłam takie maluchy. To chyba ich siewki . Dałam do doniczek i zamierzam wysadzić je na rabatę.
Myślicie że to się uda i urosną? Czy lepiej kupić nowe sadzonki?

Uda się, też mam pełno siewek, dwuletnie już całkiem spore.
Moja bajka 11:13, 17 lip 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
inspirka z Pinteresta

fascynacja ślimakiem

Czego nie robi się dla dzieci ceramiczne domeczki zimą na inspiracjach wpadły mi w oko fajna kompozycja

A pamiętam jak Łukasz też lubił przyrodę. Niestety latające owady bardzo go zniechęciły do ogrodu. Za to mrówki, biedronki są nadal okazją do zatrzymania. No i ptaszki ze mną czasem ogląda. W tym roku będę zgnite jabłka dla kosów zbierała.
...uDany ogród 11:06, 17 lip 2018

Do góry
Zwierzyna też ciekawa

Miejski ogród w wersji mini 11:04, 17 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Pod rozplenicami znalazłam takie maluchy. To chyba ich siewki . Dałam do doniczek i zamierzam wysadzić je na rabatę.
Myślicie że to się uda i urosną? Czy lepiej kupić nowe sadzonki?

uda się w zeszłym roku posadziłam do dołka po 4-5szt. identycznych siewek i dziś mam już wielkie krzaki

edit////
zrobiłam Ci foto

...uDany ogród 11:02, 17 lip 2018

Do góry
i mnóstwo kwiecia i tropikalnej roślinności

Moja bajka 11:02, 17 lip 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Te fotki urocze
...uDany ogród 11:00, 17 lip 2018

Do góry
Zachody słońca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies