Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Sima 23:33, 06 paź 2018

Dziękuje dziewczyny - no to mam teraz sporo oglądania i czytania
Zagajanka 17:17, 09 paź 2018

Poppy napisał(a)
Zagajanko, jak sie czujesz?

jeszcze w jednym kawałku
Czuję się coraz ciężej i już marzę o tym by się rozdwoić
Zagajanka 17:19, 09 paź 2018

Poppy napisał(a)

Dziekuje
Twoj Darcy wyglada kolorystycznie jak ten parkowy, a Thomas wpadal w magente wlasnie. No ale jak widac okreslanie koloru to nie jest najprostsza sprawa nawet dla hodowcy.

ps. takich ilosci pakow jak na zdjeciu to mam nadzieje, kiedys tez doczekam!

Maczku, "angielki" za niewielkimi wyjątkami, zależnymi od jakości sadzonki, potrzebują 3-4 lata by się pokazać od lepszej strony. Więc trochę cierpliwości i bedzie Ci dane obserwować coraz większą ilość pąków na swoich krzaczkach
Poppy 18:24, 09 paź 2018

Zagajanka napisał(a)

jeszcze w jednym kawałku

Nie dziwie sie, trzymam kciuki by to bylo jak najszybciej i jak najsprawniej
Poppy 18:26, 09 paź 2018

Zagajanka napisał(a)

Maczku, "angielki" za niewielkimi wyjątkami, zależnymi od jakości sadzonki, potrzebują 3-4 lata by się pokazać od lepszej strony. Więc trochę cierpliwości i bedzie Ci dane obserwować coraz większą ilość pąków na swoich krzaczkach

Poczekam, poczekam cierpliwie, chociaz moja jak na razie jedyna angielka, lady of shalott, nie zaszczycila mnie nawet jedym pakiem w tym roku
Jak tak sie zachowa ponownie, to nie wiem, czy wybacze
Anda 18:30, 09 paź 2018

Zagajanka napisał(a)

jeszcze w jednym kawałku

Ja również Ci życzę, żeby wszystko poszło o czasie, sprawnie i gładko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:25, 09 paź 2018

Zagajanka napisał(a)

jeszcze w jednym kawałku

dwupak na tym etapie jest trudny ale już finał blisko, więc trzymam mocno kciuki!

Widzisz, tak się nad tą Aleksandrą of Kent zastanawiałam, że się wyprzedała i nie ma zagwozdki na ten moment

Dzisiaj byłam w moim ogrodniku i przyszła dostawa róż. Jak się zdziwiłam jak zobaczyłam niewątpliwie Queen of Sweden (tylko bez licencji i bez nazwy). Najśmieszniejsze, że sadzonki dorodniejsze niż moja 2 letnia w gruncie
MartaKM 21:43, 09 paź 2018

Przeczytałam cały Twój wątek już jakiś czas temu i pomógł mi on w podjęciu kilku różanych decyzjiPodczytuję Cię na bieżąco i myślę, że nadzszedł czas żeby wyjść z ukrycia i się przywitać, no bo ile tak za płotem można się czaić Więc oficjalnie się witam i od razu o radę pytam Stoję przed kolejnym dylematem rózanym pomiędzy Artemisem i Tranquillity. Chciałabym róże w odcieniach kremu, długo kwitnącą i chociaż trochę pachnącą-którą z nich byś poleciła? A może coś innego?
Zagajanka 15:11, 10 paź 2018

Poppy napisał(a)
Nie dziwie sie, trzymam kciuki by to bylo jak najszybciej i jak najsprawniej

Anda napisał(a)
Ja również Ci życzę, żeby wszystko poszło o czasie, sprawnie i gładko

Kasia_CS napisał(a)
dwupak na tym etapie jest trudny ale już finał blisko, więc trzymam mocno kciuki!

Dziewczynki, [nie]dziękuję za kciuki i życzenia
Sama sobie tego samego życzę, oczywiście. Zasadniczo już tylko dwa tygodnie przede mną, ale wiadomo - nie znasz ani dnia, ani godziny heh

Chmurka zawilcowa dla was:

Zagajanka 15:19, 10 paź 2018

Poppy napisał(a)

Poczekam, poczekam cierpliwie, chociaz moja jak na razie jedyna angielka, lady of shalott, nie zaszczycila mnie nawet jedym pakiem w tym roku
Jak tak sie zachowa ponownie, to nie wiem, czy wybacze

Zawsze będziesz mogła wymienić na coś innego to również ekscytujące

Kasia_CS napisał(a)
Widzisz, tak się nad tą Aleksandrą of Kent zastanawiałam, że się wyprzedała i nie ma zagwozdki na ten moment

Dzisiaj byłam w moim ogrodniku i przyszła dostawa róż. Jak się zdziwiłam jak zobaczyłam niewątpliwie Queen of Sweden (tylko bez licencji i bez nazwy). Najśmieszniejsze, że sadzonki dorodniejsze niż moja 2 letnia w gruncie

Kasiu, co się odwlecze... Na wiosnę Alekxandra może znowu się pojawi - szkółki ściagają w ramach współpracy sadzonki również od innych szkółkarzy i w ten sposób uzupełniają swój asortyment, nie tylko sami je produkują. Tym bardziej róże Austina - Ani F., Ani RZ, ani RP czy RS sami róż DA nie szczepią (licencja, z tego co wiem, jest baaardzo droga), tylko kupują, głównie z zagramanicy.

Co do tej QoS - to niespodzianka gratisowa jakaś była, czy zamawiałaś i bez etykiety przyszła? To bedziesz miałą porównania do tej co już masz - najlepiej posadź może ją gdzieś obok pierwszej.

Dzisiejsza Królowa Szwecji: