Maczku, "angielki" za niewielkimi wyjątkami, zależnymi od jakości sadzonki, potrzebują 3-4 lata by się pokazać od lepszej strony. Więc trochę cierpliwości i bedzie Ci dane obserwować coraz większą ilość pąków na swoich krzaczkach
Poczekam, poczekam cierpliwie, chociaz moja jak na razie jedyna angielka, lady of shalott, nie zaszczycila mnie nawet jedym pakiem w tym roku
Jak tak sie zachowa ponownie, to nie wiem, czy wybacze
Widzisz, tak się nad tą Aleksandrą of Kent zastanawiałam, że się wyprzedała i nie ma zagwozdki na ten moment
Dzisiaj byłam w moim ogrodniku i przyszła dostawa róż. Jak się zdziwiłam jak zobaczyłam niewątpliwie Queen of Sweden (tylko bez licencji i bez nazwy). Najśmieszniejsze, że sadzonki dorodniejsze niż moja 2 letnia w gruncie
Przeczytałam cały Twój wątek już jakiś czas temu i pomógł mi on w podjęciu kilku różanych decyzjiPodczytuję Cię na bieżąco i myślę, że nadzszedł czas żeby wyjść z ukrycia i się przywitać, no bo ile tak za płotem można się czaić Więc oficjalnie się witam i od razu o radę pytam Stoję przed kolejnym dylematem rózanym pomiędzy Artemisem i Tranquillity. Chciałabym róże w odcieniach kremu, długo kwitnącą i chociaż trochę pachnącą-którą z nich byś poleciła? A może coś innego?
Dziewczynki, [nie]dziękuję za kciuki i życzenia
Sama sobie tego samego życzę, oczywiście. Zasadniczo już tylko dwa tygodnie przede mną, ale wiadomo - nie znasz ani dnia, ani godziny heh
Zawsze będziesz mogła wymienić na coś innego to również ekscytujące
Kasiu, co się odwlecze... Na wiosnę Alekxandra może znowu się pojawi - szkółki ściagają w ramach współpracy sadzonki również od innych szkółkarzy i w ten sposób uzupełniają swój asortyment, nie tylko sami je produkują. Tym bardziej róże Austina - Ani F., Ani RZ, ani RP czy RS sami róż DA nie szczepią (licencja, z tego co wiem, jest baaardzo droga), tylko kupują, głównie z zagramanicy.
Co do tej QoS - to niespodzianka gratisowa jakaś była, czy zamawiałaś i bez etykiety przyszła? To bedziesz miałą porównania do tej co już masz - najlepiej posadź może ją gdzieś obok pierwszej.