Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 23:27, 08 paź 2018

Tu gdzie zielona kreska będzie pociągnięty żywopłot z cisa.

ale mój eMuś musi znaleźć czas, żeby ułożyć kamienie do końca.

A ze względu na ukształtowanie terenu, tył oczka (tam gdzie kaskada) jest podniesiony prawie metr. (Sorki za zielsko na fotce)

Jak widać tematu kaskady jeszcze nie ruszyłam. Powód jak wyżej- potrzebny eM do układania tyg głazów. Ale przyznam się szczerze, że nie za bardzo ma pomysł jak temat ugryźć.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:41, 08 paź 2018

JoannA napisał(a)

Muszę koniecznie wybrać się na spacer do lasu bo uwielbiam te przebarwiające się klony. Wyglądają niesamowicie takie płonące.
Dużo się u Ciebie dzieje Aniu. Oczko masz cudowne, a tętniące w nim życie daje tyle radości.
Pozdrowienia zostawiam

Joanno oczko jeszcze nie skończone, ale radość daje wielką. Mam ogromną nadzieję, że jeszcze będzie okazja wypić razem kawkę przy szumie kaskady.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Filomena 08:41, 09 paź 2018

anka_ napisał(a)
...
Jak widać tematu kaskady jeszcze nie ruszyłam. Powód jak wyżej- potrzebny eM do układania tyg głazów. Ale przyznam się szczerze, że nie za bardzo ma pomysł jak temat ugryźć.

Wcale się nie dziwię. Ja swoje największe kamienie przesuwałam koparką. Te mniejsze wydawały mi się lekkie, przesuwałam ręcznie na belkach, żeby było " taniej". Potem okazywało się, że małe miały ok. 200-300kg. Niestety, przesuwanie kamieni przypłaciłam zdrowiem, a rachunek płacę do dzisiaj . Nie wyszło taniej niestety. Lepiej się dwa razy zastanowić i zrobić taką kalkulację jak ja teraz po czasie.

Wschody słońca i mnie urzekły
anka_ 09:42, 09 paź 2018

Filomeno gdyby u mnie była możliwość wjazdu koparką to nie zastanawiałabym się ani sekundy. Niestety oczko jest tak usytuowane, że nawet ta mała nie da rady. No chyba, że zdemoluję cały sad. Pocieszam się, że te największe już ułożone. Ale ich układanie dało w kość.
Marzył mi się wodospad z wielkich, kanciastych głazów. Ale wiem, ze jest poza zasięgiem. Muszę zadowolić się namiastką i jakoś lepić z mniejszych okazów.

makadamia 10:01, 09 paź 2018

Kurczę, jakbym miała takie widoki z okna kuchennego, to może bym częściej w kuchni bywała...
anka_ 09:03, 10 paź 2018

Wiesz Asiu, mnie zdumiewa (a moją rodzinkę jeszcze bardziej), że nagle polubiłam zmywanie. Ba, wręcz szukam pretekstu żeby stanąć przy zlewie... Choć najlepiej lubię te chwile na huśtawce przy stawie o wschodzie słońca... niestety krótkie chwile.
Asiu to może jakieś ciurkadełko pod kuchennym oknem?

To już z innego okna. Mglisto...

Jesień ...

mikina34 15:01, 10 paź 2018

anka_ napisał(a)

No piękny Ci on i co tu więcej mówić

anka_ napisał(a)

[...]Ale ponieważ ja nie używa chemii to powiem- odpuścić.[...]

To ja mam podobnie i odpuszczam, tragedii nie ma, wiosną usunę liście i najwyżej będę potem pryskać OW.
Dzięki Aniu
Aaa, zapomniałabym, ta irga błyszcząca to ona płożąca jest czy raczej jako krzew? Bo też ślicznota z niej
anka_ 23:35, 14 paź 2018

mikina34 napisał(a)
Aaa, zapomniałabym, ta irga błyszcząca to ona płożąca jest czy raczej jako krzew? Bo też ślicznota z niej

Zdecydowanie krzew.

"Wczesnym rankiem
Mgła tuliła nocy sen..."

inka74 06:35, 15 paź 2018

Do Żelazowej to teraz z synem chyba pojadę. eM może się skusi na wycieczkę

Świetne fotki stawowe. I te mgły... przypomina mi się piosenkka Starego Dobrego Małżeństwa
Opadły mgły i miasto ze snu się budzi, G C
Górą czmycha już noc, G D
Ktoś tam cicho czeka, by ktoś powrócił; G C
Do gwiazd jest bliżej niż krok!
makadamia 10:27, 15 paź 2018

anka_ napisał(a)

Asiu to może jakieś ciurkadełko pod kuchennym oknem?

Pod kuchennym oknem mam podjazd. Raczej nie bardzo

Cudne zdjęcia