Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:06, 08 mar 2014

Do góry
Hi hi ale się Obi obłowiło. W calej Polsce pospolite ruszenie ogrodowiskowe
ja juz posadziłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:00, 08 mar 2014

Do góry
I trzmieliny w dniu dzisiejszym dla Pauli
Już niedługo będą znów ładne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:59, 08 mar 2014

Do góry

Ze stokrotkami posadziłam białe szafirki... miało być jak w Keukenhof ale szafirki jeszcze nie wylazły... mam nadzieję, ze za tydzień będą widoczne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:53, 08 mar 2014

Do góry
Reminiscencje z dnia dzisiejszego

Irysy i krokusy wreszcie kwitną na całego

Skoncentrowałam sie na posadzeniu kulek w donicach, bo tydzień temu to były atrapy... dzisiaj poszły do porządnej ziemi
Przekopywałam i wsadzałam w rożne miejsca buksiki, właściwie to tudno się zorientować odnośnie zmian. poczekam aż trawy podrosną. Dosadzałam kuleczki, stożki z donic, M zwertykulował trawnik, posypałam nawozem, odpaliłam nawadnianie.
Fot własciwie nie mam bo przed chwilą skończyłam i zaraz uciekam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:52, 08 mar 2014

Do góry
Ewa coś mi tu śmierdzi sexem
Agacia - buziaki
Agania - cały dzień cięłam - 30 lawend załatwiłam nim w 30 minut, rewelacja, gorąco polecam!!
Magda - i przez te dwa lata nie podzieliłaś się swoim szczęściem??? FOCH!
Syla - ja też juz moje oskubałam.... i kolejne suprajzy znaczy się opuchlaki... potnę się.. a tyle żurawek znów zamówiłam...
Kasiek - nie chwal się bo mi dzisiaj w swetrze za ciepło było i tez byłam szczęśliwa

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:31, 08 mar 2014

Do góry
agam napisał(a)
Prezent super, jak na prawdziwą Ogrodniczkę przystało. Moim chłopcom zapowiedziałam że nie przyjmuję prezentów "niekrzakopodobnych". Uff ale wyraz ....

Hi hi i wzięli sobie do serca?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:30, 08 mar 2014

Do góry
Ela z tego co obserwuję u Was podobna pogoda jak u nas, jeśli masz mocno poczchrany żywopłocick to go ciachnij za tydzIeń, jeśli nie jest poczochrany to się wstrzymaj. Ja po sierpniowym ostrym cięciu nie mam teraz co ciąć...Graby u mnie na początku się męcza w glinie, gdy się jednak ukorzenią to dają czadu. Podsyp go azofoską lub podlewaj florovitem, pewnie sił w tym roku nabierze. Nie pamiętam kiedy sadziłaś?

Łukasz - sekator sam tnie!!! Jest rewelacyjny dzieki obrotowej rączce, niesamowite to jest jedna klasa wyżej od sekatorów, ktore dotychczas używalam

Pola - no Kobieto posiłek regeneracyj y w wykonaniu M spalaszuj i ruszaj sadzić las bukszpanowy

Paul - moje trzmieliny mają pełno pąków, zrobię dla ciebie zdjęcia
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:25, 08 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Zamówiłam z Madzią graby Lucas u Kaczergisów.
Buki były, ale mnóstwo odmian, a my nie wiedziałyśmy o jaką Ci chodziło….
Może za tydzień, dwa razem tam skoczymy?

Oj bardzo chętnie skoczę!
Ogródkowy chaos u monitki 14:23, 08 mar 2014

Do góry
W kwietniu a i owszem cięłam róże rok temu, teraz juz najwyższy czas był u mnie, forsycja sąsiada pęka
Szmaragdowy Zakątek 14:10, 08 mar 2014

Do góry
Matko za dużo dla mńie wariantów zdecydować się nie moge.... Lubie trawy , berberysy ale jakowców nie i nie polecam....
Jak ograniczych wybró do 3 wariantów to się zdecyduję
Ogród z łezką 10:18, 08 mar 2014

Do góry
Kindzia ja czekam na relację z prac Życze ślicznej pogody weekendowej, ehh u nas piekna wiosna od niemal miesiąca , ogród skąpany w słońcu.
Moja codzienność - ogród Oli 10:08, 08 mar 2014

Do góry
Ola ja nadal czekam na fotki z ogrodu, jednym krokusikiem mnie nie przekupisz
Ogród Magdalenka 10:07, 08 mar 2014

Do góry
Madziu ja się doczekać brzóz nie mogę u Ciebie. Kiedy rewolucja?
Nornicę obserwuj, bo jednak to cholerstwo może spore szkody zrobic w ogrodzie, podgryza roślinki i cebulowe....
Widziałaś buki dla mnie?

A co do pytania pszczólki, to porponuję w okolicach 20 lub 29 szkolenie Wieloszki u mnie
Opuchlaki 10:02, 08 mar 2014

Do góry
Mazan czy polecasz nicienie Nemasys L?
Opuchlaki mam od dwóch lat w ogrodzie, dwa lata temu był pierwszy atak, opryskiwałam weiczorem Dursbanem , polewałm w ciepłe dni wyżerane żurawki. Teraz mam pogrom, wszystkie rododendrony są wygryzione, żurawki kilkadziesiat sztuk bez korzeni, wszędzie pod ulubionymi roślinami zjaduję opuchlaki. Planuję kupić po 15 marca Nemasys i w odpowiednim interwencyjnym stęzęniu podlać najbardziej porażone części ogrodu. Nie doczekam do końca kwietni na larvanem bo mi zniszczą cały ogród. Dlatego jestem ciekawa twojej opini nt nicieni, bo się naczytałam mnóstwo reklam ale jakoś nie mogę znależć obiektywnych opini.
Ta lagodna zima na zachodzie Polski sposowdowała, że zaczęly żerować już teraz, wyciagam kolejne żurawki bez korzeni, ktore jeszcze jeseinią dobrze się trzymały.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:56, 08 mar 2014

Do góry
Przeklejam dyskusję o Alinko spod klasztoru bo mi sie jej wpis spodobal.
alinak napisał(a)

MIRA - najlepiej jak coś robisz to spisuj doświadczenia w dużym zeszycie ...potem jest jak znalazł .
ja na takie przymrozki do - 3 nie patrzę bo musiałabym ciąć róże w maju .....a taki przymrozek to nie mróz i różom nie groźny ani żadnym kwiatkom , ani krzewom .
co więcej drzewa liściaste to ja przycinam, nawet w styczniu jak tylko coś cieplej ....wtedy nie ma soków i spokojnie można ciąć ...
oczywiście i tu nie ma reguły bo np. katalpę tnę w połowie marca . ona wrażliwa ,podobnie perukowca ...tak więc liściaste ale nie jak leci tylko niektóre np, brzozę , wierzbę ..ale już nie mandżurską...ale klony tak , owocowe tak ....no trzeba to wszystko ogarniać pomalutku , jednak jak się robi notatki to jest to o wiele prostsze w następne lata.

Taki rozsądek ogrodowy to ja lubie. Co z tego, ze nie kwitną forsycje skoro od 1,5 miesiąca u mnie cieplo, róże powypuszczały paki, przymrozki max -3. Forsycja przymierza sie do kwitnienia od trzech tygodni ale z powodu braku wody nie moze rozwinać kwiatow. Zatem skoro temepratury są odpowiednie, prognozy nie zakładają drastycznych przymrozków, to ja już tydzien temu róże i lawendę, ktora miala pelno mlodych przrostow przycięlam.... Grunt to zdrowy rozsądek i obserwacja natury. Ile to było pytań czy nie za wczesnie, czy nei znamrzna.... Ile to razu w maju byl przymrozek -10 i co w czerwcu tniemy roże?
Dzisiaj musze ciut wyrównać bukszpany bo maja juz wsyztskie mlode pączki i zaraz wystrzela mlode liscie a w ciągu tygodnia ma być ciepluteńko

Brzozy przyciełam w cieplym styczniu, graby tne w lutym, reszte w marcu i nie ma to tamto, bo u nas szybciej wiosna sie zaczyna , chyba ze sa anomalie tak jak rok temu..... Graby wtedy cielam w marcu a róze w kwietniu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:54, 08 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Twój prezencik przypomina troche Colta A wiadomo, sekator najlepsza broń kobieca

Ja tez mam w planie wypad do ogrodu - pogoda śliczna, kondycja może być ...

Niesmialo powiedzialm M, że sama sobie kwiatki będe ciela do wazonu tylko ptrzebuje nowy sprzęcior
wot i mądra bestyja a myślalam że z tulipanami przyjdzie a on aluzju ponjał.
Ogród u stóp klasztoru 09:52, 08 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
KONDZIU -- masz przechlapane .....jak się zepsuje to już wiem kto zaczarował

GABRYSIU --- własnie wiem o tej rafii ( tak się to chyba nazywa ) ....jak to sitko nie zda egzaminu to wtedy na pewno to kupię ...coś trzeba sobie ulepszyć , bo ręce u mnie już kiepskie

MIRA - najlepiej jak coś robisz to spisuj doświadczenia w dużym zeszycie ...potem jest jak znalazł .
ja na takie przymrozki do - 3 nie patrzę bo musiałabym ciąć róże w maju .....a taki przymrozek to nie mróz i różom nie groźny ani żadnym kwiatkom , ani krzewom .
co więcej drzewa liściaste to ja przycinam, nawet w styczniu jak tylko coś cieplej ....wtedy nie ma soków i spokojnie można ciąć ...
oczywiście i tu nie ma reguły bo np. katalpę tnę w połowie marca . ona wrażliwa ,podobnie perukowca ...tak więc liściaste ale nie jak leci tylko niektóre np, brzozę , wierzbę ..ale już nie mandżurską...ale klony tak , owocowe tak ....no trzeba to wszystko ogarniać pomalutku , jednak jak się robi notatki to jest to o wiele prostsze w następne lata

dzisiaj dla was azalie wielkokwiatowe ...wielkie kwiaty ..bo jutro dzień kobiet ....ja już dzisiaj zmykam imprezować w babskim towarzystwie ...juro zresztą też ..jest okazja żeby świętować wszak baba jezdem

Taki rozsądek ogrodowy to ja lubie. Co z tego, ze nie kwitną forsycje skoro od 1,5 miesiąca u mnie cieplo, róże powypuszczały paki, przymrozki max -3. Forsycja przymierza sie do kwitnienia od trzech tygodni ale z powodu braku wody nie moze rozwinać kwiatow. Zatem skoro temepratury są odpowiednie, prognozy nie zakładają drastycznych przymrozków, to ja już tydzien temu róże i lawendę, ktora miala pelno mlodych przrostow przycięlam.... Grunt to zdrowy rozsądek i obserwacja natury. Ile to było pytań czy nie za wczesnie, czy nei znamrzna.... Ile to razu w maju byl przymrozek -10 i co w czerwcu tniemy roże?
Dzisiaj musze ciut wyrównać bukszpany bo maja juz wsyztskie mlode pączki i zaraz wystrzela mlode liscie a w ciągu tygodnia ma być ciepluteńko

Brzozy przyciełam w cieplym styczniu, graby tne w lutym, reszte w marcu i nie ma to tamto, bo u nas szybciej wiosna sie zaczyna , chyba ze sa anomalie tak jak rok temu..... Graby wtedy cielam w marcu a róze w kwietniu....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:45, 08 mar 2014

Do góry
U Ciebie Karola praca ciągle wre!

Jak przeczytałam o krewetkach to myślałam, ze piszesz o opuchlakach.... Myslę matko 2 cm, to wieeeelkie na szczęście nie używałaś slangu ogrodowego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:40, 08 mar 2014

Do góry
Za życzenia dziękuję ale najpiekniejszy prezent zrobiłeś tą wizualką. Bosko będzie!!! Dopiero przy takiej wizualizajci można sobie dokładnie z każdej strony rabatę obejrzeć, zwłaszcza jeśli masz takie nietypowe usytuowanie.
Łukasz będzie bosko!!
Co z tym ogródeczkiem począć 09:36, 08 mar 2014

Do góry
Jeju a gdzie Ewka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies