Skoncentrowałam sie na posadzeniu kulek w donicach, bo tydzień temu to były atrapy... dzisiaj poszły do porządnej ziemi
Przekopywałam i wsadzałam w rożne miejsca buksiki, właściwie to tudno się zorientować odnośnie zmian. poczekam aż trawy podrosną. Dosadzałam kuleczki, stożki z donic, M zwertykulował trawnik, posypałam nawozem, odpaliłam nawadnianie.
Fot własciwie nie mam bo przed chwilą skończyłam i zaraz uciekam
Ewa coś mi tu śmierdzi sexem
Agacia - buziaki
Agania - cały dzień cięłam - 30 lawend załatwiłam nim w 30 minut, rewelacja, gorąco polecam!!
Magda - i przez te dwa lata nie podzieliłaś się swoim szczęściem??? FOCH!
Syla - ja też juz moje oskubałam.... i kolejne suprajzy znaczy się opuchlaki... potnę się.. a tyle żurawek znów zamówiłam...
Kasiek - nie chwal się bo mi dzisiaj w swetrze za ciepło było i tez byłam szczęśliwa
Ela z tego co obserwuję u Was podobna pogoda jak u nas, jeśli masz mocno poczchrany żywopłocick to go ciachnij za tydzIeń, jeśli nie jest poczochrany to się wstrzymaj. Ja po sierpniowym ostrym cięciu nie mam teraz co ciąć...Graby u mnie na początku się męcza w glinie, gdy się jednak ukorzenią to dają czadu. Podsyp go azofoską lub podlewaj florovitem, pewnie sił w tym roku nabierze. Nie pamiętam kiedy sadziłaś?
Łukasz - sekator sam tnie!!! Jest rewelacyjny dzieki obrotowej rączce, niesamowite to jest jedna klasa wyżej od sekatorów, ktore dotychczas używalam
Pola - no Kobieto posiłek regeneracyj y w wykonaniu M spalaszuj i ruszaj sadzić las bukszpanowy
Paul - moje trzmieliny mają pełno pąków, zrobię dla ciebie zdjęcia
Matko za dużo dla mńie wariantów zdecydować się nie moge.... Lubie trawy , berberysy ale jakowców nie i nie polecam....
Jak ograniczych wybró do 3 wariantów to się zdecyduję
Madziu ja się doczekać brzóz nie mogę u Ciebie. Kiedy rewolucja?
Nornicę obserwuj, bo jednak to cholerstwo może spore szkody zrobic w ogrodzie, podgryza roślinki i cebulowe....
Widziałaś buki dla mnie?
A co do pytania pszczólki, to porponuję w okolicach 20 lub 29 szkolenie Wieloszki u mnie
Mazan czy polecasz nicienie Nemasys L?
Opuchlaki mam od dwóch lat w ogrodzie, dwa lata temu był pierwszy atak, opryskiwałam weiczorem Dursbanem , polewałm w ciepłe dni wyżerane żurawki. Teraz mam pogrom, wszystkie rododendrony są wygryzione, żurawki kilkadziesiat sztuk bez korzeni, wszędzie pod ulubionymi roślinami zjaduję opuchlaki. Planuję kupić po 15 marca Nemasys i w odpowiednim interwencyjnym stęzęniu podlać najbardziej porażone części ogrodu. Nie doczekam do końca kwietni na larvanem bo mi zniszczą cały ogród. Dlatego jestem ciekawa twojej opini nt nicieni, bo się naczytałam mnóstwo reklam ale jakoś nie mogę znależć obiektywnych opini.
Ta lagodna zima na zachodzie Polski sposowdowała, że zaczęly żerować już teraz, wyciagam kolejne żurawki bez korzeni, ktore jeszcze jeseinią dobrze się trzymały.
Przeklejam dyskusję o Alinko spod klasztoru bo mi sie jej wpis spodobal.
Taki rozsądek ogrodowy to ja lubie. Co z tego, ze nie kwitną forsycje skoro od 1,5 miesiąca u mnie cieplo, róże powypuszczały paki, przymrozki max -3. Forsycja przymierza sie do kwitnienia od trzech tygodni ale z powodu braku wody nie moze rozwinać kwiatow. Zatem skoro temepratury są odpowiednie, prognozy nie zakładają drastycznych przymrozków, to ja już tydzien temu róże i lawendę, ktora miala pelno mlodych przrostow przycięlam.... Grunt to zdrowy rozsądek i obserwacja natury. Ile to było pytań czy nie za wczesnie, czy nei znamrzna.... Ile to razu w maju byl przymrozek -10 i co w czerwcu tniemy roże?
Dzisiaj musze ciut wyrównać bukszpany bo maja juz wsyztskie mlode pączki i zaraz wystrzela mlode liscie a w ciągu tygodnia ma być ciepluteńko
Brzozy przyciełam w cieplym styczniu, graby tne w lutym, reszte w marcu i nie ma to tamto, bo u nas szybciej wiosna sie zaczyna , chyba ze sa anomalie tak jak rok temu..... Graby wtedy cielam w marcu a róze w kwietniu....
Niesmialo powiedzialm M, że sama sobie kwiatki będe ciela do wazonu tylko ptrzebuje nowy sprzęcior
wot i mądra bestyja a myślalam że z tulipanami przyjdzie a on aluzju ponjał.
Taki rozsądek ogrodowy to ja lubie. Co z tego, ze nie kwitną forsycje skoro od 1,5 miesiąca u mnie cieplo, róże powypuszczały paki, przymrozki max -3. Forsycja przymierza sie do kwitnienia od trzech tygodni ale z powodu braku wody nie moze rozwinać kwiatow. Zatem skoro temepratury są odpowiednie, prognozy nie zakładają drastycznych przymrozków, to ja już tydzien temu róże i lawendę, ktora miala pelno mlodych przrostow przycięlam.... Grunt to zdrowy rozsądek i obserwacja natury. Ile to było pytań czy nie za wczesnie, czy nei znamrzna.... Ile to razu w maju byl przymrozek -10 i co w czerwcu tniemy roże?
Dzisiaj musze ciut wyrównać bukszpany bo maja juz wsyztskie mlode pączki i zaraz wystrzela mlode liscie a w ciągu tygodnia ma być ciepluteńko
Brzozy przyciełam w cieplym styczniu, graby tne w lutym, reszte w marcu i nie ma to tamto, bo u nas szybciej wiosna sie zaczyna , chyba ze sa anomalie tak jak rok temu..... Graby wtedy cielam w marcu a róze w kwietniu....
Za życzenia dziękuję ale najpiekniejszy prezent zrobiłeś tą wizualką. Bosko będzie!!! Dopiero przy takiej wizualizajci można sobie dokładnie z każdej strony rabatę obejrzeć, zwłaszcza jeśli masz takie nietypowe usytuowanie.
Łukasz będzie bosko!!