Pokaż zdjęcie buków, będzie łatwiej sensownie doradzić. Buki można radykalnie odmładzać.
Takie zdjęcia zrobiłam w 2010 w ogrodzie Bressingham. Buki bardzo radykalnie przycięte, celem odmłodzenia, wybijają z pnia. Cięcie - koniecznie wiosna.
tawlina jarzębolistna od Kasieńki cała w złocie. Trzymam ją w donicy i chyba dobrze jej.
dereń od Ewuni jest teraz wyjątkowo piękny
różyczka Nostalgia, achhhhh. A Zebrinus za nią do oddania, bo za ciazno . Już znalazł dom
dereń w donicy zaczyna się przebarwiać
to jedna z moich najpiękniejszych host. Wypatrzyła ją dla mnie Gosieńka (ciocia Gosia) jak byliśmy u Nich z dwa lata temu
kupiłam kiedyś takiego ognika.
i tak się zamierzam nim bawić: od dołu ogoliłam, górą puszczę jeszcze wyżej, a potem się zobaczy
ta chryzantemka chyba od lipca kwitnie
Tak dokładnie - tylko ja byłam jak kwitły i wtedy dają fantastyczny efekt. Tak jak Ci mówiłam, dzięki takiemu posadzeniu po raz pierwszy dostrzegłam urok irysów
Z tych Twoich/moich uformuję trzy do pięciu kępek też tak będę mieć. Kiedyś
New Dawn to tzw. żelazna róża. Stara odmiana. Teoretycznie powinna znieść wszystko. U mnie była najbardziej chorowita, nie chciała powtarzać kwitnienia i od czerwca była w czarnych plamach. Cięcie to była katorga z powodu potężnych kolców. Wyciepałam wszystkie 4. Twoja nie przemarzła z powodu cięcia.
Aktualny stan ściętolistnego (bardzo przypomina ambrowca)- co na niego patrzę, to od razu myśl biegnie do drewnianego domku z bala. I ostatnie różyczki. Tę muszę mocno okopczykować. Przemarzła do ziemi mimo sąsiedztwa zimozielonych.