Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Typografia ogrodu 21:09, 22 lip 2015

Do góry
i prosba o radę - muszę zrobić coś z tą rabatą ( betonów udawać ze nie ma)
jest to zachodnia strona i zrobił mi się tam bałagan. Ma jakieś 60 zm glęgokości i ok 12 m długości.
rosnie tam:
1. 6 kul bukszpanowych - maja zostac
2. po bokach kul - Ice dance - też raczej zostaje
3. Barwinek - wnerwia mnie bo w połowie lata usycha częściowo i szpeci i ma wyleciec
4. Stipa - byłaby ok tylko pokłada się bo jest za wielka i nie wiem co z nią
5. biała szałwia - stipa ciągle na niej lezy i ta bardzo słabo kwitnie - nie wiem czy ma za mało słońca? - tez raczej tam nie ma byc.

z myślą o wywalanych z tego miejsca roslinach dosadziłam tam małe sadzonki jarzmianki i carex the beatels.

doradzcie czy będzie ok jak zostana: kule, ID, jarzmianki, beatelsy i stipy? czy za duzo traw? a może jakies inne propozycję?

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:03, 22 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)
Na wiosnę przycięłam na jeżyka Ice Dance, Evergold lub Ice Cream, nie wiem co mam, prawdopodobnie obie i wszystko pięknie odbiło, powalając mnie teraz wielkością i pięknym wyglądem. Jak dla mnie trzeba ciąć nie skubać .

Ja sobie nie wyobrażam przy mich ilościach pracy w ogrodzie skubać ... Dlatego postanowiłam na wiosnę przyszłego roku pociąć , zaczynając od paru sztuk Dzięki za opinię
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:38, 22 lip 2015

Do góry
Na wiosnę przycięłam na jeżyka Ice Dance, Evergold lub Ice Cream, nie wiem co mam, prawdopodobnie obie i wszystko pięknie odbiło, powalając mnie teraz wielkością i pięknym wyglądem. Jak dla mnie trzeba ciąć nie skubać .
Na Łowieckiej 01:22, 22 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jeżówki różowe ale u innych mi się podobają.

Ice dance nie jest zlym pomyslem bo szybko się rozrasta i to jej atut w tym miejscu. Ja swojenodrosty chciałam przesadzić na nową rabatę a le może coś bym Ci wykopala ale nie wiem ile tego mam bo już trochę pobierałas na wiosnę.

Pan Trawka to strona trawki.pl ja mam do niego 70 km bo to druga strona Poznania i bywam ta nie częsta ale ostatnio byłam-szkoda ze nie wiedziałam. Ale Pan Tadeusz wysyła tez - ja takie sadzonki nieduże kupowałam ze chyba 5 zł a szybko się bardzo się rozrasta.
Jeśli chcesz wieczorkiem znajdę zdjęcia sadzonek z zeszłego roku zaraz po kuonie i jak wyglądają teraz ok?

Byłam widziałam. Dzięki! jutro zerknę do tego Pana Trawki Może od razu zamówię? Kurcze a miałam już na ten rok się ograniczać... M się ze mną rozwiedzie jak nic...
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:25, 21 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak byłem wiosną w szkółce to wszystkie Evergoldy, Everlime iCe Dance i inne tego typu Carexy były ścięte na bardzo krótkiego jeża. Zapytałem czy pierwszy raz tak zrobili to powiedzieli mi, że tak nawet powinno się robić i robią tak od zawsze. Kupiłem mocno przycięte Ice Dance i pięknie odbiły.

Dzięki Luki za informacje - bardzo cenne tak uczynię
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:15, 21 lip 2015

Do góry
Jak byłem wiosną w szkółce to wszystkie Evergoldy, Everlime iCe Dance i inne tego typu Carexy były ścięte na bardzo krótkiego jeża. Zapytałem czy pierwszy raz tak zrobili to powiedzieli mi, że tak nawet powinno się robić i robią tak od zawsze. Kupiłem mocno przycięte Ice Dance i pięknie odbiły.
Kosolkowa Pasja 17:42, 21 lip 2015

Do góry
Jeszcze kilka ujęć...

Z Toszkową Ice Dance..
Na Łowieckiej 15:51, 21 lip 2015

Do góry
Jeżówki różowe ale u innych mi się podobają.

Ice dance nie jest zlym pomyslem bo szybko się rozrasta i to jej atut w tym miejscu. Ja swojenodrosty chciałam przesadzić na nową rabatę a le może coś bym Ci wykopala ale nie wiem ile tego mam bo już trochę pobierałas na wiosnę.

Pan Trawka to strona trawki.pl ja mam do niego 70 km bo to druga strona Poznania i bywam ta nie częsta ale ostatnio byłam-szkoda ze nie wiedziałam. Ale Pan Tadeusz wysyła tez - ja takie sadzonki nieduże kupowałam ze chyba 5 zł a szybko się bardzo się rozrasta.
Jeśli chcesz wieczorkiem znajdę zdjęcia sadzonek z zeszłego roku zaraz po kuonie i jak wyglądają teraz ok?
Na Łowieckiej 15:22, 21 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
myślę jeszcz czy ice dance nie ma zbyt ciepłego odcienia do tych host? ale może się myle. ID szybko sie rozrasta

A co Ty byś proponowała? Masz jakiś typ?
Na Łowieckiej 15:09, 21 lip 2015

Do góry
myślę jeszcz czy ice dance nie ma zbyt ciepłego odcienia do tych host? ale może się myle. ID szybko sie rozrasta
Na Łowieckiej 15:07, 21 lip 2015

Do góry
a dużo potrzebujesz tej Ice dance? bywasz w pzonaniu? ja kupuje u Pana Trawk (buk dokładnie). dobrze z różem kojarzysz a dlaczego pytasz?
Na Łowieckiej 14:56, 21 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jeżówki piękne.przplenicowa wymiata - u mnie hameln roczne na innej rabacie tez giganty.mam nadzieje ze te tegoroczne kiedyś nie pochlona mi rozchodników. Widzę że sadzilac 'ice and fire' dobrze poznaję? Ja ostatnio spotkałam je w szkółce i kupiłam całe 2 szt - one u nas bardzo rzadkie.

Asia, a Ty przypadkiem nie przepadasz za różem??? Tak coś kojarzę...
Rozplenicom nie wiem co się stało! Ale rozchodniki i tak widać. W tym roku wszystko jest jakieś wielkie... Wiosną podlewałam humus papką a później kilka razy miksturką z pokrzyw. Może to przez to???
Dobrze rozpoznajesz to ice & fire. Szukałam czegoś z dużą ilością białego na liściach. W wolne miejsca chce tam dać jeszcze turzyce ice dance. U mnie obie te rośliny są nie do dostania. Przetrząsnęłam wszystkie szkółki i centra ogrodnicze hosty zamówiłam przez internet i tak jak myślałam, przyszły mikroskopijne w potężnych doniczkach. Nie miałam jednak wyjścia...
Odcienie zieleni 13:33, 21 lip 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Kasia w tym kwadracie to Ice dance,a wracajac do tematu drzewa, żeby u Ciebie nie ciągnąć, to powiedz mi czy zwykły miłorząb to dobry pomysł, bo tez chciałam klona, ale zrezygnowałam ze względu na słońce.

oj nie powiem Ci bo na miłorzęby to nawet nie patrze, nie przemawiają do mnie, więc nawet nie wiem jakie on ma wymagania..
Odcienie zieleni 13:26, 21 lip 2015

Do góry
Kasia w tym kwadracie to Ice dance,a wracajac do tematu drzewa, żeby u Ciebie nie ciągnąć, to powiedz mi czy zwykły miłorząb to dobry pomysł, bo tez chciałam klona, ale zrezygnowałam ze względu na słońce.
Odcienie zieleni 13:17, 21 lip 2015

Do góry
widziałam wczoraj rabatkę, świetnie wyszło, to ice dance w tym kwadraci?
Ogródek Agam 17:56, 20 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)
Carexy dla Mathildis. Różnica ogromna.
Ice Dance, widać z boku rozłogi.

Ślicznie się rozchodzą
Trawki masz piękne

Pisałaś kiedyś, że kupowałaś czy miałaś zamiar kupić buka? też szukam jakiegoś fajnego buczka ale u nas do wyboru aż dwie odmiany i ceny z kosmosu
Możesz podać jaki wielki kupiłaś i za ile?
Ogródek Agam 15:17, 20 lip 2015

Do góry
Carexy dla Mathildis. Różnica ogromna.
Ice Dance, widać z boku rozłogi.

Evergold

Leśne Wzgórze 15:01, 20 lip 2015

Do góry
Zrobiłam dla Ciebie porównanie Ice Dance z Evergold. Zdjęcia u mnie.
W Kruklandii 09:58, 20 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Juzia czytałam u madzenki że masz Carex Evergold i Ice Dance, czy mogę Cię prosić o zdjęcia porównawcze???
Bo już w opisy pod zdjęciami w sieci nie wierzę...

A wiesz, że nie mam fotek z bliska?
Do tej pory nie chciały rosnąć, to ich nie fociłam
Dzisiaj też nie obfocę, bo leje okrutnie

W Kruklandii 22:38, 19 lip 2015

Do góry
Juzia czytałam u madzenki że masz Carex Evergold i Ice Dance, czy mogę Cię prosić o zdjęcia porównawcze???
Bo już w opisy pod zdjęciami w sieci nie wierzę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies