Z pielęgnacji bylin to ja kiepska jestem Szałwia dostaje takie same gnojówki jak trawy, czyli od wiosny pokrzywa z różnymi dodatkami-babka, mlecz, podagrycznik, wrotycz, młode liście bzu czarnego. W czasie upałów co drugi dzień poldewam ogród od góry zraszaczem i również na szałwię leci. Nic więcej Mirko z nimi nie robię.
A przycinam prawie przy samej ziemi.
Pod grabami rozplenice, i to w sumie od płotu trzy metry zajmie.
Potem ścieżka przez cały żwir w dół ogrodu, aż do samego paleniska.
A z przodu (bliżej domu) dwa pasy czegoś. Może Carexy ID, może lawenda właśnie. Ale nowa.
Nic na siłę, na razie plan się liczy.
Zarazcoś narysuję i wrzucę.
Poszukuję ładne, duże sadzonki cisa Baccata. Najlepiej kopany ale może też być doniczkowy. Jeśli ktoś ma namiar na woj. dolnośląskie lub wielkopolskie i może się nim podzielić na pw. to będę wdzięczna
Czyli można powiedzieć, że cała Polska sprawiedliwie podlana Nareszcie!
Hortek jeszcze nigdy nie miałam tak sztywnych i wysokich jak teraz.
Fajnie to wygląda w połączeniu ze stojącymi równo trawami
Bryyy...Veriegatus to jak dla mnie najgorsza trawa do dzielenia...na wiosnę trzeba wykopać całą kępę, zaopatrzyć się w super ostrą ręczną piłę i ciąć karpę, można też posiłkować się szpadlem ale uprzedzam, że to ciężka robota
Po ładnym trawniku już pozostało tylko wspomnienie W piątek przyjechał ciągnik z piaskiem i zrył połowę trawnika. Zła jestem, chociaż pierwotnie miała przyjechać grucha z betonem to dopiero byłyby straty...
Do tej pory nawoziłam MS do trawników.