Poszukuję ładne, duże sadzonki cisa Baccata. Najlepiej kopany ale może też być doniczkowy. Jeśli ktoś ma namiar na woj. dolnośląskie lub wielkopolskie i może się nim podzielić na pw. to będę wdzięczna
Czyli można powiedzieć, że cała Polska sprawiedliwie podlana Nareszcie!
Hortek jeszcze nigdy nie miałam tak sztywnych i wysokich jak teraz.
Fajnie to wygląda w połączeniu ze stojącymi równo trawami
Bryyy...Veriegatus to jak dla mnie najgorsza trawa do dzielenia...na wiosnę trzeba wykopać całą kępę, zaopatrzyć się w super ostrą ręczną piłę i ciąć karpę, można też posiłkować się szpadlem ale uprzedzam, że to ciężka robota
Po ładnym trawniku już pozostało tylko wspomnienie W piątek przyjechał ciągnik z piaskiem i zrył połowę trawnika. Zła jestem, chociaż pierwotnie miała przyjechać grucha z betonem to dopiero byłyby straty...
Do tej pory nawoziłam MS do trawników.
Polinko jak na razie opuchlaków nie mam, ale o mały włos bo gdybym różę wsadziła z ziemia to by mi za chwile stadami latały po ogrodzie, na szczęście sprawdzam ziemie w której rośnie roślina przed posadzeniem i jak zobaczyłam larwy to decyzja mogła być tylko jedna, nie mogłam tego wsadzić w takim stanie. Wytrzepałam całą ziemię spomiędzy korzeni razem z larwami, wypłukałam woda resztki i dopiero poszła do dołka
Myślę, że roślinom nic już nie grozi. Ziemia zawiązana w worku w kuble na śmieci. Ale dziękuję za troskę i witam u siebie
Z wodą to jest jednak problem mega, liczę nadal na deszcz tylko obfitszy i dłużej.