Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 21:38, 01 sie 2018

Marga napisał(a)
Relację z wycieczki przeczytałam z dużym zainteresowaniem. Dzięki wielkie. A widoki jakie cudne miałaś! Żal mi, że nigdy tam nie byłam

Cieszę się, że relacja spotkała się z zainteresowaniem. Miałam nie opisywać dokładnie wszystkich dni ale wiem, że jest kilka osób na forum, które podobnie jak ja uwielbiają góry Życzę Ci abyś kiedyś zobaczyła te piękne, bieszczadzkie widoki!
nawigatorka 21:53, 01 sie 2018

serio nie byłas w Tatrach? my cały studencki i chyba nawet wcześniejszy czas je schodziliśmy. musimy jeszcze kiedys w nie wrócić - albo gdy dziewczyny dorosną albo bez nich bo najpiekniejsze tam szlaki nie bardzo odpowiednie dla dzieciaków polecam koniecznie
polinka 21:55, 01 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Cudnie wrócić na szlaki dzięki Twojej relacji my w Wetlinie mieliśmy "bazę", uwielbiam Bieszczady za tą ich dzikość, brak na szczęście jeszcze całej tej komercji jak w Zakopanem...a klapeczki, no cóż zawsze się zastanawiałam, co te kobitki myślą wychodząc w góry w takim obuwiu... buziakuję

I ja dziękuję, że ktokolwiek chciał to wszystko czytać.
Masz rację Monia, że tam brak tego szału choć i tak już dużo się zmieniło ale mam nadzieję, że zawsze Bieszczady będą w tyle za Tatrami i Karkonoszami pod względem infrastruktury turystycznej czy ilości turystów.
Pierwszy raz byliśmy w Bieszczadach 20 lat temu, rozbiliśmy się z namiotem u "babci" w Ustrzykach Górn. "Babcia" oferowała noclegi w stodole na sianie, do tego mycie w strumyku i woda ze studni. W tym roku poszliśmy zobaczyć co się zmieniło . Siana już nie ma, są normalne łózka, do tego aneks kuchenny i zaplecze sanitarne. Została stodoła a w niej spora grupa młodzieży.

A co te kobitki myślą to nie wiem ale szkoda nam było małej dziecwzynki, która szła w tym błocie w białych skarpetakch i sandałkach...
polinka 21:56, 01 sie 2018

ivo napisał(a)
Poli dzięki za te zdjęcia. Wspomnienia odżyły.

Iwonko, zazdroszczę Wam tej bliskości Bieszczadów!
polinka 22:01, 01 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Przecudne widoki!

Ja się przyznam, że po górach nigdy nie chodziłam - zawsze wolałam wodę.. co prawda obecnie wciąż nie ciągnie mnie jakoś nadzwyczajnie, to takie widoki kuszą, zeby kiedyś spróbować i przeżyć to samemu

Kasiu, myślę, że wszystkiego warto w życiu spróbować i może akurat to będzie coś nowego, co nas zafascynuje Na początek aby się nie zrazić proponuję jakiś szlak mało wyczerpujący ale z pięknymi widokami.
polinka 22:01, 01 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Przecudne widoki!

Ja się przyznam, że po górach nigdy nie chodziłam - zawsze wolałam wodę.. co prawda obecnie wciąż nie ciągnie mnie jakoś nadzwyczajnie, to takie widoki kuszą, zeby kiedyś spróbować i przeżyć to samemu

Kasiu, myślę, że wszystkiego warto w życiu spróbować i może akurat to będzie coś nowego, co nas zafascynuje Na początek aby się nie zrazić proponuję jakiś szlak mało wyczerpujący ale z pięknymi widokami.
polinka 22:04, 01 sie 2018

Magda70 napisał(a)
Super, mnie się góry marzą w lecie ale ciągle coś.
A to czasu brak, a to za daleko...

co do pomidorów to zazdroszczę....ja rok temu i 2 lata temu psioczyłam , że mokro, że gniją i zarazy łapią. Więc w tym roku tylko jeden krzaczek mam i jak bosko owocuje. Bo w tym roku piękna pogoda.

Madzialenka, dobrze kojarzę, że byłaś w Karkonoszach rok temu?
W Bieszczady to już od Was wyprawa.

Z pomidorami to ryzyk fizyk Chociaż odpukać co roku odkąd mam skrzyne ładnie owocują
polinka 22:06, 01 sie 2018

AngelikaX napisał(a)
Widoki obłędne i podziwiam za wytrwałość... tyle kilometrów i po górach! Szacun

Angel, dla nas to była przyjemnośc
polinka 22:08, 01 sie 2018

la_estrellita napisał(a)
Jejku, jaka fantastyczna wycieczka. A znasz może jakieś szlaki, w Bieszczadach, które można przejść z wózkiem? Wózek sportowy, nie zwykły dziecięcy. Możesz mi napisać na priv żeby tu nie śmiecić .
Pomidoŕow nigdy za dużo. Ja w sezonie zjadam minimum kilo dziennie.

Agnieszko, napiszę jutro choć szczerze mówiąc nie kojarzę takich szlaków.
W KArkonoszach łatwiej o takie szlaki bo tak bardzo dużo jest dróg dojazdowych do schronisk, które spokojnie można zrobić z wózkiem

eM się smieje, że przeszliśmy na dietę pomidorową
polinka 22:10, 01 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny wypoczynek miałaś. Świetna fotorelacja.
Robię suszone pomidory. W tym sezonie wystarczy doba, aby były gotowe do zalania olejem.

Dziękuje Haniu to prawda, odpoczęłam.

O suszonych pomidorach pomyślę jak eM zacznie protestować na dietę pomidorową