Danusiu - jesteś mistrzynią metamorfoz Wydawałoby się, że kilka lat temu miałaś już taki ogród, że nic w nim nie było do ulepszenia - a Ty z roku na rok masz jakby "inny ogród" - i za każdym razem wygląda jeszcze bardziej niesamowicie
Agnieszka - do zwiewności tym rabatom brakuje jeszcze dużo - ale jakby wypadły żurawki (tfu tfu tfuuuuu!!!) to zastąpię je trawami - i będzie zwiewniej
Julka - odczekałbym nawet tydzień lub dwa (nawet z podlewaniem), żeby te chwasty spokojnie wyginęły - i wtedy posyp nawozem Mój trawnik nawoziłem chyba końcem kwietnia i już mnie błaga o papu, ale go trochę przesuszyłem i chyba wygrabię lekko to siano przed nawożeniem, by się go pozbyć
Aniu masz przepięknie - róże wyglądają na niesamowicie zdrowe - widać to też po kwitnieniu Hortensje przy wejściu wprowadzają elegancję do ogrodu, chyba żaden inny kwiat nie wygląda tak pięknie
Niestey juz wiem źe za gętso posadziłam...efektu nie ma a i tak rabata do przerobki, zobaczymy. Ale pomyśle gdy nowe roże nadejdą Burgundowa Astrid, Ascot i J.W.Goethe
I taksobie myśle , ze poupychałabym jeszcze jeżówki,ale chciałabym sprawdzone egzemplarze, które nie płatają figli w kolejnych latach, tzn odmianowe ni tracą swoich walorów i interesuje mnie tylko ostry róż i burgund
Czy ktoś ma jeżówkę vintage wine?