Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:49, 19 cze 2014

dorciabe napisał(a)

też sadziłam jesienią i też cieniasy straszne, mniejsze od morning light, mam nadzieję że się wezmą do roboty i Twoje i moje

Dorcia chyba muszę im zapodać porządną dawkę florovitu. Miały rosnąć wśród zawilców japońskich, astilbe minz i jeżowek a na razie mam misz masz bez traw...nerwa lekkiego mam. No cóż trzeba będzie rok poczekać na efekt... Jeśli do tego czasu wszystkiego nie przesadzę...
Sebek 11:53, 19 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dorcia chyba muszę im zapodać porządną dawkę florovitu. Miały rosnąć wśród zawilców japońskich, astilbe minz i jeżowek a na razie mam misz masz bez traw...nerwa lekkiego mam. No cóż trzeba będzie rok poczekać na efekt... Jeśli do tego czasu wszystkiego nie przesadzę...

Skąd ja to znam My nawet nie czekamy na zamierzony efekt tylko od razu przesadzamy
polinka 11:53, 19 cze 2014

Niestety mam te same problemy Buczek doprowadza mnie do zachowań nie godnych ogrodniczki, mam ochotę użyć względem niego ostrych nożyc
Gracki w tamtym roku szły do góry rewelacyjnie, teraz jakoś powoli wystartowały. Dzisiaj oglądałam u Agi Gusiarza jej gracki i nadziwić się nie mogę, że one bez żadnych dopalaczy takie giganty
Madzenka 11:53, 19 cze 2014

WilczaGora napisał(a)

wzajemnie
ja na te dni planowałam nawożenie i cięcie, ale czy coś z tego wyjdzie...jeszcze nie wiem...

Ja w ten weekend nic nie robię, odpoczywam dzisiaj, potem duźe spotkanie a jutro jadę do siostry z mamą. Więc ogród odpocznie ode mnie. Na dodatek zapowiadają brzydką pogodę, więc nie będzie mi żal czasu spędzonego w samochodzie.
Czytam soie o roslinyach kupiwanych przez ostatnie dwa miesiace, bo kupowałam w amoku a teraz sprawdzam czy prawidlowo wszystko pielęgnuje....i niech pada!

I błagam o info o sesleri

Na szczęscie kupiłam chyba najlepszą na swiecie odmianę lawendy na warunki mojego ogrodu, blue scent nie zdechnie od nadmiaru wody i gelba może byc nawet lekko kwaśna. Da radę. Zatem tylko pozostał mi do wysypania żwirek, w następny weekend za ten temat się zabiorę.

Ogród dostał swoj czas, teraz odpoczywam... I myśle jak ograniczyć liczbę donic bo mnie bieganie z konewką wykańcza...a szlauf jeszcze gorszy, bo mam w dziwnych mijescach donice...
Madzenka 11:55, 19 cze 2014

polinka napisał(a)
Niestety mam te same problemy Buczek doprowadza mnie do zachowań nie godnych ogrodniczki, mam ochotę użyć względem niego ostrych nożyc
Gracki w tamtym roku szły do góry rewelacyjnie, teraz jakoś powoli wystartowały. Dzisiaj oglądałam u Agi Gusiarza jej gracki i nadziwić się nie mogę, że one bez żadnych dopalaczy takie giganty

Polinka trzeba będzie znow pryskać a ja tego nie lubie.....
Madzenka 11:56, 19 cze 2014

Sebek napisał(a)

Skąd ja to znam My nawet nie czekamy na zamierzony efekt tylko od razu przesadzamy

Niestey juz wiem źe za gętso posadziłam...efektu nie ma a i tak rabata do przerobki, zobaczymy. Ale pomyśle gdy nowe roże nadejdą Burgundowa Astrid, Ascot i J.W.Goethe

I taksobie myśle , ze poupychałabym jeszcze jeżówki,ale chciałabym sprawdzone egzemplarze, które nie płatają figli w kolejnych latach, tzn odmianowe ni tracą swoich walorów i interesuje mnie tylko ostry róż i burgund
Czy ktoś ma jeżówkę vintage wine?
Karabela 11:58, 19 cze 2014

Marzenko co to za tajemniczy buk red leo o ktorym piszecie? Szukam fajnego buka ale co nie rosnie wielki, w nogi cyprysik aurea nana, trzmielina w kulce, może tuja wschdonia jak nie narobi sie za duzy misz masz. Ten wasz buk mnie zaciekawil a nie umiem rozszyfrować kodu))) pozdrawiam slonecznie z wycieczki do Karpacza
Konstancja30 11:58, 19 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ogród dostał swoj czas, teraz odpoczywam... I myśle jak ograniczyć liczbę donic bo mnie bieganie z konewką wykańcza...a szlauf jeszcze gorszy, bo mam w dziwnych mijescach donice...

Madżenka temu co Ci te doniczki tak porozstawiał dziwnie to bym sprała na gołą dooopę normalnie ... )))) ...

Karabela 12:00, 19 cze 2014

I taksobie myśle , ze poupychałabym jeszcze jeżówki,ale chciałabym sprawdzone egzemplarze, które nie płatają figli w kolejnych latach, tzn odmianowe ni tracą swoich walorów i interesuje mnie tylko ostry róż i burgund
Czy ktoś ma jeżówkę vintage wine?

o ja tez się czaje na takie jeżówki)
polinka 12:06, 19 cze 2014

Zaczyna mnie wkurzać ta chemia w ogrodzie. 4 opryski już robiłam, wszystko różnymi preparatami i dalej to samo. Już kiedyś to pisałam, w poprzednim ogrodzie nie stosowałam żadnych nawozów, żadnych oprysków, podlewałam może 2 razy do roku i wszystko rosło rewelacyjnie, zero chorób i robactwa. Teraz poświęcam ogrom czasu na ogród i chyba po prostu za bardzo człowiek rozczula się nad każdą roślinką.