Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:45, 17 cze 2014

ewa004 napisał(a)
Kasiu ale busz u Ciebie ,pięknie roślinki urosły .
Buziaczki

Ewcia, w tym roku jest naprawdę szał
Buziaki
KasiaWB 21:48, 17 cze 2014

Tess napisał(a)

Doczekasz się i rozsadzania, i oglądania codziennego swoich roślinek.
A masz tego rozsadzania, ho, ho
Tesiskam

Tesiu, niech się szybko spełnią Twoje prorocze słowa niech...
Roboty będzie po pachy z jednej strony to dobrze, że jeszcze muszę się wstrzymać z rozsadzaniem, bo obserwuję teraz stosunki wodne i nasłonecznienie, aby lepiej wszystko zaplanować. Pomału wyznaczamy też poziomy, bo teraz wszystko lepiej widać.
Kasiskam )
KasiaWB 23:07, 17 cze 2014

Przypomniałam sobie o kilku zdjęciach nasadzeń, które zrobiłam w nowo otwartym rodzinnym parku tematycznym w naszym regionie. Rośliny muszą jeszcze podrosnąć, ale niektóre pomysły bardzo mi się spodobały.
Berberys i krwawnik

Nigry

KasiaWB 23:10, 17 cze 2014

pod Nigrą...

posadzono taką szałwię
KasiaWB 23:22, 17 cze 2014

Nasadzeń było mnóstwo, ale jeszcze mało roślin kwitło np. jest pole jeżówek purpurowych, pole rumianów, piwonii i róż...Więc można to sobie wyobrazić w czasie kwitnienia Będę tam musiała wrócić jak wszystko się rozrośnie.

A tu kilka innych atrakcji dla dzieci

i "żywe" ptaki
Madzenka 21:53, 18 cze 2014

Kasiu gdy miałam na takim etapie jak Ty dom, to wkoło były chwasty! A tu u Ciebie już piekny busz. Gdy dom powstanie ogród bedzie już gotowy. Wreszcie można rozsądnie planować rabaty a serce chyba się raduje Buziaki i życzę szybciutkiej przeprowadzki do domu
kryniafu 13:49, 19 cze 2014

Kasiu, ależ Twój ogród urósł i jak dojrzewa. A rośliny rozpychają się wręcz "łokciami", wielu z nich brakuje już miejsca. Pięknie w Twoim ogrodzie. Dawno mnie nie było i z perspektywy czasu widzę efekt ciężkiej pracy. Po powrocie do domu częściej będę zaglądać.
Pozdrawiam ciepło.
Sebek 13:58, 19 cze 2014

Kasiu - będziesz miała chyba najszybciej założony ogród po budowie domu Bo już jest
Gocha 16:01, 19 cze 2014

Kasiu a gdzie jest ten rodzinny ogród tematyczny i czy tam może każdy pójść go zwiedzać. Kasiu zastanawiam się czy można by zrobić jakieś spotkanie osób z ogrodowiska z naszej okolicy. Trochę " zazdroszczę innym " ich spotkań. Co Ty o tym myślisz. Jestem ciekawa czy ktoś byłby chętny.Pozdrawiam.
KasiaWB 10:18, 22 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu gdy miałam na takim etapie jak Ty dom, to wkoło były chwasty! A tu u Ciebie już piekny busz. Gdy dom powstanie ogród bedzie już gotowy. Wreszcie można rozsądnie planować rabaty a serce chyba się raduje Buziaki i życzę szybciutkiej przeprowadzki do domu

Witaj Marzenko dziękuję za miłe słowa gdy skończą się prace na zewnątrz to faktycznie będzie można zabrać się za docelowe nasadzenia. W tej chwili obserwuję i planuję, co gdzie mogłabym posadzić kilku docelowych roślin jeszcze brakuje,ale na to przyjdzie czas
Serdecznie pozdrawiam Buziaki!