Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gutlandia 08:15, 16 lip 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Toszko, nie wierzę w to, co czytam . Że nic źle? Tak bez bury? Wszystko dobrze u mnie? . I nawet jest pochwała za eksperymenty . Zaczęłam czytać wątek i przeczytałam, że poplon potrzebuje 90 dni a ja za miesiąc chcę sadzić te biedne pęcherznice bo się kiszą od zeszłego roku. W takim razie poplonu nie będzie. Zlokalizowałam kompostownię jakieś 30 km ode mnie. Zadzwonię i zapytam czy sprzedają kompost. Jak nie to w markecie budowlanym mają w workach. Pojadę do miasta i kupię kilka. Mączka podobno już jedzie. EM zamówił 100kg .

Sylwiu Ty to na bank masz wiele takich eksperymentów za sobą. Jak już jesteś u mnie to powiedz czy masz jakieś fajne inspiracje na drewniane szpule po kablach. Mam ich kilka. Spore. Chyba 80 cm wzrostu. Stoliki odpadają.

Jak już pisałam, miałam dość wykopywania cegieł i poszłam kopać pod płot. I rzeczywiście cegieł niewiele. Za to zamiast nich są kamienie. To dzisiejsza zdobycz:

O jaki ładny, będzie do dekoracji rabaty jak go opłuczesz

Ze szpuli po kablach można zrobić huśtawkę dla dziecia lub trochę inną dla dorosłego. Można ławki do siedzenia....to tak na szybko. A jak wpiszesz Pintereście to Ci wyskoczy cała góra pomysłów jeszcze
Handmade by Elka 07:55, 16 lip 2018

Do góry

Rododendronowy ogród II. 07:24, 16 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia.

to to cudasne lilie najbardziej mnie urzekły
Ogród pod lasem 07:13, 16 lip 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Aaaa no chyba, że tak Skoro tam nie ma, to może jednak zaryzykuj? Ja tak kiedyś odkryłam fajny sklep, Lagunę mi przysłali prawie mojego wzrostu.

Szybkie fotki z komórki Sadzonki zeszłoroczne.

Mam, nawet kilka. Jest piękna, ładnie kwitnie, jest u mnie na bardzo eksponowanej rabacie. Pnąca nie, krzaczek

Tak, super jest Ładna i duża. Niedawno nawet pstrykałam fotkę. Poszukam.

Oj tak, zdecydowanie! Nie choruje, nie marudzi, aaaa i zimą też pięknie wygląda i szumi

Iwona, ostatnio kupiłam, nie jakieś super okazy, ale dobre i to. W szkółce pani mi mówiła, że próbują zamówić i nie mają skąd.

zastrzeliłaś mnie hakonkami! remoty już nie musisz pokazywać
Handmade by Elka 06:56, 16 lip 2018

Do góry
U mnie pada od kilku dni. Rośliny leżą i gniotą się wzajemnie. Znowu dupa...
Ale nic, może się podniosą. Teraz jest tak:

Moja codzienność - ogród Oli 06:53, 16 lip 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Sesleria jesienna dla Kasi zwykle kwitnie w sierpniu

[img

Olu w jakiej odległości masz tutaj sadzoną seslerie tak + ,-.
Ogród Cioci cz. 3 06:46, 16 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To nie o to chodzi aby nie pisać i nie chwalić. Źle zrozumiałaś. Chodzi o to že czasem oglądam i nic nie piszę bo czasu brak i wtedy abyś wiedziała že zaglądam kliknęłabym lajka. Nie jestem w stanie wszędzie gdzie zaglądam pisać i wychodzi na to że nie bywam. Chciałbym wiedzieć że ktoś zagląda nawet jak nic nie pisze i tyle.

Poczytałam waszą dyskusję i dużo macie racji. Bardzo trzeźwo na to wszystko spojrzała Justynka. I Sylwia ma rację. Lajkow bym się bała. Bo stajemy się wygodni. I bardzo szybko ta forma przebilaby inne. Mogłoby to pójść w złym kierunku. Kiedyś odkryłam "img". I co się stało? Sporo osób stosuje ten sposób przejzenia forum na zasadzie " co nowego"... Ja też czasami tak robię, jak nie mam czasu... I przez to forum straciło sporo z magii kontaktów międzyludzkich. Szkoda. Bo nowi na forum chcą szybko i teraz. A to miejsce uczyć powinno cierpliwości. W ogrodzie, w nauce, w kontaktach. Trzeba czytać i się uczyć. Czasami się wspólnie pośmiać. Popodziwiac. I zostać przez chwilę na wątku u kogoś. Chyba nie ma dobrego rozwiązania, bo to od każdego z nas zalezy, jakie to forum jest i będzie...
Buziaki zostawiam Gosiu.
Pięknie masz. I to hakone... Ach.
Mała działka - wielkie nadzieje 01:23, 16 lip 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Ewuniu (Anda) mam problem. Wydaje mi się, że coś źle pomierzyłam z tą rabatą przy tujach. Posadziłam hortensje i przed nimi żurawki. Hortki między sobą w odl. 1,2 m., od hortek do żurawek jest 40 cm. Czy sądzisz, że między hortkami i żurawkami da się wsadzić jeszcze te rośliny, które mi zaplanowałaś? Wydaje mi się, że jakoś tak mało miejsca zostało Niestety żurawki kupowałam na raty, najpierw kupiłam cherry cola, a wczoraj ich nie było, więc w pośpiechu, bo deszcze lał i eM marudził kupiłam jakieś takie, o których nawet wcześniej nie czytałam. I nie podobają mi się, bo są jakieś takie rozlazłe, rozczochrane.
Zerknij na plan (str. 33) i podpowiedz coś sensownego, bo nie wiem co dalej robić
Pozdrawiam serdecznie
Może te żurawki jeszcze odsunąć od hortensji?

Na tym zdjęciu te brzydactwa żurawkowe jestem nimi zawiedziona totalnie

Odległość hortek od tuj. Może za duża?

Hej Aniu, jestem jeszcze nie jestem na urlopie, po prostu nie mam czasu

Od hortek wszelkie odleglosci do bylin to min. 50cm. Tak wiec jesli chcesz posadzic cos pomiedzy zurawkami i hortkami, to zurawki musialyby byc odsuniete od nich min. 80cm.
Nie musisz koniecznie sadzic czegos pomiedzy hortkami a zurawkami. Mozesz sadzic byliny pomiedzy hortkami.
Odleglosc od hortek do tuj powinna byc dosc duza, zebys mogla swobodnie ciac tuje.

Zurawki w przyszlym sezonie na pewno beda o wiele ladniejsze. Te brzydkie liscie mozesz przyciac nawet i teraz
Gutlandia 00:11, 16 lip 2018

Do góry
Toszko, nie wierzę w to, co czytam . Że nic źle? Tak bez bury? Wszystko dobrze u mnie? . I nawet jest pochwała za eksperymenty . Zaczęłam czytać wątek i przeczytałam, że poplon potrzebuje 90 dni a ja za miesiąc chcę sadzić te biedne pęcherznice bo się kiszą od zeszłego roku. W takim razie poplonu nie będzie. Zlokalizowałam kompostownię jakieś 30 km ode mnie. Zadzwonię i zapytam czy sprzedają kompost. Jak nie to w markecie budowlanym mają w workach. Pojadę do miasta i kupię kilka. Mączka podobno już jedzie. EM zamówił 100kg .

Sylwiu Ty to na bank masz wiele takich eksperymentów za sobą. Jak już jesteś u mnie to powiedz czy masz jakieś fajne inspiracje na drewniane szpule po kablach. Mam ich kilka. Spore. Chyba 80 cm wzrostu. Stoliki odpadają.

Jak już pisałam, miałam dość wykopywania cegieł i poszłam kopać pod płot. I rzeczywiście cegieł niewiele. Za to zamiast nich są kamienie. To dzisiejsza zdobycz:

W ogródku Iwony 00:05, 16 lip 2018

Do góry

W ogródku Iwony 00:02, 16 lip 2018

Do góry
Iwonko, dołączam się do podziękowań za możliwość spotkania się w Twoim ogrodzie.
A że pogoda dopisała, miło spędziliśmy czas, podziwiając nasadzenia, a w wolnej chwili delektując podniebienia smakowitościami.
Oto kilka obrazów z Twojego ogrodu widziane okiem mojego obiektywu...

Mała działka - wielkie nadzieje 23:45, 15 lip 2018

Do góry
Mam tez 4 ostróżki, posadziłam je wczoraj między jednym deszczem a drugim ... Nie jestem pewna, czy to ich docelowe miejsce, ale jak już są, to najwyżej je przesadzę

A hortki, które w ub. tygodniu kupiłam już mają kwiaty i dużo pąków
Mała działka - wielkie nadzieje 23:31, 15 lip 2018

Do góry
Kupiłam też liatrę, podziwiałam je u wielu z Was, więc mam też. Ciekawe czy jej się u mnie spodoba
Mała działka - wielkie nadzieje 23:24, 15 lip 2018

Do góry
Ewuniu (Anda) mam problem. Wydaje mi się, że coś źle pomierzyłam z tą rabatą przy tujach. Posadziłam hortensje i przed nimi żurawki. Hortki między sobą w odl. 1,2 m., od hortek do żurawek jest 40 cm. Czy sądzisz, że między hortkami i żurawkami da się wsadzić jeszcze te rośliny, które mi zaplanowałaś? Wydaje mi się, że jakoś tak mało miejsca zostało Niestety żurawki kupowałam na raty, najpierw kupiłam cherry cola, a wczoraj ich nie było, więc w pośpiechu, bo deszcze lał i eM marudził kupiłam jakieś takie, o których nawet wcześniej nie czytałam. I nie podobają mi się, bo są jakieś takie rozlazłe, rozczochrane.
Zerknij na plan (str. 33) i podpowiedz coś sensownego, bo nie wiem co dalej robić
Pozdrawiam serdecznie
Może te żurawki jeszcze odsunąć od hortensji?

Na tym zdjęciu te brzydactwa żurawkowe jestem nimi zawiedziona totalnie

Odległość hortek od tuj. Może za duża?
Moja działka. 23:23, 15 lip 2018

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu sasanki z nasion od ciebie mają 3 listki,mam ich tak dużo że nie wiem co będę z nimi robić

Bogusiu, w zasadzie powinno się je flancować wiosną. Ale jeśli masz ich dużo i przeznaczyłaś sasankom miejsce stałe, to spróbuj część popikować na to miejsce. Do zimy powinny się dobrze ukorzenić.
Najmniejsze zostaw, niech podrosną i dopiero wiosną je poflancujesz.
Lilie - Lilium 23:21, 15 lip 2018

Do góry
Moja ulubionaEyeliner

Ogrodowe przygody 23:16, 15 lip 2018

Do góry
Dziewczyny dziękuję sama jestem pod wrażeniem tej przepięknej zielonej masy roślin.

życzę dobrej nocy
Moja działka na Dębowym Lesie 23:08, 15 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Widziałam kiedyś w małym przedogródku duży wóz drabiniasty, obsadzony kwiatami i było to tak piękne, że po zamieszkaniu na wsi chciałam tak zrobić. I okazało się, że na wsi nikt nie ma takiego wozu . Szukałam też starych naczyń gospodarczych i tych też nie znalazłam, a na targu staroci ceny były z kosmosu.
I powstał nie wiejski ogród.

Grażynko, tearz stare rzeczy albo można trafić w cenie, albo horrendalne sumy płacić za nie
Ja ostatnio szukam kanek...pytam znajomych , co mają jeszcze jakieś kontakty ze wsią i nic...
A wozy to już dawno chyba w cenie poszły.Chyba ,że jakiś się skrył.Ale to trzba mieć dobrych znajomych

Liliowiec Daring Deception -
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:48, 15 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
W czwartek wieczorkiem dało mi się ogarnąć rabatę przed domem - przycięłam bukszpany i bluszcz.

Widzę, że nie tylko mnie zachwyciła ta rabata. Bardzo elegancka i piękna. Ostatnio chodzą za mną klony, a ten zakątek tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że warto. A swoją drogą, jaki to klon?
Kwiaty we włosach 22:46, 15 lip 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies