No i przyjechał mój eMuś i pierwsze, co zawołał na widok podciętych tuj, to: "Co zrobiłaś moim krzaczkom?". Przywiózł mi szpadelek do kancików. Wprawdzie nie Danusiowy, a wypatrzony w Juli. Naostrzył i miałam okazję go przetestować. Nawet, jak nie jest tak dobry, jak Danusiowy, to na jakiś czas musi wystarczyć.
Nie sądziłam, że wywołam burzę.
Więc podsumowując powiem tylko, ze gdyby nauczyciele się opowiedzieli, że nie chcą prezentów, to rodzice musieliby to uszanować i tyle. Ja dostałam na koniec roku cudowny bukiet kwiatów od całej klasy i piękne życzenia - podziękowania (bez żadnych prezentów i dobrze mi z tym, bynajmniej nie muszę nikomu za nic być wdzięczna). Dzielę się więc bukiecikiem ze wszystkimi mamami aktywistkami (pozwolisz Ana, że tutaj) i cudownych wakacji życzę:
to się zgadza, takie sadzonki często mniejsze niż konkretne okazy ze sklepu, ale na szczęście rośliny szybko rosną i ani się obejrzymy mamy konkretny egzemplarz
Ana, to u was prezenty się robi? U nas tylko kwiaty. Prezent jest w złym guście. To tak, jak łapówka prawie. W naszej szkole nauczycieleich nie przyjmują i tyle. Za pracę maja płacone, a od dzieci dziękują kwiatkiem. A w ostatniej klasie na koniec jest kawa i ciasto przygotowana przez mamy dla ucznio, rodziców i nauczycieli. Wszyscy razem.
Witaj
Oglądaj tylko pismo obrazkowe i bądż na bieżaco Przygarniemy Cię do naszej klubokawiarni. Z gory proszę o wybaczenie bo nawet nie jestem w stanie odwiedzić moich ulubionych wątków przyjaciół forumowych.
Witajcie
Z powodu niedoczasu znów muszę program naprawczy wprowadzić Czyli starym zwyczajem odpowiadam na pytania a macham i pozdrawiam zbiorowo
Zanim odpowiem na pytania skladam raport: posadziłam 3 róże (astrid grafin - Robaczkową , J.W Goethe, Ascot). Red Leonardo mi nigdzie nie konweniuje, muszę go dalej poprzymierzać. Burgundy ice jest zbyt piekna aby jej nie wyeksponować na pierwszym planie i najbardziej by mi pasowala pod miskantami morning ligt...ale ta rabata nie jest przewidziana na róże... Myśle zatem dalej.
William Sh. został dzisiaj przesadzony, gdyż zbyt mocno go przypalało słońce i cierpiał, wkopałam go w lekkim cieniu stożka wielkoluda. Kupiłam 10 ostrozek... Kilka dni temu 5.... Prawie wszystko posadzone.... Tylko kombinuje na ktorą rabatę różną wkopac rozowe ostrózki. Dzisiaj przesadzalam szalwię purpurową i hosty bo mi nie konweniowały.....a najbardziej wnerwiają mnie żółte trytomy...wszędzie wyłaża Podobno mi wygniły zima..... ale największy zgrzyt mam przy mojej świeżej rabacie różowo-pórpurowej.., wylazly wielkie żółte lilie... Ktore rok temu wyżarły ślimaki i zapomniałam je przesadzić....
Zapowiadaja teraz upaly i palace slonce więc nie ryzykuj ciecia, moje brzydko wygladaja po cięciu w skwarze. Odczekaj aż sie zaaklimatyzują i jeśli dasz radę to ciachnij je przy sprzyjajacej pogodzie. Teraz pilnuj podlewania, o maly wlos mój wielkolud - stozek bukszpanowy padłby w upaly, ledwo go uratowałam...
Niestey nie ja czytam wątek na innym forum, zdjecia juz oglądałam a teraz czytam o tym skąd milość do róż sie wzięła
Rench. Falstaff i Prince jest na mojej liscie chciejstw. Na razie mysle jeszcze o posrednim kolorze różu - Leonardo i Pomponella, Prince Alexandra of Kent, Heatcliff... Zatem Renatko jestem ugotowana na amen....
No tak, czasem trzeba wstrząsu, by zacząć myśleć racjonalnie. Nie zmienia to faktu, ze masz pięknie.
Cz masz ochotę przerobić rabatę na geometryczną? Czy będziesz musiała przesadzać roślinki? Poważne to przedsięwzięcie. Mi się podoba to, co widzę.
Nie ściemniaj Ogrodowisko jak mało, który bodziec wpływa bardzo rozwojowo na wszystko ...a szczególne na "zogrodowiskowanych" członków. Na wypalenie możesz liczyć za 100 lat i o jeden dzień dłużej :
Witaj Bogusiu, na razie przeglądnęłam kilka stron i zapowiada się świetnie. Masz piękne kiaty, cudnie dobrane kolory, ale chyba muszę znaleźć czas, by poczytać watek od początku. Więc zaznaczam i będę tu zaglądać. Pozdrawiam.
Dosadziłam roślinki, zaczęła rosnąć trawka, szałwia zaczęła kwitnąć, a biało-zielone hosty, które wsadziłam pojedynczo, zaczęły się rozrastać.
Dosadziliśmy tam 2 tuje kulki z przedniej rabaty, które dziś przycięłam pierwszy raz: