Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabisia 13:04, 26 cze 2014

stychaz napisał(a)

Ni diabła nie pamiętam, ale to tylko moja skleroza

No i słusznie nie pamiętasz
Madziu, Justynki tam wtedy nie było
Mala_Mi 14:03, 26 cze 2014

Zaległosci mam od 1391.. dzięki za postulat u Izy... przydał sie... a u Ciebie wróće i przeczytam wszytko.. bo jak jak nie tak..
Jagodaa 14:40, 26 cze 2014

Też polecam zakup biletów do Muzeów Watykańskich on line (jeśli planujecie), ostatnio byłam w marcu, niby poza sezonem, ale w kolejce czekałoby się długo. W lipcu, sierpniu w Rzymie są tłumy (nic odkrywczego) i nie wyobrażam sobie stania w tym upale kilku godzin zamiast smuć się leniwie po pięknym mieście. Sprawdź sobie Roma Pass, kiedyś kupowałam, nie wiem czy to się w tej chwili kalkuluje, jakiś kilkudniowy bilet na metro (ja lubię w dużych miastach tak się przemieszczać) . Noooo..... nie w temacie ogrodniczym, ale w tematach podróżniczych nigdy nie mogę się powstrzymać, tym bardziej, że chodzi o Włochy . Poza tym myślę, że raczej rad nie potrzebujesz .

PS. w ogrodowym temacie - pięknie u Ciebie
baraga1904 17:20, 26 cze 2014

...po tych fotkch Robaczka można stworzyc baaarrrrdddzzzooo długą listę różanch zachciewajek... w mojej głowie już taka powstaje ale czy kiedyś ją zrealizuję tego nie wiem... czytam o wspaniałej planowanej podróży i bardzo zazdraszczam bo mi się w tym roku z wyjazdami jakoś nie darzy
Rench 18:35, 26 cze 2014

Tez czekam na foty
A widziałaś różyczkę Falstaff ?
Jest niesamowita, Viva przywiozła dla Ewy na spotkanie u Ani
nicol21 22:54, 26 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Też polecam zakup biletów do Muzeów Watykańskich on line (jeśli planujecie), ostatnio byłam w marcu, niby poza sezonem, ale w kolejce czekałoby się długo. W lipcu, sierpniu w Rzymie są tłumy (nic odkrywczego) i nie wyobrażam sobie stania w tym upale kilku godzin zamiast smuć się leniwie po pięknym mieście. Sprawdź sobie Roma Pass, kiedyś kupowałam, nie wiem czy to się w tej chwili kalkuluje, jakiś kilkudniowy bilet na metro (ja lubię w dużych miastach tak się przemieszczać) . Noooo..... nie w temacie ogrodniczym, ale w tematach podróżniczych nigdy nie mogę się powstrzymać, tym bardziej, że chodzi o Włochy . Poza tym myślę, że raczej rad nie potrzebujesz .

PS. w ogrodowym temacie - pięknie u Ciebie

ja tam w Rzymie wolę chodzić pieszo... zresztą nie tylko w Rzymie. No chyba że jest się w molochu pokroju Londynu czy NYC to wtedy metro czasem jest koniecznością, ale nawet w tych miastach sporo chodzę Ot taka natura

W Rzymie co chwilę coś się pojawia co jest warte obejrzenia.. dobre buty są bardzo istotne
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 00:18, 27 cze 2014

Witajcie
Z powodu niedoczasu znów muszę program naprawczy wprowadzić Czyli starym zwyczajem odpowiadam na pytania a macham i pozdrawiam zbiorowo
Zanim odpowiem na pytania skladam raport: posadziłam 3 róże (astrid grafin - Robaczkową , J.W Goethe, Ascot). Red Leonardo mi nigdzie nie konweniuje, muszę go dalej poprzymierzać. Burgundy ice jest zbyt piekna aby jej nie wyeksponować na pierwszym planie i najbardziej by mi pasowala pod miskantami morning ligt...ale ta rabata nie jest przewidziana na róże... Myśle zatem dalej.
William Sh. został dzisiaj przesadzony, gdyż zbyt mocno go przypalało słońce i cierpiał, wkopałam go w lekkim cieniu stożka wielkoluda. Kupiłam 10 ostrozek... Kilka dni temu 5.... Prawie wszystko posadzone.... Tylko kombinuje na ktorą rabatę różną wkopac rozowe ostrózki. Dzisiaj przesadzalam szalwię purpurową i hosty bo mi nie konweniowały.....a najbardziej wnerwiają mnie żółte trytomy...wszędzie wyłaża Podobno mi wygniły zima..... ale największy zgrzyt mam przy mojej świeżej rabacie różowo-pórpurowej.., wylazly wielkie żółte lilie... Ktore rok temu wyżarły ślimaki i zapomniałam je przesadzić....

Mirka napisał(a)
Marzena ja po poradę.Wysadziłam w tym tygodniu swoje sadzonki bukszpanów będę hodować na kulki kiedy je przyciąć?Jak znajdziesz chwilkę to fotki u mnie na ostatniej str.Dzięki

Zapowiadaja teraz upaly i palace slonce więc nie ryzykuj ciecia, moje brzydko wygladaja po cięciu w skwarze. Odczekaj aż sie zaaklimatyzują i jeśli dasz radę to ciachnij je przy sprzyjajacej pogodzie. Teraz pilnuj podlewania, o maly wlos mój wielkolud - stozek bukszpanowy padłby w upaly, ledwo go uratowałam...

Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?

Niestey nie ja czytam wątek na innym forum, zdjecia juz oglądałam a teraz czytam o tym skąd milość do róż sie wzięła

Rench napisał(a)
Tez czekam na foty
A widziałaś różyczkę Falstaff ?
Jest niesamowita, Viva przywiozła dla Ewy na spotkanie u Ani

Rench. Falstaff i Prince jest na mojej liscie chciejstw. Na razie mysle jeszcze o posrednim kolorze różu - Leonardo i Pomponella, Prince Alexandra of Kent, Heatcliff... Zatem Renatko jestem ugotowana na amen....

Fotki beda w sobote
Madzenka 00:22, 27 cze 2014

Nicole i Jagoda wielkie dzieki za porady, w weekend porezerwujemy bilety. Takie wcześniejsze rezerwacje są niezbędne w każdej pieknej stolicy.
Na szczęście mamy apartament w centrum Rzymu, będziemy chodzić pieszką tylko nad morze pojedziemy kolejką.
Lipiec to nie jest szczyt sezonu, we wrześniu i pażdzerniku ceny są astronomiczne, teraz jest znośniej. I obłożenie na booking.com zaledwie 50% .
W upały będziemy sobie robić popoludniową sjestę a wieczorem szwędać się po centrum i chłodzić przzy fontannach. Ah ale do tego czasu chyba zejdę z powodu nadmiaru obowiązków w pracy....
Madzenka 00:24, 27 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Już czwarty wątek nadrabiam czytaniem. Toć syna przeganiam od kompa, że północ, a on się śmieje, że mama dalej siedzi. A ja nie nadążam z pracą, ogrodem, czytaniem, sprzątaniem w domu... A tu ciągle stron przybywa. Chyba zacznę czytać pismo obrazkowe

Witaj
Oglądaj tylko pismo obrazkowe i bądż na bieżaco Przygarniemy Cię do naszej klubokawiarni. Z gory proszę o wybaczenie bo nawet nie jestem w stanie odwiedzić moich ulubionych wątków przyjaciół forumowych.
alinak 00:41, 27 cze 2014

Marzena nie spinaj ..przyjaciele ogrodowi poczekają na zimę ..wtedy ci klubokawiarnię zapełnimy na full. teraz czas na leżaczkach posiedzieć i w polskę trochę ruszyć , bo w końcu wakacje ...
raport jak przeczytałam , to boje się co na wiosnę znowu wykombinujesz . bo że będzie nowa rewolta to pewne ...
ale przypomniałam sobie jak pisałaś początkiem maja że wszystko zrobione i teraz tylko leżenie .....hahahahah
też kiedyś próbowałam leżeć cały miesiąc lipiec i wiesz co ....udawało się .
teraz jednak chyba za późno walczyć z nałogiem ...