Bumblebee, chyba mnie skusilas na dolce vita! dziekuje bardzo.
Ale nie na front, tylko na tyl. podobuje mi sie tez to, ze ona niska jest.
Widze, ze masz tez jezyczke pomaranczowa. tez mam ja na liscie, na razie w ogrodzie inna, zolta, ale tez ja b lubie
Aniu postaram się zebrać nasionka z tego wilca.
A na deszczyk też czekam.Poplon posiany i nowa trawka w jednym miejscu, a tu susza
Na hamaczek też nie ma czasu, choć pogoda zachęca do przebywania na dworze...
Taka dziś cudna pogoda była a ja mogłam jedynie przelot przez ogród zrobić,bo praca,praca,praca...
Ale mam kilka dzisiejszych fotek już jakby w jesiennym słoneczku
Masz rację, Elu, młode rośliny jak dzieci, wymagają szczególnej troski, podlewania, okrywania, a po jakimś czasie muszą dawać sobie radę same. Pozbywam się roślin, które niezależnie od wieku każą koło siebie skakać. Wyjątek robię tylko dla ogrodowej hortensji, która nieustannie każe się podlewać, ale tak ładnie kwitnie, że żal mi się z nią rozstać.
Jeszcze chciałam bo ktoś pytal. Tak to kalina japońska Kilimandżaro. Przebarwia się jeszcze kwitnie.
W przyszłym roku wysadzę na stałe miejsce. Dosyć ładnie rośnie.jeszcze fotka.
Grek to trzmielina oskrzydlona. Ta akurat z pobliskiego parku ale moja jak nie będzie mrozu i silnego wiatru to doczekam się pięknych liści.
Jeszcze chciałam dodac, że natrzmielinie w zimie utrzymują się czerwone owoce. Zjadają je ptaki albo opadają. Mam pod krzakami mnóstwo małych ok 15 cm młodych trzmielina wiosna posadzę do doniczek.
Trzmielina aby ładnie się przebarwiała koniecznie musi rosnąć w słońcu.
U mnie obok trzmieliny rośnie dereń siberica variagata który też się bardzo ładnie przebarwia już łodygi i liście czerwienią.
Elu, witaj!
Cały ogród pięknie wygląda.
Masz mnóstwo pięknych traw.Ile ty ich masz ??
I te hortensje, wielkie , prześliczne.
Moje jeszcze nie są takie duże.Ale i tak już cieszą