Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 11:17, 15 lip 2018

Do góry
budleje, jedne z moich ulubionych

nowe jeżowki

Kwiaty we włosach 11:10, 15 lip 2018

Do góry
Sylwia byliśmy na koncercie w Chorzowie, jeszcze we wtorek mieliśmy po drodze zajrzeć do Krakowa, ale późno skończył się koncert, jak wracaliśmy było oberwanie chmury i spieszyliśmy się do domu.

Siostra my akurat w tą ulewę wracaliśmy z Konina u nas chyba tego nie było, rośliny w dobrej kondycji i nie było tyle wody, tzn. nas to ominęło.
Posadziłam tą dużą trawę od Ciebie, potem zrobię fotkę, żurawki jeszcze w donicach.
Napatrzyłam się u Ciebie i wczoraj kupiłam clematis Błękitny Anioł, ma pąki.Krakowiak ma kilka pąków.Byliśmy w Kraśnicy.

zawilce już kwitną

odętka uwielbiana przez owady

Moja bajka 11:05, 15 lip 2018

Do góry
Taka cudna fioletowa roślina w tych trawach. Czy to krwawnica, czy chwast?
Połączenie dwóch pasji: ogrodnika i biegacza

Biegłam z tym w ręce. Miny ludzi, których mijałam bezcenne.

Już posadzone.
Salvia - szałwia 11:01, 15 lip 2018

Do góry
Elka50 napisał(a)

Witam,
Kupiłam dzisiaj taką piękność bez nazwy. Powiedziałabym, że to szałwia gdyby nie te liście. Może ktoś pomoże mi rozpoznać co to za bylina ? Byłabym bardzo wdzięczna.
Elka

Salvia farinacea - szałwia omączona - jednoroczna
Ptasi gaj 10:57, 15 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Trawy od tyłu

Ślicznie na tej ścieżce. Zieleń u Ciebie jakby w cale nie było suszy.
Ogród kwiatowy 10:44, 15 lip 2018

Do góry
Leilani w porównaniu z Glowing Dream
Ogrod stewardessy 10:38, 15 lip 2018

Do góry
Różyczki przesadzone w maju trochę ucierpiały na skutek suszy i upałów. Ale już się pozbieraly a niektóre nawet zakwitly.

Zastanawiam się czy między nimi nie posadzić jeszcze lawendy albo szałwi.

Zakwitly już hibiskusy. Ten różowy:

...i fioletowy na pniu:

Niestety kulminacyjny moment ich kwitnienia przypadnie na okres mojego urlopu.

Mini Kubusiowo 10:35, 15 lip 2018

Do góry
Mini Kubusiowo 10:32, 15 lip 2018

Do góry
trochę żelastwa przytargałam.... zdjęcia straszne bo leje niemiłosiernie...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:26, 15 lip 2018

Do góry
Witam
Od jakiegoś czasu przeglądam forum w poszukiwaniu inspiracji, większością ogrodów jestem zachwycona, jednak mam problem z zaaranżowaniem swojej rabaty, stąd moja prośba o pomoc w doborze roślin i ich usytuowaniu na poniższej rabacie. Dodam, że jestem początkującą ogrodniczką Do tej pory zakupiłam 2 Rh białe madame masson, 2 Rh czerwone wilgens ruby (ich docelowa wysokość z dołączonej etykiety to 1m), 2 pierisy japońskie katsura, 1 azalia japońska kermesina alba (prezent, wsadzona na szybko) i 10 szt. wrzosów, poza tym mam zamówione 4 szt. sosny varella i tu już mi zabrakło pomysłu co jeszcze posadzić, myślałam o większej ilości wrzosów, rozplenicach japońskich, kolumnowych jałowcach i może jakiś innych karłowych iglakach ale nie jestem pewna czy to by się razem zgrało. Na rabacie, w lewym górnym rogu, znajduje się "dekiel" od studni na deszczówkę i również nie mam za bardzo pomysłu czym by go można zasłonić. No i co pod płot, dodam że sąsiad za tą matą z trzciny ma posadzone tuje i gdy osiągną odpowiednią wysokość zamierza ją ściągnąć więc wydaje mi bezsensu żebym ja również sadziła po swojej stronie rząd iglaków ale co innego w takim razie? Myślałam o laurowiśni ale z tego co czytałam na forum to dość ryzykowne. Z istotnych informacji dodam jeszcze, że rabata znajduje się za domem - starona północna, słońce jest większość dnia tylko wzdłuż przedniego obrzeża, poza tym półcień. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i na tym etapie jestem jeszcze wstanie zmienić koncepcję
Sichtungsgarten Weihenstephan 10:03, 15 lip 2018

Do góry

pomidory w skrzynkach na kwiaty

tu pnie sie groszek

czarnulki
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:56, 15 lip 2018

Do góry
oprocz talerzy byly jeszcze nalesniki

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:30, 15 lip 2018

Do góry
Dla Ani /Anabuko/ tak wyglądają kępy moich traw Ml do wykopania [

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:27, 15 lip 2018

Do góry
Tak wygląda wjazd do nas ha ha ale za to nowe rury i zabiorą mi 2 słupy elektryczne
Ogród z łezką II 09:19, 15 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
I jedyne zdjęcie z wczoraj

Fajnie was babeczki widzieć.
Zarys ogrodu 08:48, 15 lip 2018

Do góry
Zrozumiałam zamysł z tymi panelami i bluszczem, pomyslałam o cisach kolumnowych bo w spisie roślin pożądanych były same byliny, poza bukszoanow nic zimozielonego. Kolumnowe cisy są niczym rzeźby w nowoczesnym ogrodzie, a w ogrodach angielskich łączone z bylinami. Można tez dać wiście umbry zamiast tych cisów na tle paneli.
Cisy wcale nie są niziutkie

Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:22, 15 lip 2018

Do góry
Coś mi się dzieje z Głogiem pośrednim Paul Scarlet.

zaatakowane liście.
Czym go zabezpieczyć lub zatrzymać niszczenie?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:14, 15 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Chciałam w piątek po pracy troszkę poprzycinać rośliny, ale zaczęło padać. Tęcza nawet się pojawiła.

Też widzialam tę teczę Piękna bo podwójna! A ten kadr z domkiem w deszczu - obłędny. Nawet srebrny świerk na którego już mam jakieś psychiczne uczulenie, wcale mi tu nie przeszkadza
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:11, 15 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Sadzona na wiosnę trawa hakonechloa 'Nilolas' ładnie nabrała masy.

Ten kącik szczególnie u ciebie uwielbiam Po waszych fotkach z Wojsławic też kupiłam zieloną hakone
Mam nadzieję, że nadal nie masz ćmy... U mnie szarogęsi się bardzo ale walczę!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:09, 15 lip 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Urzekły mnie Anitko twoje kadry z Norwegii... Ogladam już któryś raz, te powyżej szczególnie zapadły mi w pamięć. Ale tam dziko i pięknie!

A tym zdjęciem rozczuliłaś mnie szczególnie Faktycznie dwa w jednym Muszę swoje stare taczki przemalować na tak energetyczny kolor A wejść do takiego sklepu to kolejne marzenie, raj dla drutomaniaczek

Anitka napisał(a)
A to dla Iwonki z Wzgórza chaosu - połączenie jej dwóch pasji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies