Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 16:06, 11 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
10 września

Hello Elu
To jest trzmielina ostrolistna?
A bedzie cała czerwona?
Kwiaty we włosach 16:02, 11 wrz 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Greg ten kłos to taka ciemna trawa, nie było nazwy, ciężko zimuje. Mam ją w donicy, może uda się mi ją przechować.
Pokażę fotkę jak wygląda w całości. Kupiłam ją w szkółce w czerwcu br.
Teraz też zaopatruję się w trawy.Będziemy się wzajemnie posiłkować co?

Oczywiście , ze będziemy
Ale robisz fantastyczne ujęcia roslin
Pszczelarnia 15:46, 11 wrz 2018

Do góry

Jesienne

Obrazki przepiękne, uwielbiam kurtyny brzozowe sama mam takie i już liście lecą. Daj się napatrzeć tej dalii - te farfocelki - uwielbiam

Pszczelarnia 15:43, 11 wrz 2018

Do góry

I taką ma Jasia jak mi się wydaje musiałaby sama potwierdzić. Widziałam w niedzielę, zwróciłam na nią uwagę bo prześliczna te pręciki ni znała nazwy przywiozła gdzieś ze świata.

Cydru nie kręcę, trochę grzebię w ogrodzie bo pogoda przepiękna w sam raz na odpoczynek uwielbiam takie lato babcine hehe jedynie susza u mnie przeokropna bo wszystkie prognozy od 2 tygodni z deszczem mnie omijają.
Tak więc wylewam zasoby wody wszelkie i powolutku działam.

pozdrawiam
W samym słońcu 15:42, 11 wrz 2018

Do góry
Coz to za trawka, która mi się na podwórku próbuje zagościć?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:22, 11 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wyciągnięta z cienia hortka Silver Dollar postanowiła odwdzięczyć się kwiatkiem a powojnik wyprodukował jeszcze kilka kwiatków

Do powojnikow mam słabość . Sliczny jest .Moje w tym roku w sierpniu zastrajkowaly nie kwitną chyba za gorąco im było.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:16, 11 wrz 2018

Do góry
I zakoncze widokiem na dluga

Tam rosnie calkiem sporo roz

eisvogel, koko loco (uwielbiam) cinco de mayo, hot chocolate, purple eden, minerwa, dieter muller, old port, rhapsody in blue, palais royal, ktora ma sie piac po plocie, artemis. W miejsce starej szopy chce jeszcze blue for you, eyes for you, lavender ice, lavender flower, edith holden. Chcialabym jeszcze iris webb, ale na razie nie do kupienia. Myslalam o soul/munsted wood (bo corka bardzo chce), ale na przykladzie dalii w purpurach i bordo nie wiem, czy ten kolor w ogole pasuje.
chociaz byc moze, przy murze za szopa, czyli blizej domu rosnie malenki jeszcze souvenir du Docteur Jamain.
Mam tez planach trio: lady of shallot, jude the obcure (mialam, ale sie nie przyjal) i summer song (sa wysokie, jako przerywnik na dlugiej rabacie miedzy warzywnikiem.
I mam nadzieje, ze sie razem wpasuja kolorystycznie.

Droga do spełnienia 14:58, 11 wrz 2018

Do góry
Tak ? Jakoś to widzę inaczej

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:57, 11 wrz 2018

Do góry
A teraz druga strona czesci uzytkowej. Po lewej maliny i drzewka owocowe (czeka mnie tutaj sporo przesadzania zima, i przelotowy widok przez foliak na przepiekny chrzan pod plotem. za foliakiem sa dwa pojemniki na kompost.[img

Tu jeszcze widok na ostatnia rabate od strony patia przy plocie. Drzwi sa do ogrodu sasiada (w ramach pomocy sasiedzkiej, my karmimy im kury i kota, jak sa na wakacjach, oni podlewaja mi rosliny pod folia)
W z wiazku z furtka czeresnia zostanie przesadzona pod plot i prowadzona na plasko. Na miejsce zywokostu pojdzie mutabilis, beda jej towarzyszyc szalwie i sedum, ktore juz tam rosna, oraz tabuny wszelakiej miety (mam jablkowa, zwykla, czekoladowa, i jakas jeszcze) I resztki lawendowe.

A to dwie migawki z kolejnej rabaty, blizej patio, tam rosna ziola (szalwie lekarskie,mieta, bazylie, majeranki, curry, oraz moje ulubione dalie honki i sedum) i jakies male trawki.
I roza, wiosenna lady of shallot. Ale zamiast niej bedzie lady emma hamilton, chandos beauty, pastella i kusi mnie roza, ktora zaproponowala Bumblebee, czyli dolce vita. I moze przy plocie pnaca zefiryna, tak dla kontrastu dla pomaranczu i powtorzen z mutabilis
Ogród w mieście-ogrodzie 14:54, 11 wrz 2018

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 14:53, 11 wrz 2018

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 14:50, 11 wrz 2018

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 14:49, 11 wrz 2018

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 14:47, 11 wrz 2018

Do góry
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:37, 11 wrz 2018

Do góry
Makadamio, dzieki pomiarom uswiadomilam sobie cos: czesc uzytkowa wynosi u mnie ok polowy ogrodu, ha ha. Tzn nie wiem, czy powinnam sie smiac

Ale tyl wyglada mniej wiecej tak:

tam jest drugie patio. Powody sa dwa: nic nie chce tam rosnac, probowalam 3 lata!, bo kalina sasiada wypija calutka wode. A czego nie wypije, przeleci i tak, bo sasiad ma znacznie nizej Musze przyznac jedno, odkad tu mieszkamy dzieki podlewaniu tamtego kawalka kalina ostro wybujala A dwa: to jedyne miejsce gdzie pozna jesienia/zima i wczesna wiosna jest slonce Po prawej widok na warzywka z ziolami i kwiatami dla urozmaicenia Tam sa dwie rabaty
w skrzyni ma rosnac figa, na razie rosnie w mniejszej donicy, a duza czeka na remont i jakies stale miejsce w tamtejszej okolicy. po drugiej stronie patia sa dwie rabaty, tez slabe, jesli chodzi o ziemie i utrzymanie wody (ucieka wszystko do sasiada) Wykopalismy stamtad z tone gruzu, i o dziwo ziemia to nie jest typowa glina obecna w wiekszosci ogrodu, tylko znacznie b luzna, i pieknie rosna tam ziola, jak sie okazuje. Warzywa nie dawaly rady. Przy plocie rosly maliny, ale ida w inne miejsce, bo praktycznie uschly mimo podlewania tego upalnego lata. na ich miejsce przesadze czeresnie, ktora bedzie rozpieta na plocie na plasko.
Zakręcony ogród 14:21, 11 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ale pomysłowe cudo tak przy ścieżce widok z zakrętem . Fajna deska ja mam ostatnio na punkcie desek w ogrodzie świra chciałabym mieć wszędzie takie ścieżki i tarasy. Kiedy Ci tak wszystko poroslo ?

tarasik pomysł Asi Makadamii, uwielbiam go . Niestety nie mam tyle miejsca na zakątki wypoczynkowe jak u Ciebie więc będę dopieszczać to jedno
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:20, 11 wrz 2018

Do góry
z drugiej strony wyglada to tak:
Ogromny rabarbar, zastany juz w ogrodzie, wlasciwie jedyna roslina, ktora byla i sie ostala.
po lewej ledno widac mahonie, bodajze charity.

W tych duzych donicach mam: w jednej fatsia japonica, hodowana od malenkiego ogryzka, pojdzie raczej do ziemi, ale nie wiem, gdzie. Jeszcze.
W drugiej rosna kwasoluby, ktore pojda do jednej ze skrzyn przy murze (skrzynie czekaja na odrestaurowanie i pomalowanie, ale najpierw bedzie wyrownywanie terenu kamyczki.

Za bajzel przepraszam, mam remont (w domu), pozniej usune czesc zdjec. Niestety elewacja budynku troche poczeka na update.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:16, 11 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Przed

i po

Ide Kube usypiać

E to widzę,że tutaj grubsze zakupy prze Pani . Świecznica nie taka malutka, trzcinniki też super. Powodzenia Kasiu w grzebaniu w ziemi
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:13, 11 wrz 2018

Do góry
Przed

i po

Ide Kube usypiać
Zakręcony ogród 14:11, 11 wrz 2018

Do góry
Ale pomysłowe cudo tak przy ścieżce widok z zakrętem . Fajna deska ja mam ostatnio na punkcie desek w ogrodzie świra chciałabym mieć wszędzie takie ścieżki i tarasy. Kiedy Ci tak wszystko poroslo ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies