Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Piotr_"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:35, 22 sty 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Też oczekuję wiosny i tych barw wiosennych a u cb jak zawsze kolorowo

Pytałaś się Mariusza o różówie kwiatuszki co to to jest Lychnis flos-cuculi 'Nana' - Firletka poszarpana bardzo wdzięczna roślina rosną u mnie przy oczku pozwolę sobie foto dać

Piękna, sama w sobie i ten róż, jak byś chciał jedno ziarenko zasiać u mnie, to dobrze wyceluj
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 22 sty 2015

Do góry
A ty jak zawsze skoczna i szalona kobieta podziwiam cały ogród i za wielkie <3 serce do tej pasji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:10, 22 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Widok cudny kocham te czarne trawki za akcent jaki przynoszą do ogrodu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:06, 22 sty 2015

Do góry
Ale szalejesz i gdzie posadzisz jukę...?
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:46, 22 sty 2015

Do góry
Teraz na polu +2 i szaro ponuro mgła oby do wiosny
Ogród na Opak 16:19, 22 sty 2015

Do góry
Witaj odp. na pytanie u mnie.
co do twojego szkicu to tak czy nie chcesz tam na skarpie zrobić alpinarium ciekawe są można by tam juki wykorzystać wtedy, a koło chodzika dać coś innego typu ale aby to nawiązywało w całość.

coś takiego
Przyjazny ogród 13:01, 22 sty 2015

Do góry
Mariusz Firletka poszarpana mam przy oczku
znalazłem foto coś z piwonii u mnie dałem ale nie ma dużo
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:58, 22 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piotrek, u mnie z siewu, ale mam chrapkę na szczepione, wstaw foty jak masz, chętnie podpatrzę.

Znalazłem tylko tej foty ona jest szczepiona ale jest mała bo rok temu po zimie z 50cm krzaka zrobił się 20cm połamało mi ją ale odrosła

horcia napisał(a)
Witaj Piotr. Jestem w trakcie planowania i zmian w ogrodzie. Mam rośliny ze starych nasadzeń na które nie mam pomysłu np. juki które na ogrodowisku są rzadko polecane. Jednak u Ciebie pięknie wyglądają. Czy możesz polecić mi rośliny z którymi juki ładnie się komponują i podkreślają ich urodę?

To tak juka to cięż model do ogrodu le można ją połączyć np: w ogrodach skalnych czyli w skalniakach gdzie wygląda ciekawie, albo zrobić rabatę z jukkami tak jak ja mam zrobione (foto niżej), albo wmieszać je w rabaty z trawami ozdobnymi... trzeba próbować ja np mam we wrzosowisku wsadzoną.

Rabata z jukami

I z trawami

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 22 sty 2015

Do góry
ciekawe zmiany u cb podziwiam
Przyjazny ogród 11:58, 22 sty 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Agania to Lychnis flos-cuculi 'Nana' - Firletka poszarpana

Piotrek, bez 'Nana', bo to uprawna odmiana niska, która zazwyczaj jest brzydka, parszywie rośnie, albo ja nie potrafię jej uprawiać.
Firletka poszarpana często rośnie na naszych naturalnych łąkach - bez nana - jest to gatunek i jest piękna.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:09, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ania zawsze trzeźwo myśląca, realistka nasza szalona , -jak jej nie kochać?!

Wooow.. wyznanie miłosne Miłość odwzajemniona, wiec będzie Hapy End

Piotr_ napisał(a)
Ale masz cudne trawy podziwiam i macham i lecę dalej

Było miłośnie, będzie dowcipnie.... czyli odpowiem jak w dowcipie.. "Leć synku leć , tylko nisko być se krzywdy nie zrobił" rzekła Babcia do wnuka pilota

Kosolka - bo siedzi jedno na drugim.... i trawy zarosną hortki. I jak korzonki się splączą, to sam diabeł tego nie rozdzieli. Ale trzeba trzymać ręke na pulsie i w porę przesadzić.

Makkasiu, Jola lojalna, Iwona, Krys, Kacha - wzajemnie składam życzenia....... dobry dowcip.. ja babcia...... ha, ha, ha, ha... do czego to doszło..... Babciom jestem!!!!! Szok!!!!

siakowa napisał(a)
Ania wycalowalam Cie juz u mnie ale jeszze tu Ci cmoka dam :*

Gosia... teraz Ty.... . może to dziś Walentynki a nie dzień Babci????

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:29, 21 sty 2015

Do góry
brak mi tych kolorów wiosny.....
dziś mgła i deszcz
Sosna pinia – Pinus pinea 13:07, 21 sty 2015

Do góry
Ciekawa odmiana sosny choć podobno nie nadaje siew Polskie klimaty ale ja spróbowałem 5 lat temu wysiać tą sosnę z nasion, nasiona podobne do pistacji.
Nasiona skiełkował po 2 tygodniach i zaczęły wzrost pierwszy rok zimowałem w pomieszczeniu na drugi rok miejsce stałe w ogrodzie dostały.
W zimie przemarzają trochę ale na wiosnę się regenerują szybko, i dają radę u nas w zimie, podobno czym starszy krzak tym lepiej znosi zimę.
W literaturze piszą że po 6-10 latach doczekać można się szyszek które dojrzewają 2-3 lata na roślinie.
Moje rosną w słonecznym miejscu na piaszczystej glebie i to im służy, na wiosnę podsypuję nawozem, w tej chwili mają ok 80cm wys.

Przyjazny ogród 12:31, 21 sty 2015

Do góry
o jak ci piwonie wyszły, drzewiaste są cudne mam 2 bordo i róż jasny
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:44, 21 sty 2015

Do góry
U cb jak zawsze kolorowo i tu nigdy człowiek się nie nudzi oglądaniem
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:36, 21 sty 2015

Do góry
Też oczekuję wiosny i tych barw wiosennych a u cb jak zawsze kolorowo

Pytałaś się Mariusza o różówie kwiatuszki co to to jest Lychnis flos-cuculi 'Nana' - Firletka poszarpana bardzo wdzięczna roślina rosną u mnie przy oczku pozwolę sobie foto dać

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:34, 21 sty 2015

Do góry
Ale masz cudne trawy podziwiam i macham i lecę dalej
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:25, 21 sty 2015

Do góry
A na dziś odkopałem azalie mam ich ok 30 krzaków i kilkanaście odmian wiec zapraszam do zwiedzania

a i jeszcze coś z innej bajki moja ulubienica co do mnie sama przywędrowała do ogrodu Lychnis flos-cuculi 'Nana' i została u mnie
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:21, 20 sty 2015

Do góry
Mala_Mi dobrze powiedziane ze do mnie, trochę tego mam jeszcze wszystkiego nie pokazałem,
dla cb bez południa
Przyjazny ogród 22:59, 20 sty 2015

Do góry
Dzięki za uznanie dla mojego ogrodu i tak cie podziwiam za wiedzę roślinach wiec dedykuję ci kilka fotek u mnie w wątku zapraszam... Żwirowy ogród na skarpach na 48str.

Często podziwiam twój wątek i te fotki ale nie piszę bo brak czasu ale to nadrobię
mam kilka azali w tym pontyjską

Agania to Lychnis flos-cuculi 'Nana' - Firletka poszarpana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies