Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:25, 17 sie 2018

Do góry
W delikatnym różu

Ogród w dolinie 14:23, 17 sie 2018

Do góry
Wrzucam poglądowe zdjęcie wysadzonych nareszcie z donic choin, zdjęcie robocze. Najważniejsze, że nie stoją w doniczkach, miałam wizję, że padną jak wyjedziemy na urlop. Teraz pograbić, zasypać korą i podlewać. Ostatnia dostała na razie aliena, nie wiem czy przeżyje, robaki zjadły jej korzenie. Trzech zabrakło, trzeba dokupić.

To raczej koniec sadzenia w tym roku. Trzeba ogarniać inne sprawy.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:19, 17 sie 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Biała rutewka pieknie Ci się rozrosła czy jest ich tam więcej niz jedna?Świetnie wygląda z zawilcami.
Ja już dawno zauważyłam, że rutewka świetnie komponuje się ze wszystkimi kwiatkami. Jednak uważam, że najlepsze połączenie jest z liliami. Tam jest jedna rutewka i wcale się nie rozrosła. Ma tylko dwa pędy jak w ubiegłym roku. Wygląda, że jest jej sporo, bo wiatr ją pochylił w prawą stronę i ona tak sobie leży na roślinach. W tej chwili ma już tylko pojedyncze kwiatki, ale i tak długo kwitła.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:11, 17 sie 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Twój ogród, lubie oglądać zdjęcia okiem innego ogrodnika bo zawsze coś innego pokazuje. Również mi się podoba pomysł z kwiatkami pod ławką A zawilce cudne, moje w różnych miejscach posadzone i podlewam i nie kwitną. Pozdrawiam
Bardzo mnie to cieszy jak innym też podoba się mój ogródek, w końcu ciągle się staram go upiększać. Zawsze zastanawiam się, czy moje zmiany pójdą na plus, czy minus ale chyba w dobrym kierunku idę skoro się podoba.
Ta ławka jest bardzo ciężka, kiedyś była pod nią trawa, ale jak sama kosiłam to nie miał kto ze mną przenieść ławki. Pod nią zawsze było niedokoszone. I wtedy wymyśliłam te rojniki. Nie podleję nie uschną, przeleję i też dają radę.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:05, 17 sie 2018

Do góry
Witam.
Prawdopodobnie zniknął Mój post ,więc ponawiam pytanie

Co To za chwasty i czym je wyprosić z trawnika ?
Ten z żółtymi kwiatkami i ten z czerwonymi łodygami ,
Jest ich coraz więcej ,pewnie sąsiadujące pola podarowują Nam prezent
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:00, 17 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Twoj ogrod Dortotko zawsze ladnie wygląda.
Ale fakt Ewa pokazali go inaczej.Ale fajnie,że moc zobaczyć ogród innym okiem.
Dekoracje sa przepiękne
Dziękuję Aniu za miłe słowa i za nasionka.
Dla Ciebie kolejna porcja zdjęć.

Ogródek Iwony II 13:56, 17 sie 2018

Do góry
Beatkowo napisał(a)
Iwonko piękny masz ogród . W Pęchcinie byłam drugi raz.Choć taka pogoda trafiła się pierwszy raz .Jako jedyna nie miałam parasola oj zmokłam ,zmokłam ciut .Mało osób znam ale poznać można dzięki takim spotkaniom. Jednak moja sąsiadka była tak miła i mnie zabrała na spotkanie Babopielka -Bożenka i Małgocha1960 czyli Gosia .Oczywiście bez zakupów się nie obeszło i nowości przybyło w ogródku.Jako mało znana osoba postanowiłam założyć wątek z moimi wiejskimi kwiatuszkami.Kolorowo mam ale zmian jeszcze dużo przede mną oj dużo.

Beatko, dziękuję. Cieszę się, że zdecydowałaś się być w Pęchcinie. Piękny jest tam ogród. Ja swojego Zbyszka wyciągnęłam. Na pytanie, czy mu się podobało, odpowiedział "nie powiem ci", co w tłumaczeniu na nasze znaczy: Bardzo Ot, faceci
Szkoda, ze padało, bo każdy skupiony był na mokrych nogach, pierwszy raz w deszczu ogród oglądałam, muszę przyznać ma swoisty urok taki mokry ogród
Beatko, nie spiesz się z przeróbkami. Najpierw poczytaj, pochodź po watkach, zobacz, co ci w duszy gra. Wiesz, ja swój styl ogrodu odkryłam po dwóch trzech latach bycia tutaj I to też za sprawą i wsparciem dziewczyn. Posadziłam na początku 12 czerwonych róż Montana przy tarasie. Biły po oczach czerwienią, a czerwony był tu niemodnym kolorem. Do tego stopnia w to uwierzyłam, że chciałam te róże wykopywać, wywalać. Dziewczyny mnie powstrzymały. twierdziły, ze to wizytówka mojego ogrodu. Uwierzyłam im. I dziś się cieszę, ze mnie powstrzymały. Lubię tę moją ognistą rabatę.
A propo: zaczynają z opóźnieniem drugie tłoczenie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:55, 17 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
ogród widziany poprzez inny aparat wygląda inaczej.
Obydwa, i ten widziany aparatem Dorotki i ten widziany aparatem Ewy zachwycają
Pozdrawiam obie Panie
Dziękuję Obie mamy takie same aparaty, aż pomylić się łatwo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:48, 17 sie 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Sliczna ta róża.. i otoczenie jakie jej zrobiłaś mnie zachwyciło. I proszę.. zbierz i dla mnie nasiona tych czerwonych cynii, choć nie wiem dlaczego, ale w tym roku mi nie wzeszły. Sieję je podobnie jak Ty
Za miłe słowa dziękuję. Postaram się zebrać nasionka z cynii, tylko muszą dojrzeć. Sporo ścięłam do bukietu. Mam też dla Ciebie nasionka białego orlika. Ja wysiewam wczesną wiosną połowę nasion, a w razie przymrozków sieję drugi raz.

Liliowo i kolorowo:) 13:48, 17 sie 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Dalie mam tylko dwie, moze myslisz o astrach? Dalie kupiłam dla koloru, kiedys mialam ich z 50 ale pracy z nimi duzo wiec rozdałam

Danusiu!

znasz nazwę tej ciemnej kulistej dalii.

W ubiegłym roku kupiłam ją jako Downharm Royal, coś mi nie pasuje do jej wyglądu.

W tym kupiłam drugą o tej nazwie do porównania, ale nie wiem gdzie posadziłam i co wyrosło.
Może przy wykopywaniu znajdę.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:40, 17 sie 2018

Do góry
Donia72 napisał(a)
U Dorotki dekoracje cudneFajnie tak zobaczyć ogród z innej perspektywy...jak ktoś inny robi fotki. U mnie też moje siostry porobiły zdjęcia i całkiem inaczej on wyglądał.
Pozdrawiam
Zawsze inny fotograf widzi z innej perspektywy, Ewa wyobrażała sobie mój ogródek zupełnie inaczej. Ot magia fotografii
Pozdrawiam

Wśród brzóz i dębów 13:40, 17 sie 2018

Do góry
Grażynko, może żółty kolor dla robali najsmaczniejszy.

Basiu, dzięki za odwiedziny i miłe słowa.

Danusiu, nie mam pojęcia co to za hortensja. Nie za bardzo je odróżniam. No, może bukietową od ogrodowej, ale w odmianach nie jestem biegła. Też pozdrawiam.

Aniu,

Dziś trochę czerwieni.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:34, 17 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie Dorotko i masa koloru jeszcze Tak sobie myślę, że u Ciebie chyba sroki nie rezydują bo byś ani jednego ptaszka w dekoracjach nie miała U mnie jednego tak wywlokły, że nie odnalazłam
Rzeczywiście srok u mnie nie ma, może i dobrze bo jak u Ciebie tak psocą to raczej ich nie chcę.

Moja Garden of roses kwitnie pięknie, dziś oberwałam 70 przekwitłych kwiatostanów i nadal ma dużo kwiatków.

Lawendowy zawrót głowy 13:26, 17 sie 2018

Do góry
Bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam zbiorowo tych którzy pisza i tych ktorzy zaglądaja i nie maja czasu pisac, Czasu u mnie jak u wszystkich mało na pisanie a fot nie robiłam wieki na ogrodzie , musze przyznac ze nawet zapominam nazw roslin . Jednak nie da sie zapomniec ludzi i cieszy mnie bardzo ze tutaj przyjaznie zawiera sie na wieki , buziaki mocne udanej koncówki lata Wam zycze,

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:24, 17 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, dziękuję bardzo za gościnę Cieszę się bardzo, że mogłam poznać Ciebie (uroczą i przemiła osóbkę) oraz nacieszyć oczy Twoim ogrodem
Rogaliki były przepyszne
Na pamiątkę zostawiam kilka zdjęć. Nie mam zdolności fotograficznych, więc do Twoich zdjęć mi daleko, ale może coś Ci się spodoba

Ogród Dorotki kipi kolorowymi kwiatkami i zaskakuje ciekawymi dekoracjami. Zapraszam wszystkich do oglądania ogrodu moim okiem

Bardzo mi miło było poznać Was w realu, Czułam niedosyt rozmów. Jak pojechaliście zorientowałam się, że nie porozmawiałam z Krzysiem o jego pasji cięcia krzewów, może podpowiedział by mi coś, dał jakieś wskazówki. Myślę, że przy Waszej kolejnej wizycie nadrobimy to. Do następnego zobaczenia, bo czytam, że do Sandomierza na pewno kiedyś wrócicie.

Moi przemili goście

Ogrodowe szaleństwo ... 12:20, 17 sie 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Elu
Suszac wlosy o poranku przegladalam nowy 'moj piekny ogrod' i 'kocham ogrod'
Zobacz cos takiego trafilam:

I zblizenie:

Dziękuję. Zoju u mnie na początku zrobiły korytarz właśnie w sąsiedztwie czosnek o krzewy czarnego bzuhałasujące odstraszacze były, pułapki były, aksamitki pod dostatkiem, korony cesarski będę kupować...., pomysły kończą się
Ogródek Iwony II 12:05, 17 sie 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
To ja będę czekać na zdjęcia zakupów, bo znając Was dziewczyny nie wrócicie z pustymi rękoma

Agatko, kupiłam hakone zieloną, dokładnie hakonechloa macra "Greenhils" i Miskanta Variegata

Aronię - Owoce aronii są bogate w witaminy i związki roślinne, które mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie, pomagając bronić się przed chorobami, także tymi najgroźniejszymi: rakiem i miażdżycą... Na krzaczku było 0.8 kg owoców. Mrożę owoce i potem używam do koktajlów. Rok temu dostałam od sąsiadki, w tym roku też, za rok już powinniśmy mieć swoje owoce...

Kupiliśmy też śliwkę renklodę Ulena, nadal poszukuję zdrowe drzewko Lepotika...

Pamiętajcie o ogrodach 11:24, 17 sie 2018

Do góry
Dziękuję bardzo
Jesteśmy na krótkim wyjeździe w Czechach. Do niedzieli łazimy po górkach.
Pozdrawiam górzysto

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:18, 17 sie 2018

Do góry
Sonka napisał(a)
To jest V.F

Piękne.
Moje V.F. w tym roku niestety słabiej kwitną, nie dałam im nawozu. Za to limonkowe szaleją.
Ogród Małej Mi 2017 11:16, 17 sie 2018

Do góry
Wczorajsze poszukiwanie piękna.. trzeba tylko w dobrą stronę głowę odwracać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies