Moja tkwi jeszcze w doniczce 2 miesiące to mało by znaleźć czas na posadzenie jednej doniczki
Sezon dobrze się zaczął... było super.. bez przymrozków bez wichur i bez anomalii... nie to co w zeszłym.. a potem total brak czasu.. i upały..bez pomocy ogród padł..
I bajzel w drugą stronę.. sytuację ratują astry... jakieś samosiewki.. ja ich tu nie sadziłam, kiedyś były w miejsce traw, ale zarosły wszytko, łapały mączniaka, przelazły do sąsiadów i musiałam wyciepać z rabaty.. a rosły ograniczone ekobordem wkopanym głęboko i wypuszczonym wysoko.
Wspaniały weekend miałam. Wyjazd do Szwajcarii na piękny wodospad Rheinfall oraz w drodze powrotnej Ogrody kwiatowe na wyspie Mainau w Niemczech. Wstawiam kilka fotek. Mam nadzieję, że się spodobają
Te powoli się rozkręcają. idzie im to wolno ale idzie 6 lat się rozkręcają.. ale żyją.. wciśnięte bez sensu.. ale nie ruszam.. bo żyją i przyrastają, a to znak ze im tu dobrze..
Obojetnie czy jest pochmurnie czy slonecznie, czy wieje lub pada, ten ogrod jest poprostu przecudny.
Danusiu, masz juz plany co na tej rabacie jeszcze posadzisz?
Dawno nic nie wstawiałam bo i w sumie nic się nie działo u nas. Dzisiaj dzień wolny to wyskoczyłam na chwilkę do ogrodu zrobić fotki ...jak się tak porozglądałam to za łeb się złapałam ile roboty czeka na mnie.... no nic to! Kiedyś będzie pięknie i tak jakbym chciała...