Nie, Bogusiu, tam już żadnych kwiatów i rabat nie będzie.
Po prostu nie da rady tego obrobić.Tu już i wystarczy tej pracy.
Na pewno będzie większy sad i mały staw .Obsadzony roślinami.
Może na drugi rok to dopiero będzie .Albo kiedyś tam
Jęczmień grzywiasty kiedyś ze 3 lata temu mąż kupił sadzonkę z kłosami już jako dodatek do prezentu imieninowego
Nauczyłam go nie kupować wiązanek ciętych ale jeżeli już to jakieś roślinki do ogrodu czy to w doniczce .
Na bazarku w Białopolu
Posadziłam go do donicy do canny i innych jednorocznych do kosza.
Potem po przymrozkach donice ze względu na canny zabrałam do piwnicy.
Na wiosnę wstawiłam do ogrodu. I sam ten jęczmień wyrósł. Musiał się zasiać.
Potem na jesieni była powtórka z donica i ponownie w tym roku go mam już 3 rok.
Zbiorę nasionka.Bo dziewczyny chcą .To i tobie coś kapnie, jakiś kłosek
jak zechcesz oczywiście ?
Niestety szczawik u mnie też egzystuje, ale w szklarni mam go najwięcej. W innych miejscach za to sieje się karmnik, którego nienawidzę. A to dlatego, że ziemia jest kwaśna, i przeważnie zacieniona.
Świetnie , że już Wam polało. Zawsze to jeden kłopot z głowy. A może i beczki stopniowo się zapełnią? C zego Wam życzę.
Opieka nad ogrodem o tej powierzchni to logistyczne wyzwanie bo rośliny przewijają się po całym ogrodzie i te same grupy w kilku innych miejscach spotykamy np hortensje i tawułki
Czas na mnie i to co zwróciło moją uwagę, to co mnie zachwyciło( prawie wszystko)i to co najbardziej przyciągało. Oprowadzę Was tak jak to zrobił Wacław, to znaczy w tej samej kolejności z jednego zakątka do drugiego jednym słowem w najciekawsze zakątki Was zabieram. Bawcie się dobrze i korzystajcie z inspiracji... ja wróciłam z nowymi pomysłami
Wacławie dziękuję jeszcze raz, że namawiałeś mnie na ten wyjazdW piękniejszym ogrodzie jeszcze nie byłam.
Miłego spaceru
Samo wejście i donice Agania już pokazała( reszta jest w Jej wątku i u Abiko) ja wyruszam z Wami na spacer tuż po zrobieniu zakupów, czyli idziemy w ogród
u Ciebie rachu ciachu, a ja nie mogę się zebrać z podjęciem decyzji jak u mnie rabatkę machnąć - największy problem to wybór trawy,. żeby jej nie skosić razem z trawnikiem jak będzie się z rabaty wylewać
Mam chyba podobny problem co kochu84. Trawa wygląda jak na zdjęciach. Prawie na całej powierzchni trawnika są suche źdźbła trawy i wygląda to tragicznie.
Podlewana co 2 dni po 15 min (automatyczne nawadnianie). Tydzień temu posypałem nawozem (AGRECOL szybki efekt dywanowy). Trawa się trochę zazieleniła.
Dzisiaj sprawdziłem ph ziemi i w zależności od miejsca ph wynosi od 6,5-8. Czy to może być wina gleby zasadowej? Czy tak jak w przypadku powyżej wystarczy zwiększyć dawkę wody?
Czym i kiedy mogę obniżyć ph ziemi?