Piękne kolory lilaków.
W tym roku rośliny szaleją.
Dużo zakwita wcześniej.
Wszystko cieszy.
Ogród już masz taki bujny, dojrzały.
I taki bardzo bogaty w różne rośliny.
Jest, oj jest co podziwiać
Basiu dwa są identyczne i to na pewno Wojtki, tylko ten jeden jakiś inny jakby, nawet kwiaty miał szybciej niż pozostałe. Od początku był też jaśniejszy, ale myślałam, że to jakieś braki odżywcze.
Drugi, z pewnością, Wojtek wygląda tak:
Pogoda u nas wariacka. Na zmianę słońce z deszczem i śnieg z gradem. Zimno jak cholera.
Podejmowałam kilka prób prac ogrodowych. Udawały się prace "szybkie". W stylu skubnąć kilka chwastów i uciekać do domu w celu ogrzania kości
Na zdjęciach wszystko wygląda lepiej niż w realu "Trawnik" po wertykulacji to wiadomo jak jest
Miałam kiedyś kilka Wojtków, nie były takie gęste i szerokie jak ten Wojtek na zdjęciu. Ale za to były podobne do tego na ostatnim zdjęciu. Były nieregularne, jeden pęd wyższy drugi niższy. Nie były takie zwarte i gęste. Może ten pierwszy to nie Wojtek? A te podejrzane tak? Nie chcę mieszać. Takie są moje zapamiętane cechy cisów Wojtków.
Fajne sadzoneczki masz
Też dziś dostałam swoje pierwsze tegoroczne zamówienie - po sposobie pakowania poznaję, że mamy z tego samego źródła Od zeszłego roku tam kupuję, sadzonki małe ale zdrowe i rosną jak wściekłe
No to chyba musze kupić kosaćce syberyjsie i posadzić w miejscu po miscantach w przedogródku. Bo mam tam sporo przywrotnika.
Były by limelighty, Przywrotnik i kosaćce.
Myślisz że by pasowało?
Teraz są tulipany ale zanim przywrotnik zakwitnie to znikną.
Trzecia kulka od dołu to zaschnięta kocimiętka, a dwie niżej to seslerie w dniu 31.12.2023 r. Szałwii nawet nie widać. Popieram dziewczyny, aby seslerię dawać od frontu.