Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:05, 01 mar 2014

Do góry
I jeszcze - najcudowniejsze krokusy na świecie!!! Nie ważne czy z parteru czy z I piętra, zawsze pieknie wyglądaja. Postanowione, jesienią zrobię sobie mix botanicznych, będę kopiować Twoją lączkę wzdłuż ścieżki do domu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:04, 01 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ooo i tu też zmiana awatarka.. ja już sie gubię. dobrze żeś jeden Leon.. to nie mam problemu z ustaleniem ktoś jest... i pamiętaj.. trąbisz kiedy tniemy iglaki.. i to trąb u mnie, bo ja już nie wyrabiam u siebie
Ja w pielenie się nie bawię.. nawet nie patrzę na takie cóś.. nie bawię się w sprzątnie, tylko cięcie i to z grubsza.... zawsze muszę być gotowa na brak czasu dla ogrodu.. priorytet wyciąć co do wycięcia.. a jak będzie czas to kolejne sprawy...
I pierwszy kwiatek przylaszczki.. dostałam od Bogdzi...

Bardzo dobra teoria, nasladuję.
Niemal wszystko ma wyciete, zostaly mi ostatki lawendy i perovski

Przesadzanie mam zaplanowane ale juz niewielkie, jak zdąze to zrobię, jak nie to jeszcze mam do 15 maja czas... Ale z cięciem to mam zawsze stresa, wystarczy że ktoraś sobota mi wypadnie z planu prac, lub wiosna zaskoczy i doopa
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:57, 01 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że wycięłam wszystkie trawy... mam nadzieję, że wszystkie..... trawy ruszyły.. stwierdziłam, że dziś już było za późno na cięcie... masakra z pogodą.... teraz by nie było mrozów.. jeszcze zostało mi sie na pół dnia cięcia .. i będzie z grubsza wyczesane. Nawet jak już nie będę mieć czasu dla ogród to sobie da radę Fotek nie ma bo walczyłam do teraz.. i już ciemno

Dokładnie o twj samej porze skończyłam. Też wszytko wyciachałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:52, 01 mar 2014

Do góry
Łukasz pisałeś o zmiana a fotek nie ma. Umieram z ciekawości
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:51, 01 mar 2014

Do góry
Bedzie dobrze a ja czekam na fotki donic
Ogród u stóp klasztoru 19:49, 01 mar 2014

Do góry
ALinka pokażesz graby?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:48, 01 mar 2014

Do góry
Danusiu na Fb widziałam Grzesia z hortensją?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:43, 01 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen.... styl, szyk i dyplomacja.. z ogromną domieszką niespożytej energii..... to komplement jakby co... bo donice już wszyscy pochwalili.... wiec co ja mogę dopisać ?

Hi hi kofam i cmokam

Donice w rzeczywistości lepiej wyglądają, zrobie ze mną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:42, 01 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenko, do siebie to mnie zapraszać nie musisz . Jesteś moją codzienną obowiązkową lekturą i lekiem na całe zło

No przecież się naczytałam, a że miałam zaplanowane prace ogrodowe to koleżankę wysłałam do IKEI po bukszpany ..... i ...... i również mam , bo jakże inaczej .....

Donice , które wrednie od Ciebie ściągnęłam będą i u mnie ..... nie pytaj ile zamówiłam bo głowa mała ale będzie dobrze , musi być !!! ....

Pięknie obsadziłaś buksikami ..... Ja w swoich będę uiszczać trawy .... Czego ja nie wymyśliłam, będę zmieniać miejsce na warzywka .... Jeszcze się do końca nie pojawił a już zmienił stanowisko
Ale ja już tak mam

ściskam i dziękuję za wszelkie inspiracje

Hi hi Sylwia weóciłaś ze zdwojaona energia. Zaraz do Ciebie przybiegnę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 01 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Byłem oczy donicą/donicami oczy nacieszyłem.... cudowna , szkoda, że u mnie takie nie pasują.
Z białą elewacją to już w ogóle będzie bosko. Jako, że należę do ciekawiskich stworzeń... kolor drewna też będzie zmieniany, czy zostaje obecny, ale o ile dobrze pamiętam z drewnem są jakieś problemy przez błąd w montażu. Przepraszam, za nadprogramowe pytania, ale ciekawska bestia jestem

Drewno planujemy przemalować na bielony dąb
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 01 mar 2014

Do góry
Zapomnialm złożyć meldunek z dzisiejszych prac:
- donice wiadomo
- nasadzenia strokrotek we wszytskie małe doniczki
- ścięłam rozplenice, M skosił miskanty, przycięłam czubki carexom
- ściełam limelight 3 szt
- obcięlam wszystkie róze... Oj baaaardzo dużo ich mam....
- scięlam cześć lawend, tych które już zaczeły wypuszczać nowe przyrosty
- opryskałam wszystko promanalem
- M skosił trawnik i zwałował go, zabrakło czasu na wertykulację, zatem za tydzien wertykulacja

Zadania do wykonania na następny etap:
- podlac previcurem powojniki , hortensję incredibal i maggnolię Susan, gdyż chorowały na choroby grzybowe
- ściąć resztę lawendy
- przesadzić dwa stożki bukszpanowe z donic do ogrodu
- przesadzić laurowiśnie w dziurę w żywopłocie
- rozdrobnić wszytsko co aktualnie scięliśmy ...
- przesadzić ognika
- wykopać wiśnię amanogawa aby zrobic miejsce pod ambrowce...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 01 mar 2014

Do góry
Paula tę podpórkę kupowałam na allegro dwa lata temu. Bij zabij nie pamiętam jak sie nazywał sklep. Były zielone , ja je przemalowałam srebrną farbą w spray'u
Teraz u mnie we wsi są piekne stalowe trejaze, pieruńsko drogie, ale mój William Sh. otrzyma własnie taki trejaż
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:21, 01 mar 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Donica wyszła super Pewnie , że trzeba zmieniac nasadzenia.... mnie wczoraj wzieło na wspominiki... oglądałam zdjęcia ze spotkania u Ciebie .... fajnie było i jakie piękne kompozycje z jednorocznymi miałaś miodzio.

p.s. a byly donice , te małe kwadratowe?

Madziu malych chyba nie bylo, chyba... Zadzowń do pani, podaj jej numer z katalogu to sprawdzi.
Niedlugo spotkamy sie u mnie, powspominamy
Ogród z łezką 19:19, 01 mar 2014

Do góry
Moje ciemierniki dopiero startują, rosną w słońcu, tylko latem lekko cieniuje je magnolia. Liście im przypaliło, jutro pewnie wytnę, zaczynają mi również kwitnąć bezlistne
Ogród z łezką 19:16, 01 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Potem Nigra...trudniej było, całą taczkę zajęła, ale daliśmy radę

I już

I w dalszym ciągu nie wiem co na miejsce kloników....

Danusia miala świetny pomyśl z tą nigrą na tle balkonu sąsiada.

Kupuj brzozy i kopiuj pomyła Danusi - brzozy z trawami - na niwej rabacie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:06, 01 mar 2014

Do góry
Dorenbosy nie brudzą tak jak pospolite. Graby lub buki nie zrzucają liści jesienią,w ięc wszystkie gatunki dobre rokuja. Polecam bordowe buki, bo wkoło masz zieleń, warto dodać troszke koloru.
Ja poluję teraz na bordowe buki do formowania
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:01, 01 mar 2014

Do góry
Co dzisiaj ogrodowo robiłaś Aniu?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 01 mar 2014

Do góry
Poglądałam , poczytałam, byłam

Wianki już wisza? Moje w fazie pomysłów..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:37, 01 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Tak myślałam, ale tempo dyskuzji o potasie , trawniku i innych było znacznie za duże i mi się wszystko pomyrdało

pozdrawiam

A ja już zwątpiłam, źe ktoś chce latać z opryskiem trawnika. Owszem ipo mi polecal abym swój opryskała jesienią (mam 90 m2) ale nie posluchalam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:35, 01 mar 2014

Do góry
stingietka napisał(a)
Ja dzisiaj sprawdziłam dostępność buksików na stronie ikei i jak zobaczyłam ze jest kilka to w 20 min byłam na Targówku kilka sztuk przywiozłam oczywiscie - rzeczywiście piękne

Cieszę się zatem, że skorzystałaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies