Ojeju nie chcę mieszać ale... U mnie przy szarej elewacji i ciemnych drzwiach źle wyglądają ciemne donice. Trzyma mnie przy życiu tylko planowane przemalowanie elewacji na jasny kolor i zmiana koloru drewna.
Dlatego gdy patrzę na dużą płaszczyznę kamienia zdecydowanie doradzałabym donice o fakturze kamienia w bardzo jasnym szarym/beżowym kolrorze aby nawiązywały do planowanego koloru elewacji. Nie polecam do kamienia plastikowych donic lecz betonowe lub kompozyctów żywiczo piaskowych. Dla mnie czarny na tle tego kamienia będzie zbyt ciemny. Ale Syla ty masz świetny gust i wybierzesz to co będzie idelanie apsowac.
Zapraszam wieczorę na premierę szarej donicy u mnie
Dziękuję Marzen za wszelkie uwagi - będą jak u Ciebie - ciemna szarość nie czarny - będą również prostokąty na taras i kwadraty. Zresztą jak przyjadą , rozstawię i zrobię fotkę ..... zamówione !!! odwetu nie ma ale będzie dobrze bo ja będę dużą część elewacji frontowej malować na łamaną biel i do tego ten kamień - to strona południowa i ściana będzie jasna ..... jestem niepoprawną optymistką .... musi być dobrze!!! tak łatwiej się żyje ściskam
w przyszłym tygodniu kładziona będzie u mnie kostka i w związku z tym planuję od razu zrobić przy ścieżce do wejścia po obu stronach rabatki po całej długości ścieżki. Długość jednego boku ma ok 12m i teraz moje pytanka
jaką szerokość zrobić żeby coś rozsądnego posadzić?
chciałabym tam posadzić kulki z bukszpanu + do tego stożek lub kula z bukszpanu szczepiona , tylko nie mam wizji jak to wszystko ułożyć żeby ładnie to wyglądało (ile szt posadzić) i czym to ewentualnie podsadzić. Słońce mam tam tylko do 12.00.
Mogłabyś coś poradzić
U nas w Ikea już nie ma kulek,była dziś moja koleżanka i pytała czy jeszcze będą,ale nie wiedzą,jakoś mało ich dostarczają!
Czytałam,że tobie się udało kupić...szczęściara
Ciekawa jestem tych twoich donic,pewnie do niedzieli dojadą