Poszukiwałam wielokrotnie tego astra wrzosolistnego, a tu proszę..sam wszedł w ręce, to odmiana Snow Flurry
Tuje Golden Tuffet i Rengold (po dwie szt)
Picea gauca Dasy^s White
4 szt tuji Golden Szmaragd
Asiu, bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Zdjęć ogródka nie mam i przez kilka dni nie będę miała.
Wczoraj w nocy przyleciałam do Polski, zostawiłam w domu plecak, raki, kijki, aparat. Na działkę rekreacyjną wzięłam tylko kartę ze zdjęciami (zrobiłam ich ponad 1800). Tak więc do czasu powrotu do domu mogę wstawiać na forum tylko zdjęcia z Alp, z Bożego Ogrodu
A wiesz co? Dochodzę do wniosku, że człowiek choćby nie wiem jak bardzo się starał - piękna Natury nie pobije
W swoim ogrodzie nie mam ciurkadełka. Zobacz, na jakie śliczne natrafiłam podczas wędrówki
Odpoczywałam przez cały czas...tylko intensywnie.Dwa miesiące szybko minęły,szczęśliwie już wrócili do Meksyku...a ja zaczynam słodkie lenistwo...nie tyle słodkie co dietetyczne.
Witam, postawiliśmy na Hunter MP3000, ciśnienie z sieci raczej niskie (górka) 1.5at, ale czasami zdarza się 2-2.5at. Wydajność 2-2.5m3/h, ok. 500m2, są łuki, a na szkicu uproszczenie.
Czy ktoś z Was podnosi ciśnienie za pomocą pompy JY100 +BRIO SK13? Bo obawiamy się co będzie jak akurat pojawi się na ssaniu pompy 2.5at? Czy pompa się uszkodzi i czy z tego powodu nie będzie potrzebny regulator ciśnienia za pompą?
Ja kupiłam trochę mniej niż Danusia,
ale w samochodzie musiały zmieścić się zakupy 3 osób...
Poza tym w ogrodzie tez miejsca brak
Za to zrekompensowałam to sobie namawiając kilka osób na zakupy
Dzieki mnie Gosia kupiła sobie sniegowca a Agnieszka kruszynę wąskolistną
a jakiś obcy pan z panią którzy się akurat napatoczyli w sklepie i kuruszynę i sniegowca
Ale na pewno wszyscy będą zadowoleni
Była jeszcze rzadko spotykana w szkółkach parczelina aurea, az szkoda ze została...to piekny i oryginalny krzew który można prowadzić jak drzewko, nawet wielopniowe
Tak wyglada moja
pora na prezentację zakupów:
Nowość weigla Limen Hanster
Hydrangea paniculata Litle Lime, po lewej Perovskia a po prawej Barbula,
ciekawy kolor Flokasa, niestety brak opisu a pamięć zawodna
te drzwi ażurowe prowadzą do magicznego ogrodu, gdzie wczoraj w strugach średniouciążliwego deszczu grupa zakręconych ogrodomaniaków podziwiała kompozycje przzepięknych roślin
Relacja na wątku spotkaniowym.
Hejka, ogród Twój podglądam a chyba raz się wpisywałam. Miło Cię było poznać w realu. Jako jedna pierwszych dziewczyn przybiegłaś się przywitać wraz z Anią od rzeżby. Stwierdzam, że było dużo Ań, Anek Przyznam, ze inaczej wyglądasz niż na fotce ale to już mówiłam. Cykałam mnóstwo fotek ale na żadnej nie mam w Cię w całości.
Justyna ,mnie akurat plewienie siewek werbeny nie przeszkadza,wątek o niej przeczytałam nim zaprosiłam ją do mojego ogrodu i świadomie postanowiłam spróbować. Może kiedyś ją będę przeklinać nie wiem ale to moja decyzja i mój ogród
Nas ominęły mocne zjawiska pogodowe a ogród podlało fajnie ale powierzchniowo. Wczoraj wieczorem udało mi się odplewić jedną rabatę. Cieszę się bo z chwastów jest kompost na przyszły sezon
Zauważyłam też nowe siewki żółtego kłosowca, bardzo mi przydatne do obsadzenia miejsca za hortensjami.
Ochłodzenia narazie nie widać więc dalej leniuchowanie ogrodowe
Pięknie Ci kwitnie szałwia
Ja za radą Mirelli przycięłam tylko same kwiaty bo podobno szybciej ma drugie kwitnienie ale liście jednak są brzydkie. I kwiecia też nie wiele więcej niż przy ścięciu do ziemi.
U mnie się ta metoda nie sprawdziła.