Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Wiolka5_7 21:18, 30 sie 2018

gosika67 napisał(a)
Wiola mam szałwie i przetaczniki, jedno i drugie kwitnie, tylko trzeba je przyciąć po kwitnieniu, teraz szałwie wypuściły mnóstwo liści i myślę,że zdążą jeszcze zakwitnąć, mamy przed sobą IX i X. Pozdrawiam.Chociaż bliższe mi są przetaczniki.

Czyli trzeba mieć i to i to ,dzięki
SlonecznyOgrod 21:23, 30 sie 2018

effka napisał(a)
Ja, dopiero odkrywam przetaczniki i są świetne, kupiłam malutkie sadzonki i piekne kwitną

A jakie przetaczniki nabyłaś?
Podobno szałwia i przetaczniki nie lubią dokarmiania, to ja im nic nie dawałam , a Ty?
Kasiolaaa 21:31, 30 sie 2018

Dario macham do Ciebie :*
SlonecznyOgrod 21:40, 30 sie 2018

gosika67 napisał(a)
Co do fotografowania to zależy jaki jest aparat, lustrzanka dobrze robi i w pogodę i niepogodę.Na słońce są przysłony.Pozdrawiam.

gosika67 napisał(a)
Dziewczyny kupujcie przetaczniki bo warto, mam ich dość dużo i różne kolory.A co najważniejsze kilka razy kwitną i cieszą oko.Tylko trzeba je przyciąć po kwitnieniu.

Poczułam się jak na ryneczku dobra kupuje , pakuj pani

A tak poważnie, to jak z zimowaniem ?
Ile masz kolorków?
SlonecznyOgrod 22:03, 30 sie 2018

sarenka napisał(a)
Zaglądam o widzę kawał roboty! Efekty są i to jakie!!

Przetaczniki też chciałam posadzić u siebie,ale kupilan szałwię. Jednak widzę,że koniecznie muszę je nabyć!

Jeszcze musE poszukać jak aktualnie wygląda u Ciebie ta rabata z hortensjami

O porady zwróciłam się do działu, ale widzę, że juz tam trafiłas.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=602
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=664
i na kolejnych stronach 665 i 666 są wymiary jakie były planowane u mnie

W tym roku mierzyłam i odległosc od trawnika do płotu miałam 4,5m, kancikując linię brzegową zabrałam jeszcze ze 30cm, to tak prawie 5 metrów może być.
Od drzew( równo hortensje) do płotu mam 3m.
Tu widac spory odstęp, który jest potrzebny, żeby tuje nie gubiły igiełek.
greg66 22:05, 30 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

W sumie na przetaczniki trafiłam i przypadkiem je wzięłam, wcale na nie nie polowałam.
Jaki Ty masz kolor?
Pozdrawiam

Mam jasno niebieski i jasno różowy, ten niebieski chyba jest mocniejszy bo mi się mocno rozróśł. A teraz zamówiłem przetacznika kłosowego "Christa" kwiatki fioletowe.
SlonecznyOgrod 22:11, 30 sie 2018

Sarenko zdjęcia z tego sezonu takich juz kwitnących hortensji najlepiej widac od tej strony (pod koniec lipca)
I leć do przodu, tam masz widoczne ze wszystkich stron, od przodu tak jak chciałas i z góry nawet
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7406-sloneczny-ogrod?page=222
SlonecznyOgrod 22:16, 30 sie 2018

Monia81 napisał(a)
No fajnie ci ta różowa rabata wyszła przetacznika też w tym roku testuję, zobaczymy jaki będzie w przyszłym sezonie, Twój kolorystycznie bardzo ładny ależ ci się te hortensje rozszalały buźka

Dzięki
Też jestem ciekawa, jaki będzie w przyszłym sezonie, pożyjemy zobaczymy
Mój jest taki ciemny róż, z fioletowymi pręcikami, liście duże, bo ogólnie to one takie długie wąskie liście mają.

Nom, hortensje poszły
Buziaki
sarenka 22:23, 30 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Sarenko zdjęcia z tego sezonu takich juz kwitnących hortensji najlepiej widac od tej strony (pod koniec lipca)
I leć do przodu, tam masz widoczne ze wszystkich stron, od przodu tak jak chciałas i z góry nawet
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7406-sloneczny-ogrod?page=222

Robi mega wrażenie ta rabata!A ile Ty masz tam rozchodników! Planowałam rabatę któa by zaczynała sie od sweet Summer, potem Limelight i Annabele, a na drugiej Silver Dollar a w srodku Sweet Summer i znowu Silver. Ale może nie mieszac, może jednokolorowe wybrać. Może poradzisz coś ?
SlonecznyOgrod 22:23, 30 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Dario macham do Ciebie :*

No to fajnie, że jesteś. Buziak