Asiu, pomyślałąm sobie, ze jeśli chcę to zrobić teraz, to natychmiast, aby miały czas się ukorzenić. Trzeba je tylko dobrze obsypać u nasady korą na zimę. Tak na początku grudnia, jak róże będziemy kopcować. I pilnować, by nie wygniły.
Mi wygnił z nadmiaru wody jeden Gracilimus. Teraz będę pilnować, bo szkoda. Codziennie podlewam delikatnie rozplenice, by miały łatwiej.
Dziś dosadziłam szałwie między nie. Tak sobie myślę, jak rozplenice będą małe, to kwitła będzie szałwia, a potem wszystko zasłonią pędzelki rozplenic.
Chciałabym taką powtórkę za jakiś czas
Jak tam ,żyjesz po dzisiejszym dniu.
Ja niedawno się upora.lam ze wszystkim.
Dzisiejszy Dębowy w południe
I taki kwiatek jeszcze był nad wodą
Ale nie wiem co to ??
Cos w tym jest ze ogród nigdy nie jest skończony. Właśnie żeby kręgosłup nie odzwyczaił się od pracy to postanowiłam poszerzyć rabatę przy głównej alejce prowadzącej od wejścia na działkę do domku. Jak na razie jest tam rząd młodych bukszpanów. Za nimi posadziłam dwie hosty które nie dawały sobie rady na otwartym słońcu. Tu słońce jest tak do 14. Później zasłaniają je drzewa od sąsiadów.
Podpowiedzcie proszę czym uzupełnić drugi rząd? Myślałam o gęstwinie host, ale wpadły mi tez do głowy lepy traw takich max do metra. Ale znając waszą inwencję, podsuniecie mi lepsze pomysły
Iwonko, co to za hortensje? Pinki winky może? Ślicznie się wybarwiły i jak sztywno u Ciebie stoją. U mnie tylko limki sztywne - resztę muszą wiązać i mnie to wkurza. A wszystkie ścięłam tak samo nisko...
Pięknie ujęłaś na zdjęciach ten zakątek
I wiesz, od jakiegoś czasu chodzą i po głowie linie proste... Twój ogród stał się taki uporządkowany, spójny. Pewnie, że główną rolę odgrywają nasadzenia, ale myślę, że w małych ogrodach (a mój przecież też taki) te proste linie też się do tego przyczyniają. Jak już dojrzeję do decyzji, zwrócę się do Ciebie po pomoc
cd.
krwawnik Terracotta i Red Velvet po 4 zł
i gratis rozchodnik Siebolda
Szkółka w tej chwili ma już mało roślin, ale coś jeszcze można kupić i to w niskich cenach.
taki rozchodnik Yelow Xenox chyba... i ten mój z rochodnikowej rozchodnik gdybyś chciała...
takie żółte słoneczka
aster takiego kolorku, jest wysoki..
i turzycy gold band mogę ci dać jeśli chcesz
Basieńko wrzucam, jak coś chcesz to pisz z tych roślinek mogę ci dorzucić
zadarniające takie...
o floksa mi tego chodziło... i odętka ta biała, już przekwitła, rozłazi się, ale jak chcesz uszczknę...