Angeliko, pięknie masz, wrzosowisko jedno z najpiękniejszych, jakie widziałam. Masz chyba bardzo dobrą glebę i/lub dobre nawadnianie, bo suszy w ogóle u Ciebie nie widać, a wszystko bujnie rośnie.
Dołączę do grona zachwyconych po uszy! Najbardziej nie mogę napatrzeć się na trawnik. Ogólnie kształty Twoich rabat są przepiękne nie mówiąc o gaikach brzozowych ( moje niespełnione marzenie!)
Pozdrawiam serdecznie☺
Raczej się nie trzymam ostatecznego terminu, bywało że jeszcze pużniej ciełam.Ja wiosną nie za bardzo z cięciem mam jak bo tulipany już wychodzą to większość tnę teraz a poza tym lubię zimą oglądac przez okna przystrzyżony ogród
No to " mój " chyba jakiś inny jest u mnie dwa psy, a on tak dzielnie po trawie śmiga, psy go obszczekają na chwilę się zatrzyma i śmiga dalej też go przez jakiś czas nie widziałam, ale ostatnio w nocy się na niego natknęłam, widocznie zmienił sobie miejsce. Domek gotowy, ale chyba nie jest nim zbytnio zainteresowany
Chciałabym podpytać cię jeszcze o wrzosowisko...poniżej mam twoje rady, a powiedz mi jeszcze, jak gęsto je sadzić, ile od siebie? I kiedy wiosną je ścinasz? I czy przy gruncie?
Twoje wrzosy są piękne. Ja może coś spróbuje w wersji mini