Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogród wśród pól i wiatrów 16:19, 17 lip 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Ad.1) Śmiałam się w głos, jak sobie Cię wyobraziłam koczująca w namiocie Ale, jakby co - nie ma sprawy, przyjeżdżaj na wakacje pod namiot
Ad.2) Spis narożnych jest taki: jeżówki biała posadzona przeze mnie, różowa - przybłęda, rozplenica prawdopodobnie Helman i hosty prawdopodobnie patriot. Wzdłuż jednego płotu cis, wzdłuż drugiego serby.
Ad.3) Jak coś fotnę ładnego krajobrazowo, to Ci wrzucę
Ad.4) Pomimo, żeś zołza to milutka

Najbardziej mnie cieszy punkt czwarty
a ice dance nie chcesz, bo trochę jeszcze mam
Makowo na Kociewiu 21:54, 16 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu. Dziękuję za róże /dla mnie pięknie wkomponowane w rabaty/ i za tojeść. Ta ostatnia ma u Ciebie ładniejsze liście, niż miała u mnie. Trzymam kciuki, by ładnie zakwitła.
Buziak!

Tojeść jest coraz większa ale kwiatostanów nie widać. Na pierwszej fotce może zobaczysz stalowe liście między ice dance Zaczyna sie czas jeżówek tutaj zeszłoroczne Razzamatazz i tegoroczne Southern belle.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 15 lip 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

Danke danke sprawdze sobie te trawki

Szukam i szukam i znalesc nie moge, albo raczej zdecydowac. Nie znam sie wogole na trawach i moze dlatego jest mi tak trudno

Do ogrodowiska należysz i na trawach się nie znasz? Ty się tak głośno nie przyznawaj Trawy warto mieć, wprowadzają cudny efekt Ja jeszcze dodam słynną turzycę Ice Dance - tylko ona rośnie jak szalona i ma paski, więc nie wiem czy spełnia Twe wymagania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:00, 15 lip 2015

Do góry
Violu kopiuj kopiuj ja też sam tego nie wymyśliłem

Mateusz do powiększania jeszcze trochę czasu, a chwasty w warzywniku rosną na potęgę.

Ewo coś za dużo mam tej pracy, miałem skończyć rabaty i tylko doglądać z doskoku
Przy bukszpanach na pierwszych zdjęciach rosną same turzyce: Evergold, Ice Dance, a na trzecim zdjęciu widać jeszcze turzyce Variegata'Ptasie łapki" to ta z największą ilością bieli

Ludwiko to dobra odmiana i ładnie rośnie, ale koniecznie co dwa lata dzielić aby nie wyrosły i nie zdrewniały No i napiszę, że kępy są sztywne i deszcz im nie straszny
Dziękuje za komplement w sprawie żurawek, ale jest miejsce gdzie jest chaos i nie mogę na niego patrzeć, więc będą zmiany i możliwe, że bardzo duże

Magdo bardzo mi miło są to dwie sąsiednie rabaty przy wejściu do domu na których wszystko mi odpowiada, no może jeden rozchodnik mógłby się tak nie pokładać, ale to detal

Justyno tak pamiętam Cię od Szmita z tego co doczytałem było to Twoje pierwsze spotkanie i to jeszcze tak liczne
Stylista pochwalona za dobór okularów bo ja nie byłem przekonany

Co do liliowców to 'stety' i niestety mam większość nowszych odmian, a te potrzebują dużo ciepła aby się dobrze wybarwić i w pełni otworzyć, a ostatnia pogoda bardzo temu nie sprzyjała.

Te niskie przetaczniki sobie zapisze, chociaż Rosea chyba mam od kilku lat i bardzo ją lubię, ale u mnie ma za dużo cienia i wyciąga się do słońca.
Pamiętam CHriste jak mnie przeraziła swoim wzrostem w drugim sezonie, miała ponad metr

Chwasty mam głównie w warzywniku i na nowej rabacie, która wcześniej była częściowo przerośniętym chwastami ogrodzeniem, w zeszłym roku miały ponad metr i bardzo obficie wysiały się w tej ziemi. Jest coraz lepiej, ale po takiej pogodzie i 2 tygodniach zaniedbań łatwo sobie wyobrazić jak podrosły Na dodatek dużo rzeczy trzeba było już wyciąć, więc też zielska sporo
Na rabatach z buksami i tych bardziej zagęszczonych od czasu do czasu wyrwę jakieś pojedyncze zabłąkane chwościki.

Zdjęcia w gazetach to przypadek, sami mnie poprosili
Mój mały ogródek 21:48, 14 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)

to poszalałaśteż jeszcze bym chciała hortensje..urocze i "widoczne" od zaraz

Jeżówki mam prawie od zawsze..i nigdy nie miałam z nimi problemu;teraz tylko muszę odmiany uzupełniać;ja na jutro oczekuję kuriera..który to z kolei)
też będą trawki min.Stipa tenuissima,turzyca japońska "Ice DanCe",szałwia oraz Hakonechloa smukła "Aureola".Obaczym co z tego wyjdzie) plany mamy to działamy...
Pan Maluśkiewicz 19:55, 14 lip 2015

Do góry
Wysłałam Ci namiary na sprzedawcę traw . Właśnie zaglądałam i ma Red Baron, a Ty chciałaś chyba dokupić?

Twoja koncepcja tego zakątka trochę mi się podoba, a trochę nie.
Mi raczej nie podobają się takie drewniane płotki i bym je zasłoniła tujami, ale ok, jeżeli nie chcesz całkowicie ich zakrywać to spoko.

Podoba mi się połączenie tujek z klonem palmowym - zielone i bordowe, będzie fajnie wyglądało.

Nie wiem czy te trawy miskanty zebrinus są zimozielone? Bo pamiętaj, że jak hortki przekwitną i opadną liście to zostaną Ci po nich na kilka miesięcy łyse badylki. Więc obowiązkowo coś zimozielonego na ich tło i przed nimi.

Od płotu:
Zebrinusy
Hortensje Vanilla f.
rozplenice z rozchodnikami
na dole Żuraweczki sweet tea (mam własnej hodowli w przedszkolu)
A tu nie za dużo? Dla mnie za dużo, ja lubię prosotę.
Może przed hortensjami same rozplenice bez rozchodników, albo np.trawy carex ice dance na przemian z berberysami kulistymi admiration czy bagatelle, albo trawy na przemian z żurawkami, które masz w przedszkolu.

Nie namieszałam za dużo?
Ogród na glinie 09:54, 14 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Widzę same zakazy wstępu

jako że nabyłam niedawno żółte hosty, sfociłam sobie inspirację
no i bardzo mi się chyba Ice Dance spodobała
choć u mnie raczej nie zagości z powodu rozrastania się
może variegata?
Pan Maluśkiewicz 18:56, 12 lip 2015

Do góry
Trawkę Red Baron nabyłam 12 sztuk na moja nową powstającą rabatę igiełkowa, miskanty ML i carexy dwa rodzaje - zobaczymy jak to wyjdzie

Zajrzyj do mojego wątku to zobaczysz ładne trawki

Paulinka ma fajną rabatę trawiastą - gracki, miskanty ML, red baron i carex ice dance, a miedzy nimi berberysy rocket orange - super to wygląda
Zobacz zdjęcia - przesyłam Ci link https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=640
I z berberysami https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=642

Tylko czy Ty chcesz mieć rabatę trawiastą? Bo ja mam trawy w połączeniu z różnymi iglakami, berberysami i azalią
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:17, 11 lip 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Sylwia mogłabys mi doradzić jakie trawy by pasowały pod Rh Nova Zembla? Proszę doradź!?

AAAa może carex Ice Dance ... Ogromnie mi się ta trawa spodobała ..... będę ją dzielić u siebie w inne miejsca ....
Ogród pod czarnymi orzechami 18:23, 10 lip 2015

Do góry
ziele napisał(a)

A no właśnie, to ta. Sliczna. Kupiłam jedną na rozmnożenie (cena była zaporowa) ale już 2 razy zmieniała miejsce u mnie i nie wiem gdzie będzie miała docelowe. Może wiesz czy toleruje słońce?

u mnie słoneczko lekko ją pieści przez kilka godzin, ale kiedy brzoza i trawki ice dance podrosną będzie miała więcej cienia.
W Kruklandii 16:53, 10 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Dobra....jeszcze jeden problem mam Gdzie posadzić różowego przetacznika?
Tu by pasowało dać jakiś kolor, bo mi za zielono jest teraz...

Kurdę jakie słabe zdjęcie...nic nie widać
No ale są tam jeżówki purpurowe na samym końcu, miskanty, później hortensje Limelight, rozchodniki (ale chyba pójdą out), carexy Ice Dance i kulki buksowe. Aaaa no i jeszcze żurawki z przodu i na środku buk Dawyc Purple.
Pasuje przetacznik między carexami???

No ja nie wiem tylko, czy z tymi zurawkami kolorystycznie będzie grało. bo z resztą - to moim zdaniem tak.
A kaby carexy bliżej, a ich miejsce przetaczniki?
W Kruklandii 16:45, 10 lip 2015

Do góry
Dobra....jeszcze jeden problem mam Gdzie posadzić różowego przetacznika?
Tu by pasowało dać jakiś kolor, bo mi za zielono jest teraz...

Kurdę jakie słabe zdjęcie...nic nie widać
No ale są tam jeżówki purpurowe na samym końcu, miskanty, później hortensje Limelight, rozchodniki (ale chyba pójdą out), carexy Ice Dance i kulki buksowe. Aaaa no i jeszcze żurawki z przodu i na środku buk Dawyc Purple.
Pasuje przetacznik między carexami???

Czy jednak tu? Tak mi się spodobało przy tych różach, że teraz zgłupiałam...

Ale miała tu być kocimiętka! Czy przetacznik?

Jeeeeesssssuuuuu! Czemu ja się zdecydować nie umiem?????!!!!!???
Mój nowy stary ogród 21:01, 09 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
NIższe od Ice Dance? To akurat chyba nie problem

A daj jakieś szersze foto, bo nie pamiętam co masz obok...dookoła

z lewej amazonki i bronzitki, a z prawej gold fountain
Mój nowy stary ogród 20:56, 09 lip 2015

Do góry
NIższe od Ice Dance? To akurat chyba nie problem

A daj jakieś szersze foto, bo nie pamiętam co masz obok...dookoła
Mój nowy stary ogród 20:48, 09 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A coś ciemniejszego nie chcesz? Wyrazisty kolor?
Fiolet, bordo ?

Aaaaaaa zamiast sałaty znaczy siem? no może być, tylko musi być niższe od Ice dance
Mój nowy stary ogród 20:37, 09 lip 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
moje takie same już trzeci rok a na wschodniej rabacie rosną bardzo mi się podobają i dlatego dostawały kolejne szanse ale chyba przyjdzie na nie kiedyś ten dzień tylko muszę coś fajnego na zastępstwo znaleźć

No właśnie co fajnego posadzić? mam limki, potem Ice dance i sałata była, i patelnia raczej

Co z tym ogródeczkiem począć 20:12, 08 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Na zdj z hortkami [piękne!] dopatrzyłam się że kulasy i trawy posadzone. Super wybór. Ale jednak będę głosować za bordowymi,szczepionymi drzewami, które np wiosną mogą jeszcze kwitną. Może jesienią coś w rozsądnej cenie się znajdzie. A najwyżej kiedyś będziesz mogła dosadzić traw niskich [wspomniana sesleria albo ice dance - zobaczysz jak szybko dorobisz się własnej gromadki] albo bylin np. jeżówek. Ale te drzewa to mus!

Tam jest miejsce na dosadzenie czegoś ,ale nie wiem czego ,więc się nie spieszę .
Kulaski już rosną i fajnie wygląda ,muszę kombinowac pasek po drugiej stronie chodnika .
Co z tym ogródeczkiem począć 20:07, 08 lip 2015

Do góry
Na zdj z hortkami [piękne!] dopatrzyłam się że kulasy i trawy posadzone. Super wybór. Ale jednak będę głosować za bordowymi,szczepionymi drzewami, które np wiosną mogą jeszcze kwitną. Może jesienią coś w rozsądnej cenie się znajdzie. A najwyżej kiedyś będziesz mogła dosadzić traw niskich [wspomniana sesleria albo ice dance - zobaczysz jak szybko dorobisz się własnej gromadki] albo bylin np. jeżówek. Ale te drzewa to mus!
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:37, 07 lip 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Róże cudne Violu ,nie mam ani jednej z twoich odmian .Jaki kolor ma Askot?Lubie takie mocne krzaczki i grube gałęzie raczej sztywno rosnące .Wiesz jak ja zbieram mszyce ?Biorę małe wiadereczko ,takie dziecinne do piasku Wciskam jedną cytrynę do niego,troszkę płynu do naczyń i napełniam wodą Wchodzę między róże i naginam gałązki z mszycami wprost do wiaderka Potrząsam i płuczę głęboko zanurzając Tak oczyszczam róże z mszyc Nie ma sensu robic opryski bo mszyca wciąz wchodzi nowa. Niestety tam gdzie dużo mrówek to i mszyc pełno Mieszkam przy lesie,mrówek cała gama .Mój patent działa mszyce na jakis czas znikają ,a kiedy znowu się pojawiają robię powtórkę. Nie tylko róże masz piękne ,wszystkie kwiatuchy śliczne a trawki super Ice dance tak szybko rosnie? czy ona na obrzeża rabat się nadaje?Odpowiada mi jej kolorystyka pokrój chyba tez ma ładny .Jutro zobaczę jak wygląda .Lecę do łózka .Pa!

Danusiu, czekam z niecierpliwością na Ascot, już ma nabrzmiałe pączki, ale jeszcze parę dni muszę poczekać na otwarty kwiat. Krzak jest dosyć wysoki, idzie do góry nie pokłada się, gałęzie ma grube i sztywne. Liscie duże, ładne, ciemnozielone, pąki pięknie wybarwione. Zapowiada się na dostojną różę, myślę, że będzie Ci się podobać
Ogródek w którym klon osłupiał:) 18:33, 07 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Gosiu bukszpany daj raczej w linii bliżej trawnika i ja bym je jakąś trawą podsadziła np. hakone, albo carex ice dance dużego kontrastu bym nie robiła bo będzie za pstrokato.

Dwie Asie, a tak inne opinie Za bukszpanami są białe hortensje przeplecione bylinami. Za pstrokato by było powiadasz, zastanowie się nad tym.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies