Dziewczyny chyba dostałam doła ogrodowego, nic mi się nie chce robić, w głowie mam pustkę, muszę trochę dychnąc poukładać sobie wszystko i może mnie coś oświeci z tymi kołami, a póki co zostawiam Wam kilka zdjęć i uciekam.
Po raz drugi zakwitła róża novalis, tym razem kwiat ma o wiele ładniejszy niż za pierwszym razem...
Bardzo podobna lavender nadal kwitnie i ma jeszcze dużo pąków kwiatowych, szkoda tylko,że coś mi zaczęła chorować
Monia vanilki mają taki bardziej luźniejszy pokrój, ja mam przed nimi posadzone rozchodniki i niektóre kwiaty opadają na nie, niektóre stoją w górze, a jeszcze inne leżą całkiem na ziemi, tyle,że są nie widoczne, zasłaniają je rozchodniki, także najlepiej przed nimi coś posadzić.
Tak wyglądają u mnie w pierwszych dwóch sezonach kwiaty leżały im całkowicie na ziemi, z czasem robią się nieco sztywniejsze, ale i tak nie są tak sztywne jak np limki, czy phantom.
Witam proszę o pomoc w nawozeniu odebralem wyniki badan i na początku sierpnia sypnalem siaczanem potasu, teraz sie zastanawiam czy po 3 tygodniach jie nawiezc yara hydrocomplex proszę o porade
Hibiskusy Sylwia rozmnazamy z 10 cm patyczkow i to wiosna a caly rok mozesz rozmnozyc przez podklad. Ja tak robilam mamie i tesciowej i ona ma teraz caly zywoplot z hibiskusow i ladnie jej rosna. I te z podkladow juz pogonily wzrostem te pierwsze rosliny.
A te brzozy i budleje to hicior roku na ogrodowisku no gratuluje wyczucia i koloru i polaczenia.
Basiu, werbenę masz jak w banku. Późną jesienią prześlę nasionka.
Monisiu, po takiej dawce gorących emocji trudno być apatyczną. Działam, żeby jeszcze trochę cieszyć się latem w zimie.
Dzięki za namiary na taki okaz Jest przepiękna!!! I byłaby idalna koło perukowca ponieważ piszą, że wolniej rośnie i jest nieco mniejsza. Kwiaty ma rewelacyjne. Ciekawe czy trudno ją będzie zdobyć stacjonarnie. Na allegro jest kilka sztuk, ale cena ok.
No dzieje się, dzieje Warto było czekać, ponieważ szykuje się duża zmiana! Będę podglądać Wymyśliłam u siebie ścianę z cegły żeby zakryć 4 tuje, które po wycięciu innych roślin brzydko wygladają. Podobają mi się te cegły, które wybrałaś
no z zasłonami ciekawie wyszło alternatywa jest bo tez się zastanawiam co do altany dać na "okno" ... o jakis roletach myślałem ale to też niezły pomysł...
hortka fajna ale jak Ci sie takie podobają to wygogluj sobie Hortensja bukietowa 'Le Vasterival' GREAT STAR ...ja ostatnio widziałem koło szpitala ! i mnie urzekła.. ktoś wcisnął w jakiejś przełączce i trochę zdziczała ale kwiaty super ma...
Zakwitła ostróżka z Wojsławic Jest śliczna, tylko tak ciężkie ma kwiatostany, że na wietrze i po deszczu się łamią, musi mieć patyk uwiązany.
kolejny hibiskus się rozwija
Wieczorem w mojej łące cudnie grają
mikołajki bardzo lubię, ale marnie u mnie rosną coś im nie leży chyba ziemia...
Za to sadźce sadzą w górę
jałowce nie przycięte i rodków nie widać, ale przy tych upałach są dla rodków zbawieniem