Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

MartaKozak 12:06, 14 wrz 2018

Anda napisał(a)
Munstead Wood

Uwielbiam ta roze, terminatorka, kwitnie non stop
Anda 12:06, 14 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Dziękuję Ewo.
Twoje rady kolekcjonuję w specjalnym pliku. Również te których udzielasz innym forumowiczom.

Pączki być może będę przycinał gdy róża będzie ich miała mnóstwo ( może doczekam). Obecnie, w pierwszym roku cieszę się z każdego kwiatu. Nie ma mowy o przycinaniu pąków

Oj, muszę uważać, żeby żadnych bzdur nie napisać

Przycinanie pączków to oczywiście dopiero za parę lat, jak już Ci serce stwardnieje

Co do lawend, to te wielkie już mają chyba z osiem lat. Na początku ich nie przycinałam, dlatego takie wielkie. Poza tym rosną na patelni i nie są podlewane.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:08, 14 wrz 2018

Kawa napisał(a)
nooo summer song jest śliczna chociaz nie przepadam za pomarańczem ale ten jej kolor to jakiś taki magnetyczny jest

Też ją lubię, bardzo apetycznie pachnie i jest zdrowa. Ten kolor to taka fajna odmiana pomarańczu, taka trochę przygaszona

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:09, 14 wrz 2018

MartaKozak napisał(a)

Uwielbiam ta roze, terminatorka, kwitnie non stop

Ja też, i ten zapach
Mixtoorka 13:06, 14 wrz 2018

Euś ale cudeńko jeżówkę nabyłaś mam teraz ogrodowego leeeeenia aż mi wstyd, tak pięknie u Ciebie.

U mojej Jude nie zauważyłam pudrowego różu, odcienie kremu, żółci i pomarańczu ...owszem. Za to puszcza baty wysokie w drugim kwitnieniu, i kwitnie obficiej.
Anda 18:34, 17 wrz 2018

Mixtoorka napisał(a)
Euś ale cudeńko jeżówkę nabyłaś mam teraz ogrodowego leeeeenia aż mi wstyd, tak pięknie u Ciebie.

U mojej Jude nie zauważyłam pudrowego różu, odcienie kremu, żółci i pomarańczu ...owszem. Za to puszcza baty wysokie w drugim kwitnieniu, i kwitnie obficiej.

Dzięki Jeżówkę w tym roku zadoluję, bo gdy sadzę jesienią jeżówki, to wiosną nic z nich nie zostaje. Mam nadzieję, że w ten sposób jej nie stracę

Pudrowy róż to taki róż łososiowy, apricot, wg mnie Baty to chyba wszystkie Angielki puszczają jesienią.
anabuko1 10:19, 18 wrz 2018

Racja piękne te twoje róże. Na takie zdrowe pięknie ukwiecone przyjemnie popatrzeć.
Nie to co moje
Bardzo ładne ta nowa jeżówka.
Ja też miałam już nic nie kupować. A dziś rano kupiłam ładna jezowke Dixie Belle. I jeszcze też z małymi kwiatkami. Także jeszcze w tym roku mnie pocieszy trochę.
Poppy 14:16, 18 wrz 2018

Anda napisał(a)

To dla Ciebie mam trochę szersze wydanie mojego przedogródka.

Na rabacie pod oknem rośnie lawenda z boku, Summer Song wraz ze ślazami, weigelia którą wymieniam na Lady Emma H., Sedum, bylica Nana oraz Pennisetum Little Bunny, no i wiosną widoczne czosnki.

Ewo, bardzo, ale to bardzo dziekuje! Teraz juz cos widac konkretnie
Sama myslalam o bylicy, ale sie rozmyslilam chwilowo, zamiast niej probuje santoline w dwoch kolorach. ona niby sie rozlazi na boki i wymaga przycinania, ale na mojej uzdanionej glinie na razie rosnie wolniej i nie bylo potrzeby.
A dlaczeo weigelie przesadzasz? Tzn wole Lady Emme, tak tylko pytam.
Chyba masz tez zupelnie inna glebe niz moja, bo u mnie czosnki nie daja rady, niestety, sedum tak se, z 5 takich zwyklych ostalo sie jedno, dosadzilam inna odmiane i na razie, odpukac rosnie. Twoja lawenda w sezonie przesliczna.
Nie moge sie doczekac Twojego duetu summer z emma!
Poppy 14:23, 18 wrz 2018

Mixtoorka napisał(a)

Mixtorko, wybralam sie do parku poogladac roze, i w moim londynskim klimacie Jude tez nie ma rozu w sobie. Kwitl na dwoch galeziach tego samego krzaka, na jednej byl wlasnie taki zolty bukiet, na drugiej kremowy Az sprawdzalam, czy to ta sama roslina. Ale chyba chcialabym u mnie troche takiego rozu.
Zdjecia pogladowe wstawie u siebie, by tu Ewie nie zasmiecac watku
Anda 14:40, 18 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Racja piękne te twoje róże. Na takie zdrowe pięknie ukwiecone przyjemnie popatrzeć.
Nie to co moje
Bardzo ładne ta nowa jeżówka.
Ja też miałam już nic nie kupować. A dziś rano kupiłam ładna jezowke Dixie Belle. I jeszcze też z małymi kwiatkami. Także jeszcze w tym roku mnie pocieszy trochę.

Twoje róże tez bardzo ładne, nie widziałam nic paskudnego
No właśnie, te kolory jesienią tak przyciągają, że zawsze jednak się coś kupi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies