Na pierwszym powojnik Justa pnący się niezdarnie po kalinie miniaturowej, która nigdy nie kwitła i podobno nie kwitnie w ogóle. Potem ścieżka od frontu i wrzosowisko z ostnicami. Na ostatnim powojnik Polish Spirit i chyba Etoile Violette na ogrodzeniu.
Jakie piękne...i jakie ogromne
Ja nie wiem co u mnie w tym roku się dzieje...ale nawet mieczyki nie chcą rosnąć...liście maja jakieś rdzawe przebarwienia, w ogóle są niskie...a jak chodzi o kwitnienie to jakby kompletnie o nim nie myślały
Zwróciłem uwagę na koper Jak on ładnie wygląda na rabacie między kwiatami...tak rozwesela...siałaś sama czy się rozsiał?
Grażynko też mam tą roślinę...i też nie mam pojęcia co to...nasiona dostałem od Mirki-"Ogrodowy spektakl trwa"...muszę się koniecznie dowiedzieć co to jest...pszczoły kochają tą roślinę
Oczarowało mnie to zdjecię :
1 cegła
2 zachodzące słońce
3 moja ukochana jesień...bynajmniej tak sądzę po rozchodnikach i winobluszczu na ścianie...mam racje?
4 kolory...róże, fiolety i pomarańcz
Grażynko...bardzo klimatycznie u ciebie...tak jak pisałaś u mnie...ja "Z ogródka na wsi" i ty też z ogródka na wsi Nic więc dziwnego, że podoba mi się u ciebie
Powiedz mi proszę czy te kwiatki na zdjęciu (te pomarańczowe) to chryzantemy? A jak nie, to co to?
Staram się, żeby co roku było coś nowego, żeby z rabat nie wiało nudą.
Mam nadzieję, że mi się to udaje i widzę, że jest to zauważalne.Mam taki kawałek rabaty, który obecnie jest tylko zielony. Dla mnie trochę za monotonny, ale za kilka dni zakwitną tam kolejne lilie i wtedy będzie tam najładniej.
Świętokrzyskie obfituje w dużą ilość zabytków, tak jak i Śląskie rejony.
Pozdrawiam