Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

eVka 18:51, 13 wrz 2018

polinka napisał(a)

Jestem pewna, że już w następnym roku będą Twoje trawy super wyglądać Ewuś

Na cisy chucham i dmucham

polinka 18:55, 13 wrz 2018

Podłogą w altanie zaimpregnowana. Wczoraj połowa,dzisiaj druga część. Nie zdawalismy sobie sprawy że beton będzie aż tak pił ten impregnat i za mało kupiliśmy. Teraz 72 godz.przerwy z pracami wg zaleceń producenta. W poniedziałek będzie malowanie ścian

Rabata kompostowa w połowie zrobiona. Dlaczego w połowie? No cóż...okazało się,że pod jedną warstwą płyt betonowych były kolejne przysypane ziemią. Czyli wykopki trwają dalej

nawigatorka 21:49, 13 wrz 2018

polinka napisał(a)

Duże czy małe?
raczej małe
Johanka77 22:39, 13 wrz 2018

Ale czad w tej altanie!
Ja muszę polecieć w poszukiwaniu płyt, bo w końcu M wczoraj basen zwinął. I mam idealnie odmurawiony plac
Trzeba go czem prędzej zaadaptować, zanim zarośnie znowu.
beata_m 07:57, 14 wrz 2018

polinka napisał(a)
Podłogą w altanie zaimpregnowana. Wczoraj połowa,dzisiaj druga część. Nie zdawalismy sobie sprawy że beton będzie aż tak pił ten impregnat i za mało kupiliśmy. Teraz 72 godz.przerwy z pracami wg zaleceń producenta. W poniedziałek będzie malowanie ścian

Rabata kompostowa w połowie zrobiona. Dlaczego w połowie? No cóż...okazało się,że pod jedną warstwą płyt betonowych były kolejne przysypane ziemią. Czyli wykopki trwają dalej

fajnie jak już tak robota na czysto idzie bardzo jestem ciekawa finału ... i mówisz, że płyty pod płytami ehhh te niespodzianki.

Polinka ja chyba się zdecyduje na Wróblewskiego,te co mi polecałaś mówi, że zostają mu tylko sadzonki takie ledwo 20 cm - ale jeszcze się waham do poniedziałku daje sobie czas na decyzję te niskie cisy masz posadzone w zamian za żywopłot z bukszpanów
DorKa 10:17, 14 wrz 2018

polinka napisał(a)

Rubrum nie zimuje,traktuje jako jednoroczne

Ciężko cokolwiek mi powiedzieć na temat traw na suche stanowska ponieważ bardzo dużo podlewam ale z tego co się orientuje to sesleria nie lubi wilgoci.

tak też myślałam, szkoda. Próbowałam w garażu ją przezimować w tym roku ale nie wyszło . Co do suchego podłoża ja też bardzo dużo podlewam a mimo to mam stanowiska bardzo suche niestety dzięki za podpowiedź z seslerią.
magda19831 16:58, 17 wrz 2018

Polinko mam szybkie pytanie nt trzcinnika karl foester - kiedy najbezpieczniej go podzielić ? Wiosną czy może teraz jeszcze mogę?
polinka 11:14, 19 wrz 2018

nawigatorka napisał(a)
raczej małe

I małe lubię, i duże
polinka 11:15, 19 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)
Ale czad w tej altanie!
Ja muszę polecieć w poszukiwaniu płyt, bo w końcu M wczoraj basen zwinął. I mam idealnie odmurawiony plac
Trzeba go czem prędzej zaadaptować, zanim zarośnie znowu.

Dzięki Asiu! Tak już mnie korci urządzanie altany a tu prace stanęły Mus do soboty wytrzymać
Szukaj zawczasu płyt bo u nas był ogromny problem z dostępnością.
polinka 11:18, 19 wrz 2018

beata_m napisał(a)

fajnie jak już tak robota na czysto idzie bardzo jestem ciekawa finału ... i mówisz, że płyty pod płytami ehhh te niespodzianki.

Polinka ja chyba się zdecyduje na Wróblewskiego,te co mi polecałaś mówi, że zostają mu tylko sadzonki takie ledwo 20 cm - ale jeszcze się waham do poniedziałku daje sobie czas na decyzję te niskie cisy masz posadzone w zamian za żywopłot z bukszpanów

Tak Beatko, cały bukszpan wyrzuciłam rok temu i zamiast niego sadzę cis. Na następny tydzień mam umówioną ostatnią dostawę cisków na dwie kostki i chyba będzie koniec moich zakupów cisowych.
Jestem ciekawa na którą odmianę ostatecznie sie zdecydowałaś?