Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 08:13, 14 wrz 2018

Każdy eksponat jest inny w zasadzie Tak wybierałam
Oto niektóre z nich.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:13, 14 wrz 2018

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:17, 14 wrz 2018

Sebek napisał(a)
Ale to jest przedsięwzięcie! To jakiś specjalny żwir? Czy po prostu granit?

Tak Sebku, jakie będzie złoże decydują parametry wody w danym stawie.

Zaczynamy od badania wody, co zawiera i w jakiej ilości. Na poprawę wody i jej oczyszczanie dobiera się potem odpowiednie skały i nie może to być przypadkowe, wtedy staw będzie funkcjonował prawidłowo, a woda będzie czysta jak kryształ. Bez chemii. Wszystko jest naturalne.

O tym właśnie był cały kurs i uczestnicy poznawali wiedzę, aby prawidłowo budować takie stawy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:18, 14 wrz 2018

Zdjęcia wkleję później, muszę lecieć. Pozdrawiam Was.

Instagram Ogrodowiska
Anusia 08:52, 14 wrz 2018

Dużo pracy ale jaki efekt będzie. Podziwiam. Jeśli chodzi o sukulenty zawsze miałam marne doświadczenia. Dwa miesiące temu dostałam od sąsiadki takie maleństwo i stwierdzam, że żyje. Jest dobrze.
Gardenarium 08:55, 14 wrz 2018

Aby nie przelać, to jest ważne, bo gniją.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:05, 14 wrz 2018

gobasia napisał(a)
Danusia cały czas staw ,staw będzie...A tu proszę basen i to jaki!!! .Czekam z ciekawością na końcowy efekt

To Asiu jednak staw Tyle, że kąpielowy, ale oczyszczany naturalnie przy pomocy strefy hydrobotanicznej i komory filtracyjnej ze złożami odpowiednimi do paramaterów wody

Jak się wczoraj napełniał, to wszyscy patrzyli jak w magiczne lustro i każdy miał ochotę wskoczyć.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:25, 14 wrz 2018

Ogłaszam dni otwarte w naszym ogrodzie.

Rozpoczynamy etap udostępniania naszego ogrodu w budowie w konkretne dni. Takie były plany. Pomoże to nam w kosztownym utrzymaniu ogrodu, odwiedzającym pokaże jak buduje się ogród na tak dużym areale oraz różne możliwości aranżacji ogrodu czy kompozycji w donicach..

Opowieści i oprowadzanie po ogrodzie w moim wykonaniu dla grup min. 10 osób o godz.12.

Można nas będzie także obserwować przy pracy (w soboty), jeśli będziemy obecni i będziemy mieli do wykonania konkretne zadania, a w niedzielę to ewentualnie przy podlewaniu i dłubaniu w doniczkach Kwiatkach.

Najbliższy termin dni otwartych 22-23 września (sobota - niedziela) - od godz. 10 do 14.

Adres
Przypki, ul. Olszowa 7 (od Nadarzyńskiej), gmina Tarczyn 05-555

W nawigację wpisywać Olszowa 2 i jechać dalej, aż zobaczy się ogrodzony teren i powiewające miskatny za laskiem liściastym po lewej.

Dojazd z trasy Warszawa-Katowice lub Warszawa-Kraków (Aleja Krakowska) zjazd na światłach na Przypki.
Z trasy katowickiej na Młochów (w okolicy Nadarzyna trochę objazdów, ale za rok będzie idealnie).

Cena wejścia do ogrodu 20 zł. WC dostępne, herbatka, kawa także - częstujemy gratis

Zapraszamy, bo pogoda musi być.

Instagram Ogrodowiska
Anda 09:28, 14 wrz 2018

Mam nadzieję, ze Maja przeznaczy co najmniej dwa odcinki na Wasz ogród. Tego nie da sie porządnie pokazać w ciągu 20 min.

Szkoda, że mieszkam tak daleko, inaczej na pewno przyjechałabym zobaczyć budowę Waszego ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
GorAna 09:30, 14 wrz 2018

Jestem na bieżąco
Oglądam, podziwiam, ale nie wpisuję, bo słów mi brak
Recykling puszkowy zdumiewający!
Serdeczności zostawiam i zmykam do ogrodu. Może coś przesadzę, bo spadł u mnie wczoraj wieeelki deszcz...2 l/m kw