Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 23 lut 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Nadgoniłam i uśmiecham się do wszystkich

Witaj Aga, cieszsz się wiosna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:25, 23 lut 2014

Do góry
Nati napisał(a)
a iglaki i bukszpany kiedy tniecie?

Bukszpany nie wcześniej niż po 15 marca...ale ten rok jest nietypowy. Na razie jeszcze nie planuję cięcia bukszpanów. Chyba w tym roku będzie problem z cięciem bo u mnie bukszpany mają już pelno pąków z młodymi orzyrostami, takie drobne listeczki.
Igalakow za wyjątkiem sosen nie posiadam więc nie podpowiem, ale teraz chyba jest odpowiedni moment.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 23 lut 2014

Do góry
Nati napisał(a)

z hortensjami chyba zrobię tak samo, wsadzę do doniczek jaks ąsiadka trzyma i mma piękne co roku , a bukietówki w wodzie się ukorzeniają , zobaczymy co z nich wyjdzie

o evergold Daniusia pisała że mogą przemarazać , sadziłą w zeszłe lato więc tak zapobiegliwie bo się bałam ale dziś przycięłą trawy wszystko odkryłam przyciełam róże i odkryłam kopczyki, wszystko budzi się do życia, ie ma co zaparzać i rozhartowywać roślin - czekam jak będa przymrozki polecę i podsypię korę

Jestem zapobiegliwa w okrywaniu wyłacznie gdy nadchodzą srogie mrozy. Nigdy nie okrywam gdy jest ciepło. Potrafie wiązać maty z traw i agro w ogrodzie gdy jest minus 10 z latarka w rękach. Jedyny wyjatek robie dla hortensji, gdy kopczykuję róże osłaniam i je. W tym roku wyłacznie stoiszami z traw, bo nie zapowiadano dużych mrozow. Jeśli nie przezyją, mam już namierzone endless summer, ktore kwitną na pędach z danego roku.
Nie bedę hortensji trzymać przez zime, wole nowe, piękne co roku kupić na giełdzie. To taki moj wiosenny rytual, zakup hortensji
Trawy jeśli wymarzają wyrzycam i kupuje nowe. Lubię gdy ogród jest ladny przez caly rok. Sąsiadka katuje mnie corocznie widokiem połowy ogrodu z szarej, brudnej agrowlókniny. Wlasnie cała pergolę z winorośla ma teraz na szerokosci 5 m rozpietą..... Ja mam wrodzony agrowstręt.......
Lubie za poradą ubiegloroczną Danusi stroisze z traw. Scinam miskanty i przechowuje do zimy aby chronić rośliny. Więc jesli cos okrecę agro,przykrywam trawami.

Dlatego nie polecam okrywania, chyba ze gałązkami iglaków lub stroiszem z traw.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 23 lut 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...przy przesadzaniu widziałam niestety mnóstwo opuchlakowatych i innych ...wcale nie zaszyły się głęboko pod ziemię...za ciepło...
...na Śląsku również co nieco pączkuje np śliwa wiśniowa...o innych nie wspomnę...w tym roku magnolie będą w marcu???

Wszędzie piszą, ze jesli zima łagodna to zeruja nawet zimą... Widać to po moich zurawkach. Teraz to już na calego robią sobie ucztę. Ze wględów czasowych i tak nicienie dopiero na druga polowę marca zamowie. Wszelkie inne metody nieskuteczne, mam. Wyżarte rh, laurowiśnie..... O zurawkach nie pisze bo mam puste place.... Chyba jestem skazana na trawy?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Cudnie, cudnie, cudnie.

Madzen, ja sie zarzekalam, ze nie tne miskantow jeszcze, ale scielam dzisiaj wiekszosc, bo kly juz maja Zajrzyj w swoje kepy czy tam nie poszla wegetacja przypadkiem. Trzcinniki i kosacce ciachalam po mlodych pedach Zwariowala ta przyroda... Za wczesnie to wszystko, boje sie bardzo...

Już pisałam na innych wątkach ale powtórzę u mnie
W lutym mamy marzec, w marcu będzie kwiecień a w maju??? Oby nie wrocił luty....

U mnie w mojej cięzkiej glinie jeszcze ostro trawy nie wystartowaly. Wczoraj wykopalam i dokładnie obejrzalam miskanty. Wytrzymaja jeszcze tydzień.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:12, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Cudnie, cudnie, cudnie.

Madzen, ja sie zarzekalam, ze nie tne miskantow jeszcze, ale scielam dzisiaj wiekszosc, bo kly juz maja Zajrzyj w swoje kepy czy tam nie poszla wegetacja przypadkiem. Trzcinniki i kosacce ciachalam po mlodych pedach Zwariowala ta przyroda... Za wczesnie to wszystko, boje sie bardzo...

Nie cuduj
U mnie o dziwo kły dopiero zaczynaja puszczac. Za tydzien ciachnę. Nie lubię ogrodu bez traw. Rok temu w marcu wyciachalam, potem bylo zimno i dłuuuugo na trawy czekalam. Miskantów najwyżej nie przytnę nisko, nic im nie będzie?

Rozplenice sie chyba w kalendarium do 15 marca nie znajda.. Dadza radę bez cięcia?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:09, 23 lut 2014

Do góry
Łukasz ja ciągle kopię.... I ciągle przepoławiam lilie... Zatem u mnie chyba będą jednorocznymi....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:08, 23 lut 2014

Do góry
Aga a ja nie pamiętam co na tej rabacie w miejsce iglaków posadzisz?

Ja swoich żurawek nie czyszczę.... Wolę nie ruszać.... Dzisiaj pociagnęłam za jeden listek kolejną, co ładnie wyglądała.... Znów wyciągnęłam całą bez korzeni...pod spodem dwa opuchlaki...
Ja się chyba definitywnie rozstanę z żurawkami... Nicienie muszę kupić
Ogród Magdalenka 20:04, 23 lut 2014

Do góry
Madziu buziaki przesyłam. Jesli nie pojadę z Wami na Gardenie to pojadę po donicę, bo potem już nie mam kiedy...
Gdybyś miała jakieś życzenie z giełdy to napisz, kupię.
Ogród Magdalenka 20:02, 23 lut 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Te suche źdzbła chciałam jakoś usunąć. Spróbowałam dzisiaj wyciągać ale nie chciały wychodzić. Jednak obcinać jej nie mam odwagi.

Nie usuwam w tym roku końcówek stipy bo posadziłam w nie czosnki i ma być jak na pinsach - stipa i czosnki. Jesli przytniesz nisko stipę to będziesz na nią do końca maja czekała, ja tak zrobiłam rok temu. Ja jej zatem w tym roku nie tnę, najwyżej przytnę jeśli zbrzydnie
Ogród Magdalenka 20:00, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Alez przezyly One maja takie loczki na koncach Madzenka czesala szczotka, ja dzisiaj tylko reka kilka przeciagnelam i wyciagnelam sporo sianka

Milego tygodnia zycze

Tak samo tydzień temu zrobiłam, jakbym im włosy wyrwała w marcu chyba je znów podziele bo mi się cudownie rozrastają a potrzebuję je na inną rabatę.

Czy Ty widziałaś kiedy czesalam karexy w ubiegłym roku? 14 kwietnia zatem mamy dwa miesiące sezonu do przodu
Wersja mini mini 19:54, 23 lut 2014

Do góry
Buuuuu 8.03 będę już w drodze....
Idę w rozpaczy pinsy pooglądać...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 23 lut 2014

Do góry
Ania czy przypadkiem róża nie pękła po odgięciu i od nasłonecznienia?
Ja dlatego nie kupuję szczepionych.... Bo miałam kiedyś cudowną, pień jej się zrobił tak gruby, że nie mozna jej było przygiąć i mimo okrywania w srogą zimę wymarzła... Dlatego wolę tradycyjne, okopczykowane ....

Ogród po wycięciu traw piekny.
A wiesz, że u mnie z powodu braku wody wolniej wszystko rusza? Mamy taki sam etap wegetacji w ogrodzie.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:47, 23 lut 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Dobre!
U mnie choinka wyniesiona...ale rzucona koło studni, centralnie na widoku... więc wszystko się może zdarzyć...

Tydzien temu mój własny żon wywiózl choinke z bajzlowni pod las....
Postawić trawkę nad i... 19:44, 23 lut 2014

Do góry
Aga zmieniłaś avatarek na wiosenny
Chyba muszę wrócić do kaloszków

Wiosna w lutym... Czyli w lutym marzec, marcu będzie kwiecień

Chyba na Wielkanoc w tym roku będzie lato....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:38, 23 lut 2014

Do góry
Mały MI mądry!!! I cudny!! A Mała mi szczęśliwa
Buziaki ze słonecznego Wrocławia przesyłam.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:28, 23 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
U Ciebie krokusy juz kwitną ,moje ledwo co wylazły
A czosnki kiedy wyłażą?

Zwykle kwitną w maju... Ale ponieważ w lutym mamy marzec to w kwietniu bedzie maj
Ogród niby nowoczesny ale... 19:26, 23 lut 2014

Do góry
Po przeczytaniu Żonowi o przypominaniu opowiedział mi żart....

Sędzia pyta M dlaczego zabił żonę?
Proszę Wysokiego Sądu. Jest czerwiec , oglądam z kolegami mecz, pijemy zimne piwko a ta cholera chodzi wkolo i pyta się kiedy wyniesiesz choinkę.......
Ania i róże i cała reszta :) 19:21, 23 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No jasne http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Ci%C4%99cie%20r%C3%B3%C5%BC

Przeczytałam, nauczyłam się tnę za tydzień bo u mnie forsycje rozkwitna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:51, 23 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hmmm....na Twoim miejscu posmarowałbym je maścią ogrodniczą, mocno związał i może się zrosną....Jednak nie widzę zielonej tkanki w środku pędu....
Jak padną to masz miejsce na coś lepszego - ostatnio narzekałaś, że cierpisz na jego brak a tak na serio to kibicuję tym różom, żeby przetrwały

Zdecydowanie posmarowac maścią i związać tasmą bawełniana i czekać!
Jak to zrobiłas?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies