Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewa004 19:49, 23 lut 2014

Ja też przycięłam hortki ,ale jak zobaczyłam co Bociek zrobiła ze swoimi to chyba jutro zrobię poprawkę
bociek 19:55, 23 lut 2014

Uprasza sie mnie nie nasladowac, bo ja nie daje gwarancji na takie ostre ciecie...Za wszystkie szkody oczynione ostrym cieciem odpowiada trzymajacy sekator...
Magda70 20:02, 23 lut 2014

bociek napisał(a)
Uprasza sie mnie nie nasladowac, bo ja nie daje gwarancji na takie ostre ciecie...Za wszystkie szkody oczynione ostrym cieciem odpowiada trzymajacy sekator...

ta...przed użyciem wstrząsnąć
Juzia 20:03, 23 lut 2014

bociek napisał(a)

Ha! To ja się jednak wstrzymam
Bogdzia 20:10, 23 lut 2014

Jestem na bieżąco , hortki u mnie jeszcze nie ciete choc cietych gałęzi pół kontenera juz mam. Pozdrówka.
Madzenka 20:12, 23 lut 2014

bociek napisał(a)
Cudnie, cudnie, cudnie.

Madzen, ja sie zarzekalam, ze nie tne miskantow jeszcze, ale scielam dzisiaj wiekszosc, bo kly juz maja Zajrzyj w swoje kepy czy tam nie poszla wegetacja przypadkiem. Trzcinniki i kosacce ciachalam po mlodych pedach Zwariowala ta przyroda... Za wczesnie to wszystko, boje sie bardzo...

Nie cuduj
U mnie o dziwo kły dopiero zaczynaja puszczac. Za tydzien ciachnę. Nie lubię ogrodu bez traw. Rok temu w marcu wyciachalam, potem bylo zimno i dłuuuugo na trawy czekalam. Miskantów najwyżej nie przytnę nisko, nic im nie będzie?

Rozplenice sie chyba w kalendarium do 15 marca nie znajda.. Dadza radę bez cięcia?
Wieloszka 20:14, 23 lut 2014

Toś poszalała wczoraj - ogrodowo i nie tylko Podziwiam efekty Twojego ADHD
U mnie cebule tych olbrzymich czosnków i tulipanów jeszcze nie wschodzą... Mam nadzieję, że nie zgniły.
Na rabacie przy tarasie, pomiędzy bukszpanami masz stipy? Co powinno się zrobić z nimi po zimie - wyciąć? A jeśli tak, to czy szybko odbijają? Myślę intensywnie nad nową rabatą, która powstanie z przesadzonych kul bukszpanowych, do których chcę dosadzić trawy, tylko waham się jakie.
Madzenka 20:14, 23 lut 2014

bociek napisał(a)
Cudnie, cudnie, cudnie.

Madzen, ja sie zarzekalam, ze nie tne miskantow jeszcze, ale scielam dzisiaj wiekszosc, bo kly juz maja Zajrzyj w swoje kepy czy tam nie poszla wegetacja przypadkiem. Trzcinniki i kosacce ciachalam po mlodych pedach Zwariowala ta przyroda... Za wczesnie to wszystko, boje sie bardzo...

Już pisałam na innych wątkach ale powtórzę u mnie
W lutym mamy marzec, w marcu będzie kwiecień a w maju??? Oby nie wrocił luty....

U mnie w mojej cięzkiej glinie jeszcze ostro trawy nie wystartowaly. Wczoraj wykopalam i dokładnie obejrzalam miskanty. Wytrzymaja jeszcze tydzień.
Madzenka 20:16, 23 lut 2014

baraga1904 napisał(a)
...przy przesadzaniu widziałam niestety mnóstwo opuchlakowatych i innych ...wcale nie zaszyły się głęboko pod ziemię...za ciepło...
...na Śląsku również co nieco pączkuje np śliwa wiśniowa...o innych nie wspomnę...w tym roku magnolie będą w marcu???

Wszędzie piszą, ze jesli zima łagodna to zeruja nawet zimą... Widać to po moich zurawkach. Teraz to już na calego robią sobie ucztę. Ze wględów czasowych i tak nicienie dopiero na druga polowę marca zamowie. Wszelkie inne metody nieskuteczne, mam. Wyżarte rh, laurowiśnie..... O zurawkach nie pisze bo mam puste place.... Chyba jestem skazana na trawy?
Slawko 20:19, 23 lut 2014

Wieloszka napisał(a)
Toś poszalała wczoraj - ogrodowo i nie tylko Podziwiam efekty Twojego ADHD
U mnie cebule tych olbrzymich czosnków i tulipanów jeszcze nie wschodzą... Mam nadzieję, że nie zgniły.
Na rabacie przy tarasie, pomiędzy bukszpanami masz stipy? Co powinno się zrobić z nimi po zimie - wyciąć? A jeśli tak, to czy szybko odbijają? Myślę intensywnie nad nową rabatą, która powstanie z przesadzonych kul bukszpanowych, do których chcę dosadzić trawy, tylko waham się jakie.

Mi zeszłej wiosny Szefowa podpowiedziała bym je ciachnął na jeżyka i odbiły... ile to zajęło? Nie pamiętam Myślę, że po tej ,,zimie" szczególnie u Was można je po prostu wyczesać