Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 00:11, 06 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj, ja dzisiaj posadziłam jeżówki koło lilii, a między nie kosmos, dosadzę jeszcze gipsówkę, ale muszę dopiero kupić przez internet. A lilie piękne, takich nie mam, a chcę. Miejsce na wsadzenie się znajdzie.Pozdrawiam

Witaj. Świetnie połączenie kwiatów zrobiłaś. Tylko nie sadź tam gipsowki. Ona jest sporą roślinka i może Ci zagłuszyć inne kwiaty. Z liliami owszem.
Ale się rozkrecasz....... Powodzenia. Pozdrawiam.
AGH
Ptasi gaj 00:05, 06 lip 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu trawnik masz idealny ja to tylko w dwóch miejscach staram się utrzymać zielony - podlewam, nawożę i chodzę z nożem chwasty wycinam a reszta to chwastowisko, a teraz to żółta słoma !!!
Nawet i dlatego trochę mniej zdjęć wklejam, bo na takim żółtym tle to nic dobrze nie wygląda ....
Łączkę 3 lata temu spróbowałam wysiać, u mnie malusia taka i niestety, ale jak się nie dosiewa niektórych nasion samemu, to teraz mi same maki skiełkowały w tym roku, reszta znikła
Trawiasta już u Ciebie robi wrażenie a co dopiero potem będzie

Aurelia moj trawnik tez tylko przy domu zielony od tui z brzozami do swierkow, tj ok 1500 m2 trawnika. Druga czesc to bialy. Tam nie ma nawodnienia pod koniec kwietnia woda tam stala i zrobilismy melioracje aby odbarczyc ziemie.
Trawa wyschnieta raz w tygodniu drzewa podlewam oprocz sosen bo boje sie, ze mi padną. Brzozy maja plytki system korzeniowy i tez zaczne podlewac tylko naprawie pompe. Bo zaczynaja zolknac i sieja liscmi.

Popatrz zrobilismy melioracje i prawie 2 mce nie padalo. W studzienkach 1,5 m nie ma wody.
Mam studzienke ze glownego zbieracza melioracyjnego ktory zbiera wode z pol i wody nie ma w nim.
Musi padac z 2 tygodnie aby cos poplyneło.
Sama widzisz rzeka Jeziorka ledwo plynie. Numer bo w Konstancinie przy Jeziorce kajaki nazwozone a wody do kostek.

W oczku codziennie ubywa 2 cm wody takie parowanie jest.

Dzisiaj co z tego, ze podlewam jak trawa schnie jak siano takie ostre slonce.
Posadzilam nowe roze np grafin diana piekna, pachnaca bordowa roza paki rano rozwinela w dzien slonce przysmazylo i po róży w sloncu 45 stopni, toz to jajko sie scina a co dopiero delikatny platek.
Niestety musze ja przesadzic w inne miejsce do polcienia.

Jutro bede zagladala do was.

Roza grafin diana koncowki platkow po zwijane i suche. Musze parawan jej zrobic.

Perukowiec tez ledwo zipie od tych upalow.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 00:03, 06 lip 2018

Do góry
Aktualne, trzeba pomieszać bo kto już o tulipanach pamięta
Kondziowy ogrod cz II 23:59, 05 lip 2018

Do góry
Kraina czarów, bo niezwykłym wysiłkiem i nakładem pracy zaczarowaliście ten pokój

Tysiące roślin

Cdn. nastąpi bo dziś już zasypiam na monitorze
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:57, 05 lip 2018

Do góry
Za późno dziś wyszłam do ogródka wieczorkiem, ale sen okazał się silniejszy i u Kuby odpłynęłam przy usypianiu... Foty nieostre wyszły, ale chciałam tylko pookazać rabatę do przeróbki. Zostaje tuja z kulkami i danika, jałowiec płożący i buksy. No i teraz co zrobić... dosadzić buksy, żeby stworzyć jakieś grupy? Trawy chyba bym wymieniła, a mam beni kaze do podziału, mam pod dostatkiem silver sceptre. No i Aureola, ale nie wiem, czy za żółto jskoś nie wyugląda

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:54, 05 lip 2018

Do góry
Kondziowy ogrod cz II 23:50, 05 lip 2018

Do góry
Pięknie zaopiekowane i wyeksponowane stare drzewa

i drzwi do kolejnego pokoju
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:41, 05 lip 2018

Do góry
Były tulipany nad wodą
Kondziowy ogrod cz II 23:38, 05 lip 2018

Do góry
Nowe założenia, a to oznacza, że Ciągle Wam się chce upiększać świat wokół

dopiero początek lipca, a już chryzantemy kwitną
Kondziowy ogrod cz II 23:33, 05 lip 2018

Do góry
Harmonia...

wszyscy chodzili urzeczeni

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:31, 05 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)
Taka sytuacja tez mi się zdarzyła wczoraj wogóle to uwielbiam takie sytuacje hihi
Piękne okazy, pokaz fotkę jak wsadzisz ja nie dzielę.

No dzisiaj wreszcie wsadziłam, bo nie miałam wcześnie czasu za bardzo

Tak wyglądała sadzonka:

I po posadzeniu
Kondziowy ogrod cz II 23:30, 05 lip 2018

Do góry
urzekła mnie na wstępie

Oczko tak zatopione w roślinach, że łatwo przejść obok i można nie odkryć, że jest. Cudnie naturalnie wygląda, a tam głębia ukryta

my dojechałyśmy na końcu
altana pięknie porosła winobluszczem
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:29, 05 lip 2018

Do góry
Pierwsze zdjęcie z sezonu 2018, kończąca kwitnienie magnolia gwiaździsta
Ogród do odnowy 23:28, 05 lip 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Pink Double Delight

[img size=600x400
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/168/1686223/original.jpg[/img]

Gosia! to już nowe

tych mam 9 szt szt. wolę mocniejsze kolory.

to ja swoje posadziłam za rzadko i późno poszły na miejsce stałe, nie przesadziłam i się męczyły.

a z ołownika zrezygnowałam bo nie miałam gdzie przenosić, szklarnia rozebrana.
Bez podpędzania późno kwitł, podobnie jak bugenwilla,czy datury, a w końcu wnoszenie i wynoszenie też miałam dość.
Handmade by Elka 23:24, 05 lip 2018

Do góry
Byłam, byłam, byłam Marzenia się spełniają

Weszłam i gapiłam się jak na roroga. Oniemiałyśmy. Tyle ciekawostek. Zero chwastów. Srylion siewek. Masa kolorów. Piękne zestawienia. Trawa puszysta niczym ptasie mleczko. Rośliny, o jakich pojęcia nie miałam. I Ania, energetyczna, otwarta, prawdziwa.
Kilka fotek:
przestrzeń i murawa:

Kontrasty i olbrzymy:

Jeżówki:

Pełne rabaty:

I ciekawostki:

Kondziowy ogrod cz II 23:23, 05 lip 2018

Do góry
To ja zacznę wizytę w Waszym ogrodzie od przedogródka i hortensjowej, która trzy lata temu tak mnie zachwyciła

pamiętam jak się rodził ten zakątek

cudne fuksje w progu

i zaczyna się raj na ziemi
Ogród Małej Mi 2017 23:23, 05 lip 2018

Do góry
chelll napisał(a)
Ta, specjalnie te sukienki włożyłyśmy, przecież będziemy w Internetach
Tak wyglądają dwa szczęśliwe człowieki. Pierwszy człowiek - ja, bo spełniło się moje ogrodowe marzenie - zobaczyć ogród, który mnie zainspirował i Ania, która to marzenia pozwoliła spełnić, wpuszczając mnie do swojego ogrodu. Za co serdecznie dziękuję.

To ja dziękuję ,że zadałaś sobie tyle trudu by przyjechać Na chwilę przyjechać..
I nawet nie wiesz jak bardzo poprawiłaś mi nadszarpniętą ostatnio psychikę.. dobre fluidy się udzielają.. Dobra energia??
Justyna eeeetam tyś ostatnio w tych tematach oblatana.. tak to może być ???
Sezon 2017 u Hanusi 23:20, 05 lip 2018

Do góry
Oho,ho, ilu chętnych na spotkanie! Miło mi. Ale objazdówki w tym roku nie robię.

Chociaż chciałabym.
\
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:18, 05 lip 2018

Do góry

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:18, 05 lip 2018

Do góry
Pawlus napisał(a)
Nie wiem czy uda mi się nadrobić wątek po tak długiej przerwie, chciałem odnowić wiosną ale susza odebrała mi ochotę na zdjęcia. Coś tam pstrykałem bo tulipanów nawet sporo było .

Trochę powiększyłem rabatę nad stawem, teraz non stop biegam i podlewam bo przecież od kwietnia padało u mnie 3 razy...szkoda gadać. Udało się z sukcesem przesadzić 8 sporych świerków, wszystkie się przyjęły.

Tak naprawdę teraz tylko walczę o przetrwanie roślin, nie ma nawet czasu na pooglądanie.

Wszystko co tutaj widać to świeżutkie, maks. 2 miesięczne nasadzenia

Witaj Pawlus.
Jak Ty to robisz, że świeże nasadzenia takie obfite są?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies